reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Hope a co w tym krążkiem? Bo albo nie doczytałam albo nie napisałaś.

Jandia cudo zdjęcie.

Karolka są ćwiczenia na obrócenie dziecka - ja ćwiczyłam takie wygibasy w pierwszej ciąży. A mała obróciła się coś koło 35 tygodnia więc jest nadzieja.

Jaipur Ty nas nie strasz! A nie słyszałaś, że co za dużo to nie zdrowo? Gdzie tak głęboko się pchał? ;)Daj znaka co i jak.

Mandrzejczuk - ja w pierwszej ciąży też skakałam po schodach, męża używałam i PO leżałam plackiem, żeby nic nie wyciekło i działało jak lekarstwo, umyłam wszystkie okna w 9 miesiącu, biegałam do sklepu i nawet sutki trochę maltretowałam. A szyjka nic... Teraz każę mężowi szyjkę masować :) Żartowałam oczywiście.

Ostatnia edycja:
hope to tylko pogratulować że widziałaś włoski...

ja nie widziąłam ale co się dziwić jak mi się łyse dziecko yrodziło..
ciekawe czy ta będzie miała jakieś włosy:-D

JA też jestem ciekawa czy włochate dziecko będzie. Paula miała dużo włosów i dość długie. A najlepsze, że wcale jej się nie wytarły, tylko trochę na potylicy od leżenia (wyglądała jak Zagłoba) i w wieku 8 miesięcy musieliśmy jej spineczki zakładać a na roczku miała jako jedyne dziecko w kościele kucyki i była przesłodziasta :) No teraz na kucykach mi nie zalęży oczywiście ale włoski mogłyby być, nie powiem.

reklama
Co do sposobów na obrócenie dziecka czytałam też o pozytywce (muzyczce po prostu) między nogami lub zapalonej latarce tamże. Że niby maluszek kieruje się do muzyki lub światła i się obraca. Jakkolwiek śmieszne się to nie wydaje to podejrzewam, ze jeśli na najbliższej wizycie będzie ustawiony dupkowo to chwycę się nawet najgłupszego sposobu.
Pomóc mogą też podobno ćwiczenia typu trzymanie bioder wyżej od tułowia ale to lekarz chyba powinien zgodę wyrazić.
No i czytałam że w ostateczności lekarze umieją obrócić dziecko w brzuchu ręcznie naciskając odpowiednio brzuch, ale to mnie akurat tak przeraża że dziękuję bardzo - raczej w ramach ciekawostki wam to napisałam.

Do góry