reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Co do sposobów na obrócenie dziecka czytałam też o pozytywce (muzyczce po prostu) między nogami lub zapalonej latarce tamże. Że niby maluszek kieruje się do muzyki lub światła i się obraca. Jakkolwiek śmieszne się to nie wydaje to podejrzewam, ze jeśli na najbliższej wizycie będzie ustawiony dupkowo to chwycę się nawet najgłupszego sposobu.
Pomóc mogą też podobno ćwiczenia typu trzymanie bioder wyżej od tułowia ale to lekarz chyba powinien zgodę wyrazić.
No i czytałam że w ostateczności lekarze umieją obrócić dziecko w brzuchu ręcznie naciskając odpowiednio brzuch, ale to mnie akurat tak przeraża że dziękuję bardzo - raczej w ramach ciekawostki wam to napisałam.
Oj tak lekarze mogą ręcznie obrócić maleństwo, widziałam jak to wygląda i dziękuję ta kobieta darła się jakby ją na żywca cieli, ale gorzej miała ta u której musieli dziecko od połowy wcisnąć z powrotem aby obrócić,

Ostatnia edycja:
reklama
fajnie macie z tymi usg w 30+/- tygodniu, to już za mną a stęskniłam się już za widokiem malucha.
Z obracaniem to chyba każdy sposób jest dobry,byle skuteczny.A o tym obracaniu ręcznym też słyszałam, nawet w szkole rodzenia.
U mnie już wszystko ok, obtarta szyjka i nic więcej,mamy być bardziej zen :-D jak chcemy dalej współżyć.
Kurczę a było tak fajnie i wydawało mi sie,że znaleźliśmy genialną pozycję, która jest "bezpieczna" a nie jest nudna jak ta typowa.
a tu dupa:x

Dzieki dziewczyny za wszystkie rady:-) udalo wam sie mnie pocieszyc zaraz siade w google tam mi prawde powie i zastosuje sie nawet do najglupszej rzeczy jaka przeczytam:-)

Jandia super zdjecie

Hope gratuluje udanej wizyty

Jaipur szybko dawaj znac co i jak!

W Anglii obracaja dzieci, ale robia to w takim tygodniu ciazy, w ktorym w razie czego mozna przeprowadzic cesarke, gdyby cos poszlo nie tak. Slyszalam jednak, ze to nic przyjemnego wiec....
Ja mam dzis USG, wizyte u lekarza, badanie krwi i monitoring dziecka, mam nadzieje, ze z moja Lenka wszystko bedzie ok.

jaipur dobrze, ze to nic powaznego, ja po wczorajszych 2 probach dobrania odpowiedniej i niebolesnej pozycni poddalam sie :-(

adeczka mojej znajomej znajomej w dniu porodu przekrecali malego, bol podobno niesamowity i sam porod to byl juz pikus, jednak maluch urodzil sie przez to obkrecony pepowina i niedotleniony...

a co do wloskow to chcialabym zeby moj maly mial troche czuprynki, wtedy czesalabym go na irokezika ;-)

jaipur - super, że wszystko ok :-)
jandia - piękny buzialek
hope - gratuluję udanej wizyty!

Mieliśmy wczoraj badanie usg, najpierw nas lekarz postraszył, że z Krzysia, to kawał chłopa, po pomiarach główki, ale potem się okazało, że mały waży ok.1750 g. Tylko głowę ma większą o prawie 3 tyg, odrazu go zapytałam o ewentualne choroby, powiedział, że o tym nieświadczy, ale się martwię :-(
Druga sprawa to starzejące się łożysko II/III wg Grannuma, czym mam się nie martwić, ale zasugerował kolejne badanie usg za 3 tyg i wcześniejsze badanie ktg.
Jutro mam wizytę u gina prowadzącego, mam nadzieję, że wszystko nam wyjaśni. Żałuję, że jedna osoba nie robi usg i prowadzi ciążę :-(
Mały dalej leży główkowo - czyli tak mu wygodnie od początku. A serce FHR 125/min.

reklama
Jaipur- nie strasz Kobietko!!! I delikatnie, delikatnie;-)

Jandia- śliczny chłopczyk!!!:tak:

Hope-
super, że wizyta ok:blink: no i co z tym krążkiem lekarz powiedział?:confused:

Ypra- ja w 28/29 tyg miałam II st Grannuma i lekarka w klinice powiedziała, że jak na ten tydzień jest ok więc myślę, że i u Ciebie jest dobrze:tak:
choć częstsze ktg i usg to dobra decyzja, bo wtedy można stwierdzić czy u Malucha wszystko ok:tak:
główka do góry;-)

Ostatnia edycja:
Do góry