reklama
Jaipur cieszę się że wszystko ok
Adeczka trzymam kciuki za wizytę
Ypra nie stresuj się tak... już coraz bliżej końca jesteśmy
Jolek - tak się właśnie pocieszam, ale spokojniejsza będę po jutrzejszej wizycie :-)
karolq8
Fanka BB :)
ypra to trzymam kciuki za jutro
Matusia
Witam Mamuśki,
tak dużo się tu dzieje, a ja nie mam czasu nadrabiać.
Wszystkim zadowolonym gratuluję udanych wizyt, a za wszystkie przestraszone trzymam kciuki i wierzę że w tym okresie ciąży nic złego nas już nie spotka.
Ja mam dziś wizytę. U dawnego gina denerwowałam sie, że tak często muszę jechać, a teraz u tej nowej raz na miesiąc to mi jakoś tęskno do kolejnej wizyty.
KTG jeszcze nie miałam w tej ciąży robionego, a z Mateuszem miałam dzień przed porodem i wtedy nagrałam sobie na komórkę tak z nudów i do dziś mam to bicie serduszka w telefonie i słucham kiedy chcę, każdy się dziwi i mówią że fajna pamiątka.
tak dużo się tu dzieje, a ja nie mam czasu nadrabiać.
Wszystkim zadowolonym gratuluję udanych wizyt, a za wszystkie przestraszone trzymam kciuki i wierzę że w tym okresie ciąży nic złego nas już nie spotka.
Ja mam dziś wizytę. U dawnego gina denerwowałam sie, że tak często muszę jechać, a teraz u tej nowej raz na miesiąc to mi jakoś tęskno do kolejnej wizyty.
KTG jeszcze nie miałam w tej ciąży robionego, a z Mateuszem miałam dzień przed porodem i wtedy nagrałam sobie na komórkę tak z nudów i do dziś mam to bicie serduszka w telefonie i słucham kiedy chcę, każdy się dziwi i mówią że fajna pamiątka.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Jaipur super że wszystko ok, ja ostatnio krwawiłam z tego samgo powodu i tez byłam w szpitalu.
Karola no to trzymam kciuki żeby maluszek się obrócił, bo teraz se siedzi jak na tronie:-)
Ypra nie denerwuj się za wczasu, z tymi pomiarami to tak bywa, u mnie zawsze łebek jest mniejszy a brzuszek większy, a z łożyskiem pewno też wszystko ok, głowa do góry
Hope super że córcia zdrowo rośnie,a co z krązkiem?? Może nie musisz, żyło by ci się wygodniej:-)
Jaipur super że wszystko ok, ja ostatnio krwawiłam z tego samgo powodu i tez byłam w szpitalu.
Karola no to trzymam kciuki żeby maluszek się obrócił, bo teraz se siedzi jak na tronie:-)
Ypra nie denerwuj się za wczasu, z tymi pomiarami to tak bywa, u mnie zawsze łebek jest mniejszy a brzuszek większy, a z łożyskiem pewno też wszystko ok, głowa do góry
Hope super że córcia zdrowo rośnie,a co z krązkiem?? Może nie musisz, żyło by ci się wygodniej:-)
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ypra trzytmam kciuki żeby wszytko było ok &&&&
Hope
podwójna mama :-)
Ypra nie martw się na zapas, USG daje sporą granicę błędu, dzidzia na pewno jest zdrowa i dobrze się rozwija. A łożysko wytrzyma, zostało niewiele tygodni do końca
Odnośnie krążka decyzja jeszcze nie zapadła, ale każdy dzień działa na nie dla pessara, więc podejrzewam, że nie założą. W czwartek jestem umówiona w szpitalu, bo USG robił inny lekarz w innym mieście.
Na obracanie zewnętrzne dziecka nigdy bym się nie zgodziła. To bardzo niebezpieczne i inwazyjne działanie, dzieci nie obracają się główką w dół z jakiegoś powodu, czasem jest to za krótka pępowina, czasem wady dziecka, wady macicy czy spętlenie pępowiny. Istnieje duże ryzyko poważnych powikłań. Niby robi się to po podaniu środków rozluźniających, ale jak widać z opisów, niespecjalnie to pomaga. Wolałabym nie ryzykować życia dziecka dla eksperymentów lekarskich.
Odnośnie krążka decyzja jeszcze nie zapadła, ale każdy dzień działa na nie dla pessara, więc podejrzewam, że nie założą. W czwartek jestem umówiona w szpitalu, bo USG robił inny lekarz w innym mieście.
Na obracanie zewnętrzne dziecka nigdy bym się nie zgodziła. To bardzo niebezpieczne i inwazyjne działanie, dzieci nie obracają się główką w dół z jakiegoś powodu, czasem jest to za krótka pępowina, czasem wady dziecka, wady macicy czy spętlenie pępowiny. Istnieje duże ryzyko poważnych powikłań. Niby robi się to po podaniu środków rozluźniających, ale jak widać z opisów, niespecjalnie to pomaga. Wolałabym nie ryzykować życia dziecka dla eksperymentów lekarskich.
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Jak cieszą takie same dobre wieści
Ypra- nie martw się Hope ma rację na pewno z maluszkiem wszystko dobrze :-)
Ypra- nie martw się Hope ma rację na pewno z maluszkiem wszystko dobrze :-)
to u mnie jest chyba rekord, usg bylo w 30 tyg 5 d, a głowka na 35 !!! obwod miala 30,2 cm , no ale jak widzę jakiś zakres na wynikach to jest ( 32- 37 tydz )a wiec miescimy się lekarz nic nie powiedział na ten temat, stwierdzil ze maluch dobrze sie rozwija i ze wszystko ok a ja nawet nie drazylam tematu,ale dopytam jeszcze mojego gina...Mieliśmy wczoraj badanie usg, najpierw nas lekarz postraszył, że z Krzysia, to kawał chłopa, po pomiarach główki, ale potem się okazało, że mały waży ok.1750 g. Tylko głowę ma większą o prawie 3 tyg, odrazu go zapytałam o ewentualne choroby, powiedział, że o tym nieświadczy, ale się martwię :-(
.
reklama
jolkaa1989
My mieliśmy wizytę dzisiaj rano.. Malutka wysłuchała próśb Mamusi i obróciła się główką do dołu! ;D Waga 1470g podobno nie urodzi się duża, ale ja też byłam mała, ważyłam 2900g więc się tym nie martwię, lżejszy poród będzie Poza tym wszystko u niej bardzo dobrze.. i buziulkę ma taką śliczną
Cieszę się, że i Wasze wizyty były udane.
Cieszę się, że i Wasze wizyty były udane.