reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Witajcie mamuśki ;-)!
Ja też jestem dziś po wizycie. Wyniki mam dobre, glukozę też (tak jak pisałyście - norma do 140). Na USG umówiłam się na za tydzień. Słuchałam dziś serduszka małej (nigdy mi tego moja ginka nie badała, więc nie wiem, czy nie miała wcześniej potrzebnego sprzętu?? bo wystarczy pewnie stetoskop i dobre chęci...), pani dr powiedziała, że to mały "szybcioszek", bo serduszko biło 180 uderzeń na min., ale rzekomo wszystko w normie (oby...bo to serduszko od samego początku mnie martwiło). Skurcze, odkąd jestem na L4, mam rzadsze, więc tylko jedną tableteczkę Luteiny mam sobie aplikować (zamiast 4).

Widzę, że dziś dzień wizyt...
Ja też jestem po. Dziś miałam robione pierwsze CTG, teraz już wizytki co dwa tygodnie. Z serduszkiem Oskarka wszystko ok. Doktorek go pomierzył, Mały waży już 1,5kg, lekarz stwierdził że to "troszkę" więcej niż przeciętnie dzieci w tym tygodniu ciąży osiągają... Oj będzie bolało w maju... :szok:

Salsera cieszę się że badania ok i z dzidzią wszystko dobrze :) Ja niestety też się borykam z anemią :(

Lepi gratuluję udanej wizyty, a serduszko faktycznie bije szybciutko mojemu małemu za każdym razem bije 140uderzeń na minutę.

Karolka
może mały potem przystopuje z nabieraniem :) Gratuluję udanej wizyty :):) A jak pułpasiec???

Salsera Lepi Gratuluję udanych wizyt
Karolka tobie również gratuluję twój mały to już kawał chłopa, ale wszystko będzie dobrze tylko może lepiej nie kupuj malutkich ciuchów

dziewuszki, ja równiez gratuluje udanych wizyt, bardzo sie cieszę, że wszystko ok , tak trzymać ! :)

karolka, spory ten Twój maluszek!! nie wiedziałam ,że to już takie spore kruszynki wyrosły:-) aż się boje jutrzejszego usg;)

gratuluje wszystkim mamusiom- salsera i lepi- świetnie ,że tak dobrze się układa z maluszkami! oby tak do końca

No dziewczynki jak na razie dzielnie się trzymamy :-) Gratuluję udanych wizyt i życzę nam samych dobrych wieści. Właśnie się trochę przestraszyłam, bo zajrzałam na kwietniówki, a tam już jedno Maleństwo na świecie....

Jolek dzięki za zainteresowanie, mój półpasiec właśnie odchodzi, mam już strupki które powoli odpadają ale lekarz powiedział że ból może się jeszcze pojawiać i to dość długo, ale ogólnie jest ok....:rofl2:

reklama
Do góry