reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
lepi 180 to faktycznie szybko..
przeciętnie jest 140
ale jak lekarz mówi ze wszystko ok to tak jest napewno:tak:

karolq no duże maleństwo, ale moze póóźniej się zatrzymać z wagą:tak:
no i fajnie że wszyetko ok:tak:
oj ja pamiętam moja tez bya duża jak na swój wiek,,.
i ta też skoro 3 tyg temu ważyła 900g to teraz spodziewam sie mniej więcej takiej wagi jak Twoja.,.
ale jeszacze nie wiem kiedy mam usg:sorry:

Ostatnia edycja:
Salsera, Lepi, Karolka - gratuluję udanych wizyt i strasznie się cieszę, że z Waszymi maluchami wszystko w porządku:) Ja dopiero w poniedziałek mam wizytę, trochę się denerwuję czy wszystko ok (już pisałam w wątku o brzuszkach, więc nie będę tu powtarzać), doktorek ma małego dokładnie pomierzyć i zważyć, nie mogę się już doczekać, może się trochę uspokoję. Jeszcze raz gratulacje dla Was:)

Melduję się i ja po wizycie. Wszystko ok. Szyja trzyma, macica rośnie. Dzidziol dalej jest synem ;) Akurat dzisiaj do badań ułożył się już główkowo - oby mu zostało. Ale jakoś po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że lepiej jak w wątrobę wbijał mi główkę a nie obie stópki :D

Wyniki mam niezłe, glukoza super wyszła, tylko mam niski poziom czerwonych krwinek ale przy hemoglobinie w normie więc na razie nic nie robimy tylko łykamy podstawowe witaminy.

Wy macie najczęściej dzieci większe niż wg OM a ja jestem ewenement bo mój jest młodszy :) Zresztą od początku mam młodszą ciążę co potwierdziły nawet wyniki HCG. Tak więc moje dziecię wg usg ma ok 27 tygodni za to wagę ma 1120 g więc dość nieźle jak na 27 tydzień :D

Dostałam torbę jakiś ulotek i reklamówek i nazywa się toto "zestaw dla kobiet w ciąży-usg połówkowe". Grunt, że dali lovelle w płynie do prania na jeden cykl, zobaczymy czy fajna.

O! dobrze, że mi przypomniałaś bo położyłam to koło fotela i zapomniałam obejrzeć dokładnie co tam jest.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-) Aż trudno uwierzyć, że nasze dzieci przekroczyły kilogram, nie mogę się nadziwić jak czas leci a one rosną...

reklama
Do góry