reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

a jutro przede mną ostatnie badanie genetyczne połączne z 3/4 D i jestem przeszczęśliwa :-)
Mam nadzieję, że nasz Oluś pokaże twarzyczkę i się do Nas uśmiechnie - żartuję ;-)

reklama
hej! gratuluje udanych wizyt! moja "nieplanowana" opisana w samopoczuciu ;-)
Taka porada dla tych dziewczyn, które chodza do gin na NFZ - osttanie usg jest jakoś po 30 tc a poźniej juz nic i zapytałam położną w szkole rodzenia czy warto zrobic jeszcze dodatkowe usg w 38 tc - to powiedziała,ze tak, że wtedy mozna oszacować wage dziecka i na tej podstawie można stwierdzic czy np. konieczne jest cc itd.

Gratuluję udanych wizyt :-) Maleństwa coraz większe, pewnie mój też już powżej 1 kg ;-)

Mój gin dał mi skierowanie na usg po 30 tyg i mówił,że czeka mnie ewentualne po 36, jak coś będę nalegać :tak:

reklama
W Anglii ostatnie USG robia miedzy 20-24 tc a potem nic. Ja bylam prywatnie w 28 tc i moze jeszcze pojade raz, choc koszt jest wcale nie maly i sie zastanawiam. No chyba zeby cos sie dzialo to sie na pewno nie bede zastanawiac.

Do góry