reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Kamcia- hmm wydaję mi się że to nie ma większego znaczenia i że wszystko jest dobrze bo przecież inaczej chyba by o tym powiedział i kazał coś z tym zrobić :tak: a nie wysyłać Cię do domu bo za szybko wizyta ustalona - przynajmniej mam taką nadzieję

ale dobrze że z "chłopczykiem" wszystko dobrze :tak::-D Twój D nadal się łudzi???

hehe no nadal..
nie chce nic rózowego kupować:-p

no i mówi że będzie na bank chłopak .. haha chyb a się rozczaruje jak zobaczy:-p

a jeszcze zapomniałam dodac że lekarz kazał na swędzenie cały czas się smarowac kremami.... yhhhh
no fajny lek... :/

mam nadzieję że będzie widać :tak:
daję na 2 zdjęciach , tam jest ten słupek liczb na 2 zdjeciach zeby łatwiej było widać ciągłość w lini...

Zobacz załącznik 328294Zobacz załącznik 328293

A więc tak:
Urea - mocznik
Creatynine - kreatynina
Uric acid - chodzi o PH moczu

Ten czynnik ALI nie mogę go rozgryść

I już tłumaczę w skrócie ZA MAŁO PIJESZ jesteś delikatnie odwodniona, ale tylko delikatnie dlatego pewnie lekarz nic ci o tym nie powiedział. Tym całym ALI bym się nie martwiła ponieważ tylko minimalnie nie mieścisz się w normie, i podejrzewam że też ma to coś wspólnego z odwodnieniem.

To wszystko jest właśnie wynikiem odwodnienia więc nie ma co się martwić tylko więcej pić powinnaś wypijać ok. 2-3 litrów płynów na dzień. Bardzo łatwo ocenić poziom nawodnienia po kolorze moczu, prawidłowy mocz powinien być niemal że przezroczysty z leciutką żółtą poświatą im mocz ciemniejszy tym większe odwodnienie.

Ostatnia edycja:
styna - a może to jest ALAT?? bo z tego, co widzę, to nie było to tylko badanie moczu, bo tez sód i potas...
ale wtedy dziwne byłoby, że badali tylko ALAT, a nie całe próby wątrobowe (ALAT, ASPAT, bilirubina...).

wogóle to nie wiedziałam ze z badania krwi można wyniki moczu mieć czy coś tam...
ja to się na tym absolutnie nie znam...:eek:

a piję bardzo dużo bo np w ciągu 1 filmu (1,35min) wypijam 3 kufle soków , herbat itp..
a wiadomo kufel ma pół litra... więc to już 1,5 l... no i jeszcze reszta dnia jest kiedy to piję non stop coś:sorry:

reklama
Tutaj raczej próby wątrobowe robią na początku ciąży potem już nie ponawiają, i do tego skrót się nie zgadza jeszcze zerknę na moje wyniki może coś wyczaję.

Lepi znalazłam masz rację to są próby wątrobowe, tylko czemu tak dziwnie określone i tylko jeden enzym sprawdzony.

Kamcia podwyższony poziom mocznika kreatyniny i ph może też być z powodu za dużej ilości witaminy C w diecie,

Ostatnia edycja:
Do góry