reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

emika- dzięki, bo już myślałam, że ze słodyczami będzie trzeba przystopować... ale na wyniku mam napisane POZIOM WYSOKI:baffled: (prawidłowy zakres 74-106).

styna - to chyba niemożliwe, żeby PH moczu odczytali z krwi, zbadaliby wtedy Ph krwi. Może spisali z tego paseczka (może na zasadzie lakmusowego) i oddali Kamci.

Lece teraz po receptę, bo luteina mi się kończy, pa pa!
też myślę że spisali z paska, bo inaczej musiałabym ich o cudotwórczość posądzić, albo jasnowidzenie

reklama
emika- dzięki, bo już myślałam, że ze słodyczami będzie trzeba przystopować... ale na wyniku mam napisane POZIOM WYSOKI:baffled: (prawidłowy zakres 74-106).

styna - to chyba niemożliwe, żeby PH moczu odczytali z krwi, zbadaliby wtedy Ph krwi. Może spisali z tego paseczka (może na zasadzie lakmusowego) i oddali Kamci.

aqle nie mozliwe żeby z paska spisali..
bo pasek sprawdzała pielęgniarka z którą siedziałam i wywaliła go do kosza

a kartka z wynikami jest prosto z laboratorium gdzie wysłali krew..

chociaż oni zawsze dziwnie wszytsko robia.. więc wszystkiego można się po nich spodziewać;-)

najważniejsze że wyszystko ok...:tak:

Mi gin powiedział że normy podane przy wynikach dotyczą wyników nadczo a morma to 140

Przepraszam kochane że wczoraj nie wpadłam ale padłam :-p:zawstydzona/y:
Dziewczynki waża 1079g i 1040g kluski:-D
Badania bez zmian tylko w moczu białko było i trzeba powtórzyć ,szyja sie trzyma nadal 28mm.
Jutro do poniedziałku ide do szpitala na sterydy,ale kompa zabieram ze sobą:tak:
Gin powiedzial że za ok 4 tygodnie zamyka mnie wszpitalu bo moge nie zdążyć dojechać w raie porodu:eek:

kamcia super ze nie masz cholestazy:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !

I znowu po wizycie :)
Dzidzius rosnie jak na drozdzach :] Wazy 830 g i mierzy 33 cm
A mi przybylo na dzien dzisiejszy 10 kg od poczatku ciazy :)
Nastepna wizyta w dzien kobiet :]

Pozdrawiam
super tylko tak dalej

Hej,

dzięki wszystkim i również gratuluję udanych wczorajszych wizyt i kolejnych :)

Zaledwie wczoraj miałam wizytę, a już dzisiaj kiepsko się czuję...
Głowa boli, słabo mi się robi i jakoś tak ciężej oddycha, mam tylko nadzieję, że to przez skaczące ciśnienie. Bo moja Mała też jakoś tak dziś cichutko siedzi...
Leże i mam nadzieję, że przejdzie.

Jestem za... i też mam taką nadzieją, bardziej mnie cesarka przeraża niż poród naturalny. Następna wizyta 4.03 i zobaczymy jak to będzie.

będzie dobrze zaraz przejdzie zobaczysz a teraz leż i odpoczywaj

I my dzisiaj mielismy wizytę. Z Małą wszystko dobrze, serduszko bije jak dzwon, waży już 900g, niestety nie wiem ile ma cm. Wyszło na to że jest tydzien młodsza wg USG. No i niestety nadal ułożenie posladkowe. Lekarz kazał mi z nia duzo rozmawiać o tym zeby się obróciła ;) Kolejna wizyta 20 marca. Pozdrawiamy! ;)

na odwrócenie dzidzia ma jeszcze troszkę czasu zobaczysz że bedzie tak jak ma być;-) fajnie że wszystko dobrze

Gratuluje udanych wizyt!!!!

a teraz opowiem co było na mojej poniedziałkowej wizycie: na bolesne skurcze koniecznie brac nospe i magnez!!!! i duzo lezec, leżec, leżec, szyjka OK, chodź dzidź jest
bardzo nisko, więc znów musze dużo lezeć ;-), hemoglobinka troszke skoczyła w górę, więc dostałam pozwolenie na ćw. w szkole rodzenia (pod warunkiem, że nie bedzie mnie bolał brzuszek) no ale nadal musze brać dwa razy dziennie sorbifer durules, aaaa i o dziwo - pierwszy raz sprawdziła mi tętno Maluszka - ostatnio słyszałam podczas usg i strasznie brakowało mi tego odgłosu!!! :-) zaleciła mi też po posiłku przez godzine liczyc ruchy dziecka.
Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, ale za 2 tyg. mam miec samo usg. - w 31 tyg. ciąży (nie wiece co konkretnie sprawdza sie na tym usg???chodzi mi o to, czy jest to usg tylko takie sprawdzające czy bada sie cos konkretnego?)
to odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! i super że słyszałaś tentno cudowny dźwięk:tak:

ja na tym badaniucukru się nie znam bo u nas tylko móią czy jest czy nie :sorry:

byłam dzisiaj w szpitalu na kontrolnym badaniu,...
i nie mam cholestazy:-) super..

choć za dużo mi nie powiedział lekarz , to jak mi dał kartę żeby się umówić na następną wizytę to sfotografowałam wyniki:-p bo coś tam miał podkreślone... i mi bnyło podejrzane
tyle że pewnie nikt się na tym nie zna:sorry:

dobre wieści z cholestazą:tak: a reszta to sama widzisz jakich specjalistów mamy na forum lepszą diagnozę postawią niż lekarz

Zapomniałam napisać:zawstydzona/y: jak u teściowej w 2 tygodnie schudłam 2 kg tak teraz w tydzień przybyło1,5kg tak więc mamy 1,5 na plusie:-D

poziomki to \ty widze jak ja.. chudniesz a póxńiej tyjesz trochę i ludzie się dziwią że nie rośnie nam waga:-D

duże dziewuszki , no a w szpitalu mam nadzieję że sie nie zanudzisz przez te kilka dni;-)

reklama
poziomki twoje dziewczynki to już duże panniece :tak: super teraz ostatnie przygotowania i za 4 tygodnie rodzisz:-) a przynajmniej czekasz jeszcze intensywniej

Do góry