też myślę że spisali z paska, bo inaczej musiałabym ich o cudotwórczość posądzić, albo jasnowidzenieemika- dzięki, bo już myślałam, że ze słodyczami będzie trzeba przystopować... ale na wyniku mam napisane POZIOM WYSOKI (prawidłowy zakres 74-106).
styna - to chyba niemożliwe, żeby PH moczu odczytali z krwi, zbadaliby wtedy Ph krwi. Może spisali z tego paseczka (może na zasadzie lakmusowego) i oddali Kamci.
Lece teraz po receptę, bo luteina mi się kończy, pa pa!
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
emika- dzięki, bo już myślałam, że ze słodyczami będzie trzeba przystopować... ale na wyniku mam napisane POZIOM WYSOKI (prawidłowy zakres 74-106).
styna - to chyba niemożliwe, żeby PH moczu odczytali z krwi, zbadaliby wtedy Ph krwi. Może spisali z tego paseczka (może na zasadzie lakmusowego) i oddali Kamci.
aqle nie mozliwe żeby z paska spisali..
bo pasek sprawdzała pielęgniarka z którą siedziałam i wywaliła go do kosza
a kartka z wynikami jest prosto z laboratorium gdzie wysłali krew..
chociaż oni zawsze dziwnie wszytsko robia.. więc wszystkiego można się po nich spodziewać;-)
najważniejsze że wyszystko ok...
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Mi gin powiedział że normy podane przy wynikach dotyczą wyników nadczo a morma to 140
Przepraszam kochane że wczoraj nie wpadłam ale padłam
Dziewczynki waża 1079g i 1040g kluski
Badania bez zmian tylko w moczu białko było i trzeba powtórzyć ,szyja sie trzyma nadal 28mm.
Jutro do poniedziałku ide do szpitala na sterydy,ale kompa zabieram ze sobą
Gin powiedzial że za ok 4 tygodnie zamyka mnie wszpitalu bo moge nie zdążyć dojechać w raie porodu
kamcia super ze nie masz cholestazy:-)
Przepraszam kochane że wczoraj nie wpadłam ale padłam
Dziewczynki waża 1079g i 1040g kluski
Badania bez zmian tylko w moczu białko było i trzeba powtórzyć ,szyja sie trzyma nadal 28mm.
Jutro do poniedziałku ide do szpitala na sterydy,ale kompa zabieram ze sobą
Gin powiedzial że za ok 4 tygodnie zamyka mnie wszpitalu bo moge nie zdążyć dojechać w raie porodu
kamcia super ze nie masz cholestazy:-)
Ostatnia edycja:
Julisia
Fanka BB :)
super tylko tak dalejHej dziewczyny !
I znowu po wizycie
Dzidzius rosnie jak na drozdzach :] Wazy 830 g i mierzy 33 cm
A mi przybylo na dzien dzisiejszy 10 kg od poczatku ciazy
Nastepna wizyta w dzien kobiet :]
Pozdrawiam
Hej,
dzięki wszystkim i również gratuluję udanych wczorajszych wizyt i kolejnych
Zaledwie wczoraj miałam wizytę, a już dzisiaj kiepsko się czuję...
Głowa boli, słabo mi się robi i jakoś tak ciężej oddycha, mam tylko nadzieję, że to przez skaczące ciśnienie. Bo moja Mała też jakoś tak dziś cichutko siedzi...
Leże i mam nadzieję, że przejdzie.
Jestem za... i też mam taką nadzieją, bardziej mnie cesarka przeraża niż poród naturalny. Następna wizyta 4.03 i zobaczymy jak to będzie.
będzie dobrze zaraz przejdzie zobaczysz a teraz leż i odpoczywaj
I my dzisiaj mielismy wizytę. Z Małą wszystko dobrze, serduszko bije jak dzwon, waży już 900g, niestety nie wiem ile ma cm. Wyszło na to że jest tydzien młodsza wg USG. No i niestety nadal ułożenie posladkowe. Lekarz kazał mi z nia duzo rozmawiać o tym zeby się obróciła Kolejna wizyta 20 marca. Pozdrawiamy!
na odwrócenie dzidzia ma jeszcze troszkę czasu zobaczysz że bedzie tak jak ma być;-) fajnie że wszystko dobrze
to odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! i super że słyszałaś tentno cudowny dźwiękGratuluje udanych wizyt!!!!
a teraz opowiem co było na mojej poniedziałkowej wizycie: na bolesne skurcze koniecznie brac nospe i magnez!!!! i duzo lezec, leżec, leżec, szyjka OK, chodź dzidź jest
bardzo nisko, więc znów musze dużo lezeć ;-), hemoglobinka troszke skoczyła w górę, więc dostałam pozwolenie na ćw. w szkole rodzenia (pod warunkiem, że nie bedzie mnie bolał brzuszek) no ale nadal musze brać dwa razy dziennie sorbifer durules, aaaa i o dziwo - pierwszy raz sprawdziła mi tętno Maluszka - ostatnio słyszałam podczas usg i strasznie brakowało mi tego odgłosu!!! :-) zaleciła mi też po posiłku przez godzine liczyc ruchy dziecka.
Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, ale za 2 tyg. mam miec samo usg. - w 31 tyg. ciąży (nie wiece co konkretnie sprawdza sie na tym usg???chodzi mi o to, czy jest to usg tylko takie sprawdzające czy bada sie cos konkretnego?)
ja na tym badaniucukru się nie znam bo u nas tylko móią czy jest czy nie
byłam dzisiaj w szpitalu na kontrolnym badaniu,...
i nie mam cholestazy:-) super..
choć za dużo mi nie powiedział lekarz , to jak mi dał kartę żeby się umówić na następną wizytę to sfotografowałam wyniki bo coś tam miał podkreślone... i mi bnyło podejrzane
tyle że pewnie nikt się na tym nie zna
dobre wieści z cholestazą a reszta to sama widzisz jakich specjalistów mamy na forum lepszą diagnozę postawią niż lekarz
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Zapomniałam napisać jak u teściowej w 2 tygodnie schudłam 2 kg tak teraz w tydzień przybyło1,5kg tak więc mamy 1,5 na plusie
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
poziomki to \ty widze jak ja.. chudniesz a póxńiej tyjesz trochę i ludzie się dziwią że nie rośnie nam waga
duże dziewuszki , no a w szpitalu mam nadzieję że sie nie zanudzisz przez te kilka dni;-)
duże dziewuszki , no a w szpitalu mam nadzieję że sie nie zanudzisz przez te kilka dni;-)
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Zabieram kompa więc bede Was zamęczać
reklama