reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

styna bardzo dobrze że serduszko bije, a wyniki mam nadzieję że się poprawią
sill nie martw się dzidzia sie zdąży obrócić nie raz:tak: no i gratuluję dziewuszki ;-)
Ewlina śliczne maleństwo :-)

Ja też mam nadzieję że się polepszą, narazie staram się o tym nie myśleć, czytałam dużo na temat białka w moczu i wiem że najważniejszy jest odpoczynek, więc dobrze się złożyło że zrezygnowałam już z pracy.

Ewelinaśliczny dzidziuś, widzę że my tak samo na wizyty chodzimy 14 luty, 3 marca.

reklama
I my dzisiaj mielismy wizytę. Z Małą wszystko dobrze, serduszko bije jak dzwon, waży już 900g, niestety nie wiem ile ma cm. Wyszło na to że jest tydzien młodsza wg USG. No i niestety nadal ułożenie posladkowe. Lekarz kazał mi z nia duzo rozmawiać o tym zeby się obróciła ;) Kolejna wizyta 20 marca. Pozdrawiamy! ;)

Gratuluje udanych wizyt!!!!

a teraz opowiem co było na mojej poniedziałkowej wizycie: na bolesne skurcze koniecznie brac nospe i magnez!!!! i duzo lezec, leżec, leżec, szyjka OK, chodź dzidź jest bardzo nisko, więc znów musze dużo lezeć ;-), hemoglobinka troszke skoczyła w górę, więc dostałam pozwolenie na ćw. w szkole rodzenia (pod warunkiem, że nie bedzie mnie bolał brzuszek) no ale nadal musze brać dwa razy dziennie sorbifer durules, aaaa i o dziwo - pierwszy raz sprawdziła mi tętno Maluszka - ostatnio słyszałam podczas usg i strasznie brakowało mi tego odgłosu!!! :-) zaleciła mi też po posiłku przez godzine liczyc ruchy dziecka.
Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, ale za 2 tyg. mam miec samo usg. - w 31 tyg. ciąży (nie wiece co konkretnie sprawdza sie na tym usg???chodzi mi o to, czy jest to usg tylko takie sprawdzające czy bada sie cos konkretnego?)

młoda i piękna...nie wiem o co chodzi z ta wagą....ja jestem dychę na plusie i nikt mi nic nie mówi o jakiejś diecie!!! może cos nie tak u Ciebie z cukrem...????

Ostatnia edycja:
Gratuluję wizyt :-)

Mi gin mówił, że kolene usg po 30 tyg. Chyba jakieś dłuższe. Wizytę mam w piątek, więc dowiem się więcej.
A odnośnie mego szybkiego przybywania nawadze (ok. 10 kg na plusie), to tylko pokręcił głową. Jak zapytałam, to za wiele nie powiedział. Sama się martwię bo sporo przytyłam przed ciążą, ale staram się myśleć optymistycznie :-)

witam sie dziś w tak słoneczny dzionek choć mroźny że ho ho ja juz dziś po wizycie serducho małej sprawdzone jak bije wszystko gra mały wywiad samopoczucia i nastepna wizyta aż za 5 tyg z USG , dostałam skierowanie na mocz i morfologię juz się nie mogę doczekać na USG ale chyba nie wytrzymamy i pójdziemy na 3 d
A i jeszcze od początku ciązy 10 kg do przodu wiec wszystko w normie

reklama
Do góry