reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

:( miałam dziś usg 4d ... ;( pomijając, że zapłaciłam 300 zł, to jeszcze okazalo się, że nagrywarka nie działa ;/ więc porobił kilka ujęć i do domu. plus jest taki, że mamy przyjść jeszcze raz, kiedy ją naprawią, więc zobaczymy nasze malenstwo ponownie. może ułoży się inaczej, bo dziś to tylko z profilu buźkę było widać, ale z drugiej strony lekarz gburowaty, gadał tylko cos pod nosem, do tego niedelikatny, tak naciskał na brzuszek, że aż mnie pobolewal później. najgorsze jest to, że wobec lekarza ma się jakies dziwne skrupuły aby zwrócić uwagę, ale z drugiej strony jak się bierze takie pieniądze to kuźwa mać choć miły mógłby być...

reklama
bra00721 rzeczywiscie masakra:( wspolczuje .... nie dosc ze lekarz jakis nieczuly to jeszcze zloscliowsc rzeczy martwych...
moze nastepnym razem bedzie lepiej:)

bra nie denerwuj się, ja ostatnio jak byłam u lekarza na 2 badaniu genetycznym, za które zapłaciłam podobnie jak Ty bo 280 zł, nie dość że czekałam 1,5 godziny to jeszcze po wejściu do gabinetu oznajmiłam fakt, że strasznie długo się czeka, a ten mi powiedział że to jest nasza wina-wina pacjentek !!!
Gdyby nie to że już byłam u Niego na 1 badaniu, olałabym go moim ciepłym ciążowym moczem:tak:

Niestety lekarze tacy są, rzadko kiedy trafi się na mądrego i miłego!

Bra to szkoda, że wizyta nieudana.
Człowiek tak czeka na takie usg a potem rozczarowanie. A cena mnie zabiła! 400 zł? Ja płaciłam 150 za prawie godzinną sesję (też mały się obrócił nie tak jak trzeba i jeszcze łożysko obraz psuło). A jak pójdziecie ponownie to znów 400 zł?

Bra to szkoda, że wizyta nieudana.
Człowiek tak czeka na takie usg a potem rozczarowanie. A cena mnie zabiła! 400 zł? Ja płaciłam 150 za prawie godzinną sesję (też mały się obrócił nie tak jak trzeba i jeszcze łożysko obraz psuło). A jak pójdziecie ponownie to znów 400 zł?

nie kochana, 300 zł, a ta kolejna wizyta juz za darmo. dzis spędziliśmy w gabinecie tylko 10 minut tak naprawdę, więc ządalabym zwrotu kasy gdybyśmy mieli bulić jeszcze raz.Trochę nas ta cena zdziwiła, bo na stronie internetowej gabinetu było 250 zl a nie 300 zł, ale juz trudno- pamiątka na całe życie wiec warto. Najlepsze jest to, że płacisz jeszcze przed wejściem do gabinetu, a zaczyna cie badać, kiedy pokażesz mu paragon... śmiejemy się z M, że zostawimy go na pamiątkę

bra nie denerwuj się, ja ostatnio jak byłam u lekarza na 2 badaniu genetycznym, za które zapłaciłam podobnie jak Ty bo 280 zł, nie dość że czekałam 1,5 godziny to jeszcze po wejściu do gabinetu oznajmiłam fakt, że strasznie długo się czeka, a ten mi powiedział że to jest nasza wina-wina pacjentek !!!
Gdyby nie to że już byłam u Niego na 1 badaniu, olałabym go moim ciepłym ciążowym moczem:tak:

Niestety lekarze tacy są, rzadko kiedy trafi się na mądrego i miłego!

ja mam wrażenie, że powinno się im dziękować za to, że nas przyjmują, a kuźwa mać żyja z naszych wizyt!!!
Zastanawiam się jaka to jest wina pacjentek, że ten twoj ma takie obsuwy, może taka, że przychodzą... faktycznie warto było by popuścić, akurat przypadkiem w trakcie badanka ;))))

dzięki kochane, ja tez mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej, bo kurcze rozżalona jestem na maxa. tak bardzo czekalam na to badanko ;(

bra następnym razem wszystko będzie lepiej, może ten lekarz też miał dziś dzień jakiś lewy i też go wkurzyła ta nagrywarka. Głowa do góry :-)

Reszcie gratuluje udanych wizyt :-)

Ja się melduję po dzisiejszej wizycie. Antoś dalej jest Antosiem (mały ekshibicjonista z niego i pokazuje co i rusz co tam ma między nogami). Waży 580g :) I jak go oglądaliśmy namonitorze to rączkami złapał się z stopę i przyciągnął ja do głowy :-D
BPD 58,5MM
FL 45,2MM
AC 17,6CM
No i na dzien dzisiejszy jest młodszy o tydzień w stosunku do terminu z OM. A za dwa tygodnie mam iść znów na kontrolę bo coś się gince moja szyjka niepodoba. W USG wychdzi, że jest ok, ale jak badała wziernikiem to jakaś króka była i kazała przyjść znów.

I najgorsze co mogła mi powiedzieć to to, że mam się pilnować z jedzeniem i najlepiej odstawić węglowodany :szok: Jak ja mam wytrzymać bez czekolady, buek słodkich i innych słodyczy? Jak ja mam nie jeść chleba?

Drogie Panie, muszę się pochwalić że dzisiaj byłam z P. na USG. :-D Wszystko jest tak jak powinno, bardzo dobrze i..... będziemy mieli córeczkę :-p:-D:-DHA!

reklama
Do góry