reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
ja kiedys się skusiłam na ten venus z kory dębu i myślałam, że oszaleje:szok: swędzenie pieczenie i stan zapalny właśnie po użyciu tego ustrojstwa :-( pozostaje chyba tylko testować. Mi dobrze właśnie po latacydzie ewentualnie lacta cośtam z sorayi. Każdej pomaga coś innego :p

no tak, niekażdemu co dla nas dobre, spasuje - święta racja!!!
Trzeba metodą prób i błędów aż w końcu coś się znajdzie dobrego bo jest w czym wybierać :-)

Witam wszystkie mamusie:happy:
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was i życzę aby wszystkie bobaski dotrwały jak najdłużej w naszych brzuszkach, a na świat wyszły zdrowe i różowiutkie.

Ja wczoraj byłam na wizycie połówkowej. Przez większość wizyty niestety nie mogłam patrzyć w ekran, za to napatrzył się mój mąż:) Słuchaliśmy jak zaczarowani kolejnych słów lekarza : "główka prawidłowa, brzuszek prawidłowy, nerki prawidłowe, nóżki długie,układ moczowy ok, kręgosłup prościuteńki, serce bije prawidłowo, pępowina trójnaczyniowa, 4 jamy serca..prawidłowe......... i jest.... penisek!" :))))))))) hihihihihhihhi Okazało się że będziemy mieli Nikodema:))) mój mąż pękał z dumy!tak się sczerwienił jakby był po dłłłłłłłuuuuuuugim treningu:))) hihihi Siurasek naszego bobaska był bardzo widoczny, między nóżkami latało takie co nie co;)
Jesteśmy bardzo szczęśliwi:-):-)
Dodam jeszcze ze 1wsze USG zakończyło sie diagnozą że to dziewuszka...
Dzidziuś waży 414 g (wg Shepard'a).
BPD:50.5 mm
FOD:67 mm
HC:184.48 mm
AC: 161.7 mm
FL:34 mm

wiek płodu z biometrii: 21 tydzień
termin porodu wg biometrii: 25.05.2011

Poza tym łożysko: ściana boczna, poza ryzykiem przodowania. 1 stopień Grannuma.
W obrębie łożyska zatoka wym. 34x8 mm. Ujście wewn. zamknięte. --------i to mnie bardzo zastanawia.........może któraś z Was miała taką diagnozę??

Ważną sprawą jest też fakt iż położenie płodu jest podłużne miednicowe.... czyli pupka na dole. Lekarz oczywiście powiedział że jeśli do 35 tyg się nie przekręci to będzie trzeba operacyjnie wyjmować bobika, czyli cesarskie cięcie....

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne :-)

Ewcia -cieszę się, że z Krzysiem w porządku, nasz mały też będzie Krzysiem dokładnie Krzysztof Aleksander chyba, że się okaże na nastepnej wizycie dziewczynką ;-)

86ania - :-)

Żelka - super zdjęcia!!!

Zapisalismy się na usg 4d na 2.02 juz nie możemy się doczekać, byliśmy tylko na zwykłym.

A za 2 tygodnie czeka mnie glukoza i sterta innych badań. lekarz mówi bez cytrynki, pielęgniarki radzą by wziąć cytrynę. Grrrrr.... chyba wezmę i zobaczę jak dam radę.

No i czekam na wyniki posiewu moczu. Czuję się niekomfortowo i były to kolejne wyniki z obecnością bakterii w moczu, więc się obawiam,że gin nie ma racji, że to nic takiego. W każdym razie trzeba poczekać na posiew...

No i czekam na wyniki posiewu moczu. Czuję się niekomfortowo i były to kolejne wyniki z obecnością bakterii w moczu, więc się obawiam,że gin nie ma racji, że to nic takiego. W każdym razie trzeba poczekać na posiew...

nie wiem jak liczne te bakterie Ci wychodzą,ale u mnie np jak norma byla chyba 130, to mi wychodzilo 160...no i i 2 gin powiedzialo,ze moga sie zdarzac, ze takie coś to nic...no i moja Ginka powiedziała,że ważne w jaki sposób pobiera się tą probkę, co do szczegółów :) to musi być to środkowy strumień,żeby wyplukwac te co znajduja sie, najl na wejsciu, najlepiej,zeby rozchylić wargi :) no i przed pobraniem dokładnie się podmyć...

reklama
Do góry