reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
jaipur ja urodziłam równo z terminem , ale z tym co wyliczył mi mój gin w polsce wszystkie inne terminy się nie pokryły
EwelinaD
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny!
Dzisiaj mialam kolejna wizyte u lekarza.Dzidzia pokazala co ma miedzy nogami
Bedzie chlopak :] Czulam to od samego poczatku
Wazy 280 g i mierzy 23 cm
http://s3.imgimg.de/uploads/Scannen0001888ee44djpg.jpg
Dzisiaj mialam kolejna wizyte u lekarza.Dzidzia pokazala co ma miedzy nogami
Bedzie chlopak :] Czulam to od samego poczatku
Wazy 280 g i mierzy 23 cm
http://s3.imgimg.de/uploads/Scannen0001888ee44djpg.jpg
Załączniki
Bubbles
Fanka BB :)
Ewelina gratuluje Syneczka! bardzo ladnie pozuje maluszek
styna czy ten porod z duzym dzieckiem mial miejsce tu w UK?
styna czy ten porod z duzym dzieckiem mial miejsce tu w UK?
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Powiem wam że co do wielkości dziecka usg nie zawsze się sprawdza. Moja znajoma pracuje na patologi noworodka jest położną, ostatnio miała przypadek że kobieta donosiła ciąże bez żadnych problemów dziecko było zdrowiutkie, jeszcze na usg przed samym porodem lekarz powiedział że waga 3200 więc normalne dziecko kobieta była bardzo drobnej budowy szczuplutka. Podczas porodu dziecko się zakleszczyło i niestety było mocno nie dotlenione. Jak już je wyciągnęli okazało się że waży 5500, powinna być w takim przypadku przeprowadzona cesarka, ale nikt nie wiedział że mały jest aż tak duży. Niestety maluszek pewnie nie będzie się nigdy prawidłowo rozwijał bo ma spore uszkodzenia mózgu spowodowane niedotlenieniem.
najważniejsze że przeżyło
przeważnie dzici zakleszczone już po wyciągnięciu nie zostają odratowane:-(
ten malec miał dużo szczęścia..
naprawdę straszne...
mi np nie robili usg przed porodem wcale a takiego miałam stracha przed zakleszczeniem właśnie bo wiedziałam ze urodzi się wielka...
Ewelina śliczne zdjęcie i garatuluję chłopca
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ewelina GRATULACJE kolejny majowy mężczyzna :-)
Niestety z usg tak jest. Mi dzień przed porodem powiedzieli że Gabi na bank 4000 ale na pewno będzie więcej. Podobno im większe dziecko tym trudniej ocenić
Niestety z usg tak jest. Mi dzień przed porodem powiedzieli że Gabi na bank 4000 ale na pewno będzie więcej. Podobno im większe dziecko tym trudniej ocenić
reklama
Hope
podwójna mama :-)
Amande, Motylku, serdecznie gratuluję dziewuszek i witam w klubie :-) Ewelina a tobie gratuluję siurka :-)
Zastanawiają mnie tak duże pomyłki w mierzeniu dzieci... Mi gin powiedziała: 3500 i krótki tłuścioch i dokładnie tak było, 48 cm i 3500 waga. Brak kompetencji, niedouczenie, rutyna?
Zastanawiają mnie tak duże pomyłki w mierzeniu dzieci... Mi gin powiedziała: 3500 i krótki tłuścioch i dokładnie tak było, 48 cm i 3500 waga. Brak kompetencji, niedouczenie, rutyna?