reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

mojej kuzynce też powiedzieli ze 4 kg...
i na szczęście w nieszczęściu zaczęło tentno spadać i zrobili cesarkę bo mały miał 5100:szok: ale ona tez kawał baby więc moża było się spodziewać;-)

reklama
Hope miałas farta. Usg określa wagę szcunkowo opierając się na pomiarach a dzieci pod koniec ciąży trudno zmierzyć. Przyjęte jest że usg może pomylić się o 30% wagi na ogół ją zaniżjąc. Oczywiście sprzęt i kompetencje gina też mają znaczenie:tak:

To mi daje do myślenia... Wybiorę się do mojego super gina w kwietniu, żeby nie było potem niespodzianek... Jednak jak same nie zadbamy o bezpieczeństwo nasze i dzieci, tak nikt nie zadba... :confused2:

Gratuluję tylu udanych wizyt. I niespodziewanych zamian płci :D Co do terminów i wieku maluchów to u mnie wychodzi akurat odwrotnie, że maluch mniejszy niż wg terminu o kilka dni. Ale to o niczym nie świadczy bo to i tak w zasadzie szacunkowe pomiary.

Dziewczyny na jutro umówiłam się ze skierowania na usg niby połówkowe do genetyka, jako badanie prenatalne. Będziemy sprawdzać rozszczep podniebienia. Pewnie ogólnie będą oceniać co i jak. Nawet nie wiem czy zobaczę malucha na ekranie i czy jakieś zdjęcie dają i czy mąż może być przy badaniu. Grunt, że jestem już po połówkowym u swojego gina więc się nie stresuję jakoś okropnie ale trochę niepewności jest :)

U mnie wczorajsze badanie było pod tym kątem, ale pani doktor powiedziała, że jeśli będzie rozszczep tylko miękkich tkanek, to na USG nie widać. Ja nie kupiłam zdjęcia (trzeba by zapłacić 15 zł), bo prawdę mówiąc prawie nic nie widziałam. Ale myslę, że możesz być z mężem.

Bubbles - nie, nie, ja pisałam o naszym TEŚCIE na płeć ;). Mąż nie mógł wymyślić innego imienia poza Zosią dla dziewczynki (a nie był do niego na 100% przekonany i miał podac inne propozycje), więc położył rękę na moim brzuchu i zapytał wprost: "Chcesz być Zosią?" i od razu była błyskawiczna odpowiedź - 2 mocne kopniaki (a wczesniej, żeby poczuć maleństwo musiał sporo się naprosić haha), więc zapytał też: "A może Brunem?" - cisza....
no więc księżniczka tatusia od razu była usłuchana i dała znać tatusiowi ;)
teraz nie ma innego wyjścia - musi być Zofia :)

Dziewczyny - jak tak patrzę na godzinę Waszych wpisów, to aż mnie ciarki przechodzą... kiedy Wy śpicie???

Ostatnia edycja:
Gratuluję dziewczynek (Zosiek) i chłopczyka :-)

styna - straszna to historia, nie pojmuję jak to można aż tak się pomylić!!! Niestety słyszy się o takich przypadkach.
Moja bratowa w UK nie miała robionego usg przed porodem. Dziecko miało ponad 4 kg, w ostatniej chwili zrobili cesarkę.

reklama
Misia - gratulacje :-) Wspaniale, że wszystko ok. A że taki ruchliwy, to tylko pozazdrościć. Mój coś ostatnio mniej się rusza i już zaczynam świrować, na szczęście jutro zwykła wizyta, to się wypytam co i jak.

Do góry