reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Jaipur tak, lekarz wypisał na wydruku z USG położenie płodu, w moim przypadku poprzeczne miednicowe. Dokładnie tak jak czuję kopniaki.

reklama
Moje na ostatnim usg poprzecznie główkami po prawej stronie ale popołudniu już leżały inaczej:-D Dzieci układają się najczęściej do końca 2 trym chociaż i tonie jest regułą.

Mandrzejczuk mam nadzieje że już nic się nie zmieni :-D

U mnie jak nie jedno to drugie trzeba podejrzeć i wiadomo:tak:

No ja tez mam nadzieje, ze juz na dziewczynke mi sie nie odmieni, bo zglupialam totalnie ;-) ale najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku, ze zdrowiutenki, zywotny, serducho bije jak dzwon. Przez cala ciaze czlowiek sie zamartwia czy wszystko bedzie ok, to dobrze, ze chociaz badania i wizyty wychodza pocieszajace.

Hejka,
byłam wczoraj na usg ale nie jestem zadowolona. tzn. dzieciaczek zdrowy i to jest bardzo wazne ale zawiodłam sie na lekarzu...
niby polecony przez mojego gina, ze dobry , i ze ma dobry sprzet ale kurcze badanie było bardzo szybkie, na koniec stwierdził szybko, ze dziecko odwrociło sie i nie poznamy płci nawet nie raczył poczekac chwili a dzieciaczek wierci mi sie non stop a po drugie zdjecia, ktore dostałam były fatalne nic ciekawego nie widac a do tego sa polowe mniejsze niz do tej pory dostawalam eh... niby komercyjnie i płatnie ale nie mam ochoty tam wracac ! nastepnym razem pojade tam gdzie byłam z pierwszym dzidziusiem, co prawda druga strona wawy ale bylo tak jak kazda mamusia by sobie tego zyczyła! (maz tez zawiedziony...)

poisy To przykre kazda z nas zyje tymi usg chce dzidzie zobaczyc a tu takie cos eh;/

Ja dzis bylam na krzywej. Dzieki Bogu wzielam cytryne samej bym nie wypila juz mi sie cofalo. Ale to kwestia tego czy ktos lubi slodkie. Ja lubie ale czekolade a to jednak za slodkie. Ale tez jest do wypicia. Mam juz to za soba mam nadzieje ze nie bedzie trzeba powtarzac;)

ja też byłam na tym badaniu dzisiaj.
Wypiłam to bez cytryny bo mi zabronili. Cytryna może zaburzyć wynik.

Z tego co wiem to jeszcze raz to badanie będzie przeprowadzane pod koniec ciąży :-)

Poisy szkoda że tak trafiłaś bo z tego co pamiętam ( jak nie to mnie popraw) masz rzadko usg Po takiej wizycie człowiek się zastanawia czy jednak jest wszystko ok .

Mnie glukoza jeszcze czeka ech..

widocznie kolejny lekarz z tych typu: "wejsc i wyjsc" my zyjemy tym usg od wizyty do wizyty, dla lekarzy moze jest to chleb powszedni ale dla nas kazda ciaza jest wyjatkowa i inna...

poisy nie dziwięsię że się zawiodłaś...:dry: masakra jakas żeby tak od niechcenia zrobić badanie... no ale najważenijsze ze dzidzia zdrowa...:tak:

co do krzywej to ja się np zastanawiam czy wogóle będę mieć w tej ciąży;-)

reklama
Poisy - współczuję takiej wizyty, miałam podobną, tyle, że na NFZ...
Mandrzejczuk - ale numer Ci wykręciło maleństwo ;)

Dziewczyny- tylko się cieszyć, że wyniki badań macie dobre, to najważniejsze. Ja jadę na badanie w poniedziałek i teraz już tylko tym żyję (ostatni raz widziałam maleństwo w 13 tc...). Mam nadzieję, że usłysze same dobre wieści!

Do góry