reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Dziewczyny nie bojcie sie krzywej cukrowej. Wszystko do przezycia. Ja niczego nie slodze wiec wypicie tego ulepku troche mnie kosztowalo, ale dalam rade. Ciekawe czy w Anglii robia to badanie wiecie cos na ten temat? Ja w pierwszej ciazy mialam cholestaze, przy tej chorobie istnieje ryzyko smierci plodu. Na szczescie juz za kilka tyg bede miec pierwsze badanie na cholestaze a zaraz potem wizyte u lekarza, wiec ciesze sie, ze nie olali tu tego.

Ypra, Jolka gratuluję udanych wizyt ( śliczne zdjęcia)no i oczywiście poznania płci maluszków.
Rzeczywiście dużo tych kawalerów się urodzi w maju:tak:

Jolka gratuluję Córeczki! Świetne zdjęcie:-)

Też chcę wiedzieć, no niechże się ujawni w poniedziałek:cool2: a krzywą cukrową robiłam przed świętami, wyników nie odbierałam jeszcze, ostatnio jak odebrałam wyniki moczu to wmawiałam sobie wszystkie patologie ciążowe, panikara ze mnie:dry:, więc odbiorę przed wizyta u gin.

Dziewczyny cieniasy z Was jak cholera, do porodu sie szykuja, a niesmacznego plynu boja sie wypic :-D no dajcie spokoj to jak Was takie badanie przeraza to jak Wy rodzic chcecie? Wszystkie na cesarki w znieczuleniu? hehe trzeba byc twardym, a nie mietkim zeby potem dzidzia byla dumna z mamusi ;-)

Mandrzejczuk mnie przerażało to siedzenie na czczo tyle czasu bo moja dzidzia nie lubi wychodzić z domu bez śniadania.

reklama
Badań się nie boję.. byłam dzielnie nastawiona na tradycyjne pobieranie krwi, a tu pobranie z palca, w szoku byłam, gdy dumnie przedramię prezentowałam, a tu pstryk i już. tylko trzymam się z dala od moich pseudointerpretacji wyników :eek:

A po jakim czasie miałyście drugie pobranie? Pielęgniarka mi powiedziała że mam przyjść za 2h, bo taki czas metabolizmu glukozy, a od gin miałam zapisane że po 1h. Ale że z palca było to poszłam dwa razy :-D tak z ciekawości już pytam

Do góry