_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
jeśli chodzi o przezierność karkową to tutaj nie miał kto zrobić bo żaden lekarz tego się nie chciał podjąć... więć tak czy tak musiałabym lecieć do plTrina - trzymaj sie dzielnie Kochana! ja tez uwazam, ze to jest jeszcze wczesnie, aby przekreslac wszystko... zaczynam rozumiec, dlaczego czasem lepiej nie sprawdzac i nie wnikac zbyt szybko, no ale to dreczace czekanie - to rowniez rozumiem...
Kamcia - u nas wizyta wraz z USG w polskiej przychodni kosztuje 100 funtow, kazda nastepna wizyta ciazowa z USG to cena 70 funtow, tylko nic nie wiem o cenie badan, a w sumie o to takze mi chodzi - chocby jak wlasnie przeziernosc karkowa, o ktorej pisalas... jutro zadzwonie do nich i bede dalej myslec... chodzi takze o to, ze do swojego ginolka we wroclawiu mam ogromne zaufanie, bylam z niego b.zadowolona (choc opinie na portalu znany lekarz sa podzielone), uwazam jednak, ze to konkretny lekarz.
Kamcia, a a'propos Twojego terminu USG, to ja tez dostalam "zaproszenie" ze szpitala, z tym ze moje USG bedzie dopiero 20 pazdziernika i wez tu czekaj tyle czasu...
Jutro mam wizyte u poloznej, zobaczymy co tam sie dowiem Pewnie nie za wiele, to bardziej wywiad niz badanie.
ale takie zwykła badanie na toxo to dawałąm tylko 50e... więc nie tak źle... dużo się nie dopłaca do takich badań, nie bój się... z 50 funtów więcej dopłacisz... albo nawet i nie...
a na usg jeszcze nie dostałam listu , narazie dostałam na badanie krwi i moczu , oraz dopełnienie ksiązki szpitalnej, o chorobach rodzinnych ... na usg mi dopiero właśnie w szpitalu powiedzą kiedy mam iść chyba... chyba że mi zrobią już nie pamiętam jak to było ostatnim razem;-)