reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
no 2 kreseczki juz ogladam drugi dzien:) i zastanawiam sie kiedy moge isc do lekarza zeby upewnic sie, ze wszystko jest ok i ze naprawde jestem w ciazy...

no 2 kreseczki juz ogladam drugi dzien:) i zastanawiam sie kiedy moge isc do lekarza zeby upewnic sie, ze wszystko jest ok i ze naprawde jestem w ciazy...
to możesz już się zapisać :tak: i wtedy lekarz ustali Ci termin porodu , no i zrobi usg, jeśli jesteś zaledwie kilka dni po@ to możd jeszcze na usg nie być widac za dobrze pęcherzyka, ale niekonieccznie...
moze być już pięknie wszystko widać:tak:
powodzenia z wizytą:-)

byłam dzisiaj u gina... i jestem zła. Przychodzę, mówię co i jak, on robi co swoje i mówi, że teraz muszę jechać pół miasta na USG dopochwowe do placówki jego kolegi, z którym "współpracuje" i najlepiej potem jeszcze podrzucić mu opisany wynik, żeby wiedział co jest grane. A przez tel pytałam go 3 razy czy ma takie USG u siebie, na miejscu. I ogólnie straszny pierdoła, na każde moje pytanie o moje wątpliwości odpowiedział z n-razy "każda ciąża jest inna, widocznie tak musi być". Zero konkretów. :/
I generalnie 5 października mam wizytę u innego gina. Z polecenia. Jak panią z recepcji pytałam 5 razy o to czy jest to USG w gabinecie i o kilka jeszcze spraw to się aż śmiała ;)

Żółtaczka no wcale się nie dziwię że się złościsz. Ja przy ciąży z Oliwką też musiałam jeździć w inne miejsce na usg, i pamiętam jakie to denerwujące było. Teraz na szczęście lekarka sprawiła sobie usg:)
Lepiej mieć lekarza do którego ma się zaufanie i który odpowie na najbardziej dziwne pytania.

lilou, fakt!
ta pani z recepcji powiedziała mi więcej przez tel niż tamten pan ginekolog na wizycie. i to odnośnie badań, na co zwracać uwagę przez te 2 tygodnie do wizyty etc.
Niestety we Wrocławiu nie mam sprawdzonego ginekologa, ale teraz w ciąży chyba dorobię się takiej wiedzy;)

reklama
Do góry