jandia na badanie "organoleptyczne" w UK to ja tez nie licze
z lekami masz racje, choc znam dziewczyne, ktora 2 ciaze stracila, bo jej GP nie chcial dac lekow na podtrzymanie, doslownie dziewczyna plakala i prosila przy tej drugiej ciazy, a on ze moze jej dac skierowanie do psychologa jedynie, ktory jej pomoze te sytuacje przetrwac... no i stracila te ciaze rowniez... nie wiem, ciezko mi to komentowac, lekarzem nie jestem, moze tak ma byc, a moze nie, byl tu juz temat niepodtrzymywania ciaz w UK, ja nie mam pojecia skad sie bierze tak rozne podejscie...
zgodze sie natomiast, ze dzieci dostaja antybiotyki w ostatecznosci, a nie jak witaminki niemalze... moj Aleks nie wie co to antybiotyk, ale to sprawa indywidualna pewnie, tez ciezko sie wypowiadac, znam dzieci karmione piersia, tak jak on, a mimo to czesto chorujace i leczone antybiotykami od 3 tygodnia zycia! (cora mojej siostry w PL)
co do poorodu i opieki okoloporodowej, ja mam porownanie w PL i UK i choc wiem, ze bywa dobrze i bywa zle i tu i tam, to wybieram UK, nie tylko, ze tu mieszkam...
moj T mogl byc ze mna przy CC, mogl byc ze mna caluskie dnie od 7 rano do 21 wieczor, a mnie nic nie bolalo i nie chodzilam zgieta jak moja siostra po CC, bo daja tu kobietom srodki p/bolowe w sumie na 5 dni po zabiegu, po tych 5 dniach jak odstawilam srodki rowniez nie bylo juz bolu, oprocz ciagniecia rany...
mam jedno zastrzezenie - niepotrzebne meczarnie 17h, po ktorych w koncu ktos mnie zbadal organoleptycznie i stwierdzil, ze jednak nie urodze sama, a i tak jeszcze 2h czekalam na sale operacyjna, myslalam, ze ocipieje juz! wyszla po prostu ang. flegma, choc anglicy tu to tylko pielegniarki
bo lekarze kolorowi
dzis juz wiem, ze prawdopodobnie bede miec CC z uwagi na wage dziecka, a jesli nawet nie, to wiem czego sie domagac...
jandia USG 3D zrob sobie jak masz ochote
fajna pamiatka, choc kosztowna na wyspie
ja z kolei zafunduje sobie jeszcze wizyte w PL przychodni zeby zrobic wymaz i USG i potwierdzic ze wsio OK.
jandia a w jakim wieku masz dzieciaczki i co jest powodem do CC u Ciebie?