reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Jestem dziewuszki po wizycie i p. doktor potwierdza, że to dziewczynka ;))) usg zrobiła niechętnie, stwierdzając, że to bez sensu, bo w tym tygodniu żadnych pomiarów się nie robi, zlitowała sie poprostu nade mną i dla świętego spokoju dała mi przeżyć 5 min szczęścia ;D A powiedzcie jak to wygląda u Was, czy usg macie robione na każdej wizycie, mnie troszke zaskoczyło to, że nie chciala go zrobić ;/ tak czy siak mała fruzia ma już 10 cm od główki do pupki. EEE szkoda, że następna wizyta dopiero za miesiąc ;)

w tym miesiącu jak byłam na usg też było ono krótsze i nie dostałam zdjęć, moje pytanie czy dostanę wydruk to lekarz stwierdził że obecnie ten miesiąc, ten tydzień ciąży jest taki że dziecko jest małe i trudno cokolwiek zobaczyć, bo potrafi wcisnąć się w kącik jakiś i nic nie widać, że to taki najmniej najtrudniej pomiarowy miesiąc ciąży. stąd pewnie i u ciebie ta niechęć do usg.

Jestem dziewuszki po wizycie i p. doktor potwierdza, że to dziewczynka ;))) usg zrobiła niechętnie, stwierdzając, że to bez sensu, bo w tym tygodniu żadnych pomiarów się nie robi, zlitowała sie poprostu nade mną i dla świętego spokoju dała mi przeżyć 5 min szczęścia ;D A powiedzcie jak to wygląda u Was, czy usg macie robione na każdej wizycie, mnie troszke zaskoczyło to, że nie chciala go zrobić ;/ tak czy siak mała fruzia ma już 10 cm od główki do pupki. EEE szkoda, że następna wizyta dopiero za miesiąc ;)

gratuluje dziewczynki, nie piszesz ze z dzidzią wszystko w porządku wiec domyslam sie ze mała ma sie dobrze! Co do usg to ja jak narazie miała na każdej wizycie (6, 10, 12,16 tydz.). a za tydz mam następną wiec nie wiem jak to będzie bo lekarz napewno mówił że zbada wysokość macicy itp. bo badanie na fotelu robił mi tylko w 6 tyg a potem same usg.

Ivana Ja tez badanie na fotelu mialam tylko na pierwszej wizycie i wiem ze dzisiaj bede miala. Ale usg dodatkowo tez robi bo z kolezanka chodzimy do tego samego lekarza a roznica jest tylko 2 tygodni i zawsze wiec jak bedzie wygladala wizyta;)

madzik ważne że wszystko dobrze, a co do płci to co się odwlecze to nie uciecze:)
bra gratuluję córci!!!!:))
karolaq i marttini trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!:):)

reklama
Madzik, Bra, gratulacje :-)
Karolaq i Marttini dajcie znać po wizytach!

Ja właśnie wróciłam z wizyty kontrolnej. Dziś było macanko ;-) USG za 2 tygodnie, połówkowe. Tak czytam, że macie USG co wizytę, u mnie np. byłoby to niewskazane, dlatego, że miałam wizyty co dwa tygodnie, ale biorąc pod uwagę, że zaczynam 5 miesiąc, statystycznie też mam co miesiąc.

U gin dowiedziałam się, że wszystko jest w porządku, kolejne dwa kilogramy do przodu :zawstydzona/y:, ciśnienie mi w końcu wróciło do normy, dno macicy sięga już niemal do pępka (mierzyła taką śmieszną miarką), posłuchałyśmy bicia serduszka (mi znalezienie zajmuje chwilkę a ona się naganiała po brzuchu, dzidziol uciekał jak poparzony :-D). Do tego dostałam skierowanie na kontrolne badania i padły straszne słowa: jest Pani już w połowie :szok: dlatego będziemy spotykać się co dwa tygodnie.

Dziewczyny, to już połowa za nami :szok: :eek: Czas nie leci, czas zap....

Do góry