reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Hej Dziewczyny!
Nie chciałam Wam smęcić. Robiłam betę w piątek i miałam ponad 43 tys. Przyrost od środy o 13 tyś, co daje mniej więcej 47%. To chyba w normie, bo gdzieś tam doczytałam w necie, że w przedziale 1200-6000 podwojenie następuje po 4 dniach, a jak jest więcej to jeszcze wolniej. No i że wtedy bardziej o stanie ciąży mówi usg. A usg... jak robiłam rano betę to zapytałam czy mają coś wolnego wieczorem, czy moge się umówić. No i się okaząło, że mogę już iść, bo akurat jest wolny gin. No to poszłam, oczywiście nic nie było widać, po jakimś czasie gin powiedział, że może tu jest zarodek i ma, 1,6 mm. Serduszka nie zobaczył. Oczywiście ta sama gadka, żeby zobaczyć za tydzień, bo mogła się owulacja przesunąć i czekać itp itd. Z tym, ze ja wiem doskonale kiedy była owulacja, bo robiłam testy owulacyjne, a poza tym wskazania bety mówią o dokładnie takim wieku ciąży, jaki powinien być. Więc już się przyzwyczaiłam do myśli, że niestety nie tym razem. Najgorsze jest to czekanie na zakończenie tej ciąży. Lekarz mówił, że do 23 powinno być po wszystkim, jeżeli jest nieprawidłowa, jak nie to szpital i czyszczenie. A ja chciałbym, żeby już było po wszystkim, żeby móc iść dalej i już o tym nie myśleć.
No i dlatego się nie odzywałam, nie chciałam Wam smęcić i straszyć tych, które jeszcze usg nie miały, bo wiem, że takie historie od razu przekładamy na siebie.

Trina- bardzo mi przykro :-( ale Ty silna kobietka jesteś z tego co widzę więc wiem że wszystko będzie dobrze. Szkoda tylko że trzeba tyle czekać szkoda że nic nie jest już jasne w 100% bo przecież tak na dobrą sprawę beta a Usg się wykluczają i nie wiadomo co myśleć. Ja chciałabym dla Ciebie tego czego Ty sama chcesz chciałabym aby ominął Cię ból niepotrzebne nerwy stres... Tego Ci życzę Trzymaj się kochana!

Kamcia
- Gratulacje! Super że wszystko Ok a tak się bałaś ufff ;-)

Cześć dziewczyny
USG nie dużo wniosło bo widać piękny dorodny pęcherzyk 1,6mm i jasną plamkę w środku.
Gin powiedział że jeszcze może być nie widać zarodka i jest to całkowicie normalne,powiedział też że wszystko wygląda bardzo dobrze i spodziewa się zdrowej ciąży.

Trina zanim zarodek się zagnieździ na ogół mija ok 5 dni ale zdarza się że zarodek wędruje dłużej i do implantacji dochodzi później. Pokazywałaś ginowi wyniki bety?? Beta wyszła prawidłowa a przy nieprawidłowej ciąży tak by nie było
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i bardzo mi przykro że do nas nie pisałaś:(

Cześć dziewczyny
USG nie dużo wniosło bo widać piękny dorodny pęcherzyk 1,6mm i jasną plamkę w środku.
Gin powiedział że jeszcze może być nie widać zarodka i jest to całkowicie normalne,powiedział też że wszystko wygląda bardzo dobrze i spodziewa się zdrowej ciąży.

Trina zanim zarodek się zagnieździ na ogół mija ok 5 dni ale zdarza się że zarodek wędruje dłużej i do implantacji dochodzi później. Pokazywałaś ginowi wyniki bety?? Beta wyszła prawidłowa a przy nieprawidłowej ciąży tak by nie było
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i bardzo mi przykro że do nas nie pisałaś:(

trina bardzo mi przykro..
ale mam jeszcze nadzieje ze za tydzien cos sie zmieni i bedzie to serduszko widac :-)
trzymam kciukaski &&&&&&&

poziomki , fajnie ze niesiesz dobre wiesci:happy:

Troche jestem zawiedziona że nie było widać zarodka ale ..gin powiedział że jest ok to mu wierze;))

Poziomki, u mnie także nie było widać zarodka, ale gin nie kazał się martwić na zapas i wierzę że w poniedziałek zobaczę piękną Kropeczkę.

Dziękuję Kobietki za dobre słowa, jakoś przez parę dni nie mogłam się otrząsnąć po tym co mnie spotkało...i pomyśleć, że mam rodzić w tym szpitalu.
Wczoraj przez parę godzin trochę plamiłam- wieczorem zupełnie czysta wkładka. Widocznie taka moja uroda w końcu organizm wie co robi... ale gdyby coś się stało na pewno byłby to ogromny cios w serce. :-(

reklama
u mnie na usg wczoraj lekarz pokazał tylko kropkę, i powiedział że wszystko jest ok. zresztą prowadził moją całą pierwszą ciąże i byłam mega zadowolona. co prawda prywatnie ale taka uroda naszego funduszu zdrowia

Do góry