reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Trzymam kciuki! Będzie dobrze, bo nie ma innego wyjścia! :tak:

A ja jestem właśnie po pierwszej wizycie u gina i... nadal nic konkretnego nie wiem :-):szok:

Oprócz tego, że w środku wszystko jest ok, macica powiększona, zero zapaleń, nic więcej nie wiem. Gin zrobiła wywiad, zaleciła witaminki (te co biorę są dobre, Feminatal) i zaproponowała zrobić usg za 2 tygodnie. Odradziła mi robić teraz ponieważ mogę się niepotrzebnie denerwować... i tu wymieniła problemy z jakimi spotkały się moje koleżanki z BB przy bardzo wczesnej diagnozie :szok:

Więc się zgodziłam i USG potwierdzające ciążę, jej prawidłowość oraz kartę ciąży zakładamy za 2 tygodnie :-):-):-) Muszę też donieść wszystkie badania które mam aktualne i historię pierwszej ciąży włącznie z wypisem ze szpitala.

A poza tym dowiedziałam się, że NFZ refunduje usg dopiero w 11 tygodniu prawidłowej ciąży (wyjątkiem są szpitalne, przy zagrożeniu poronieniem itp).

reklama
Hope - cieszę się, że wszystko O.K. :)

Dziewczyny - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja już się nie mogę doczekać wizyty u gina... dopiero 30 września...na NFZ, bo szkoda kasy na prywatne wizyty, tym bardziej, że na razie wszystko wydaje sie być w porządku. No może gdzieś w połowie ciąży pojadę do innnego,dobrego lekarza, potwierdzić, czy wszystko o.k. i nagrać filmik hehe

KlaudiusiaNK - też chciałabym już trzymać w ręku zdjęcie mojej kropeczki ;)

Motylku ja też na Fundusz poszłam :-) Tylko usg będę robić prywatnie a pozostałe badania na fundusz, chyba, że czegoś nie opłaca.
Moja gin ma prywatny gabinet ale przyjmuje też na fundusz więc jest jak prywatnie, bez tłoku i kolejek a jednak państwowo ;-)

Hope - w moim małym mieście niestety nie ma takiego luksusu (choć jeszcze się upewnię), dlatego tak długo będę czekać na 1 wizytę. A już nie wspomnę o naszym szpitalu...

Dziewczyny za wszystkie wizyty trzymam kciuki!
Ja w środę o 15.50 mam pierwsze USG troszkę się boję i na pewno przed wizytą serducho będzie mi walić jak oszalałe póki nie usłyszę że wszystko OK!

Klaudusiak piękny Bobas!!:D

Kamcia Będzie dobrze!!

Hope super że wszystko dobrze:))

Lepidoptera Ja chodzę do gina w prywatnej przychodni która ma podpisaną umowę z NFZ. Poszukaj takiej

Futrzaczek Ja mam USG jutro na 8:))

Kamcia chciałabys bliźniaki??:-p Trzymam kciuki i wszystko bedzie dobrze zobaczysz!!!

Hope super, że masz takiego ginka!!:happy:

Ja Kochane mam wykupione ubezpieczenie w luxmedzie i tak mam wszystkie badania i specjalistów:happy:

Hope, poziomki - niestety nie ma u mnie takiego gabinetu. tylko prywatne, albo przychodnia.

Futrzaczku - nie przejmuj się na zapas, bo na kropeczkę to wpływa. Będzie dobrze, bądź PRZY NADZIEI ;)

Oj wiem jak to jest przed wizytą, nerwy straszne... Pewnie za 2 tygodnie będą jeszcze większe, prawda wyjdzie na jaw...
A tu się najczęściej okazuje, że niepotrzebnie się stresujemy :-)

reklama
Czesc Kobitki!

tak Was czytam i "zazdroszcze" wizyt, badan, USG...
bo ja dopiero czekam w tym dziwnym kraju na swoja pierwsza wizyte u poloznej, ktora nawet stwierdzila, ze to jeszcze za wczesnie na umawianie sie, ale ok, kazala mi przyjsc za tydzien, dwa. Tak wiec w piatek ide do niej.
Czekam takze na list ze szpitala z terminem mojego USG.
Jest to moja pierwsza ciaza prowadzona od poczatku w UK, bo Aleks coprawda tu sie urodzil, ale trafilismy tu jak bylam z nim w 8 mc.
Tak wiec dziwnie sie czuje, trzecie dziecko, ale jakby wszystko od nowa...

Dziewczyny czy dostajecie preparaty magnezu do lykania, jesli organizm sugeruje Wam taka potrzebe? moja powieka drga co jakis czas, mam Magne B6, ale nie wiem jeszcze czy moge brac to teraz...?

Ostatnia edycja:
Do góry