reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Ja idę jutro na drugą już wizytę, wprawdzie ze względu na chorobę nie zdążyłam zrobić badań krwi, ale i tak lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku, a wyniki wezmę następnym razem i już :)
Mi też drgają mięśnie, jutro zapytam mojego lekarza co i jak z magnezem. I napiszę potem.
Z leków na razie biorę duphaston, a oprócz tego kazał folik i witaminy (elevit). Jak byłam chora to zalecił jeszcze syrop *spam*, dużo czosnku i cebuli i inhalacje. Mam fajnie, bo mogę do niego zawsze zadzwonic jakbym czuła że jest coś nie tak.

trzymam za wszystkie &&&&&&&&&&

poziomki - przeciez wiesz, ze wszystko bedzie dobrze! :) daj znac jak wrocisz z usg i dzieki za podpowiedz z magnezem

madline - dzieki rowniez, napisz co Tobie powiedzial Twoj gin o magnezie

Kamcia - napisz prosze czy oprocz opieki polozniczej jaka masz w swoim obecnym miejscu, latasz takze do PL do ginka?

Witajcie:)!

Ja też mam wątpliwości co do łykania magnezu. Normalnie prawie zawsze, z małymi przerwami, muszę łykać, bo jak badam jego poziom, to zawsze tuż przy dolnej granicy...nerwus jestem i tyle, więc zużywam sporo tego pierwiastka ;)

Ale tabletki chyba zawsze są kompleksem Mg z wit. B6, bo tak lepiej sie wchłania magnez,
no i w związku z tym teraz też mam wątpliwości, bo łykam Feminatal N i tam jest 23% dziennej dawki Mg, i ok. 100% (nie pamiętam dokładnie) wit. B6....
no i nie łykam tego Mg teraz, ale tylko czekam na objawy niedoboru...

zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 30.09.

Ostatnia edycja:
Witajcie:)!

Ja też mam wątpliwości co do łykanie magnezu. Normalnie prawie zawsze, z małymi przerwami, muszę łykać, bo jak badam jego poziom, to zawsze tuż przy dolnej granicy...nerwus jestem i tyle, więc zużywam sporo tego pierwiastka ;)

Ale tabletki chyba zawsze są kompleksem Mg z wit. B6, bo tak lepiej sie wchłania magnez,
no i w związku z tym teraz też mam wątpliwości, bo łykam Feminatal N i tam jest 23% dziennej dawki Mg, i ok. 100% (nie pamiętam dokładnie) wit. B6....
no i nie łykam tego Mg teraz, ale tylko czekam na objawy niedoboru...

zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 30.09.

To moze zadzwon do lekarza i sie zayptaj skoro wizyte masz dopiero pod koniec miesiaca? Ja tez lykam feminatal, w ktorym jest kwas foliowy i nie biore na razie dodatkowego kwasu...

Dziewczyny, wczoraj w kalkulatorze ciazowym obliczylam, ze jestem w 2 tyg i 3 dniu ciazy (liczac od owulacji, a nie ostatniej miesiaczki) i do lekarza ide w ten piatek czy jest szansa, ze usg mi juz ta ciaze potwierdzi? Dopiero jutro bede miala wynik pierwszej bety i tego samego dnia zrobie drugi raz zeby wiedziec czy przyrasta czy nie...

Myślę, że na USG jest za wcześnie.
A jeśli chodzi o to dzwonienie do lekarza, to czekam dopiero na pierwszą wizytę, poza tym u mnie gin przyjmuje tylko we wt i czw i dodzwonienie sie graniczy z cudem...

Feminatal N ma bardzo dużą dawkę kw. foliowego, więc raczej nie będzie potrzeby łykania dodatkowej.

hej dziewczyny
nie pislam wczoraj bo jak bylam u lekarza a daleko mam bo prawie 100 km to przy okazji odwiedzilam znajoma tam mieszkajaca...
pozniej w drodze do domu wymiotowalam 2 razy jeszcze i strasznie sie czulam w domu , zaczelo mnie ucho bolec i lewy migdal , takze nawet nie wchodzilam na bb tylko poszlam do lozka
lekarz powiedzial ze mam po tej stronie co mnie boli osadzone jajeczko.. a raczej juz dzidziuslia bo pieknie bije serduszko:-)
no i mowil ze jestem przeziebiona i stad nasilenie bolu na ta strone macicy....
do tego mam nie dziwigac bo macica jest jeszcze oslabiona dlatego bola mnie jajniki czasem jak wstaje czy cos.... no a poza tym bez zastrzezen :)
a ja tak sie strasznie martwilam :-p:zawstydzona/y:
aha bliyniakow niestety nie bedzie... ale wazne zeby bylo zdrowe...moze nastepnym razem sie uda ;)
dziekuje za trzymanie kciukaskow
poziomki - przeciez wiesz, ze wszystko bedzie dobrze! :) daj znac jak wrocisz z usg i dzieki za podpowiedz z magnezem

madline - dzieki rowniez, napisz co Tobie powiedzial Twoj gin o magnezie

Kamcia - napisz prosze czy oprocz opieki polozniczej jaka masz w swoim obecnym miejscu, latasz takze do PL do ginka?
nie wiem czy masz na mysli ladfanie do polski
, czy lattanie ze bieganie po polskich ginnekologach w Irlandii:-p
wiec tak bylam kilka razy u polskiego gina w irlandii
1 po to aby zadal czy wszystko ok (po lekkim krrwawieniu w 6 tc) ale niepotrzebnie bo dostalam tez skierowanie na scan irlandzki i powiedzieli mi dokladnie to samo:tak: a tu musialam wybulic 100e:baffled:
2 u innego pl gina bo tamten mi nie odpowiadal , na badaniu cytomegalii i toxoplazmozy oraz aby dowiedziec sie czy wszystko przebiega prawidlowo...i ile wazy dzidzius
3 dowiedziec sie jaka ma poec bo w ie nie mowia wogole
4 na usg 3 d i filmik 3d:zawstydzona/y: przy okazji dowiedziec sie czy dziecko jest ulozone prawidlowo i ile wazy

i raz bylam w polsce w 14 tc u mojego gina zeby zrobil przeziernosc karczkowa, bo to bylo dla mnie na tyle wazne ze innym ginom nie ufalam:-p :sorry:

a teraz pojde tylko do pl gina dowiedziec sie jaka jest plec i zrobic filmik 3d , co do przeziernosci nie wiem czy polece do pl ale chyba tak:tak: bo przy okazji bede musiala wymienic dowod na nowy

Ostatnia edycja:
Kamcia no widzisz, wszystko jest w porządku, świetnie! I nawet lepiej, że nie ma bliźniąt, jak ty byś sobie poradziła z trójką małych dzieci ;-) A tak to może jeszcze będzie ci dane cieszyć się kolejną ciążą za jakiś czas ;-) :-)

ocyzwiscie ze ciaza trzeba sie cieszyc... ale po wczorajszym jak niemal wyplulam gardlo bo "cos" mi wadzilo i wymiotowalam..
to ja dziekuje .. zastanawiam sie czy sie jednak zdecydowac na 3 dziecko...
w planach mielismy 3 za 6 lat... ale nie wiem ...
zobaczymy:-p
chcialabym te bliznieta teraz.... juz mysm miala 3 gotowa i spokoj , bez zadnych obiawow ciazowych....:zawstydzona/y:

aha mam zdjecie usg... no ale wstawe pozniej troszke ... jak D przyjdzie i zajmie sie Vi

reklama
A co ty na to, ze przy bliźniętach objawy uderzają często ze zdwojoną siłą? ;-) :-) A brzuch jest przeogromny i niektóre kobiety muszą rodzić naturalnie? A jak zaczyna płakać w nocy cała trójka? A potem trzeba jednocześnie zrobić wyprawkę do szkoły dla armii dzieci, kupować nowe ubrania jednocześnie, zabawki x 3... Dla mnie jest więcej minusów niż plusów. A jak później cała trójka uda się jednocześnie na studia albo wyjedzie z domu?
Dziękuję za takie atrakcje ;-)

Do góry