reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Ja idę jutro na drugą już wizytę, wprawdzie ze względu na chorobę nie zdążyłam zrobić badań krwi, ale i tak lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku, a wyniki wezmę następnym razem i już :)
Mi też drgają mięśnie, jutro zapytam mojego lekarza co i jak z magnezem. I napiszę potem.
Z leków na razie biorę duphaston, a oprócz tego kazał folik i witaminy (elevit). Jak byłam chora to zalecił jeszcze syrop *spam*, dużo czosnku i cebuli i inhalacje. Mam fajnie, bo mogę do niego zawsze zadzwonic jakbym czuła że jest coś nie tak.

trzymam za wszystkie &&&&&&&&&&

poziomki - przeciez wiesz, ze wszystko bedzie dobrze! :) daj znac jak wrocisz z usg i dzieki za podpowiedz z magnezem

madline - dzieki rowniez, napisz co Tobie powiedzial Twoj gin o magnezie

Kamcia - napisz prosze czy oprocz opieki polozniczej jaka masz w swoim obecnym miejscu, latasz takze do PL do ginka?

Witajcie:)!

Ja też mam wątpliwości co do łykania magnezu. Normalnie prawie zawsze, z małymi przerwami, muszę łykać, bo jak badam jego poziom, to zawsze tuż przy dolnej granicy...nerwus jestem i tyle, więc zużywam sporo tego pierwiastka ;)

Ale tabletki chyba zawsze są kompleksem Mg z wit. B6, bo tak lepiej sie wchłania magnez,
no i w związku z tym teraz też mam wątpliwości, bo łykam Feminatal N i tam jest 23% dziennej dawki Mg, i ok. 100% (nie pamiętam dokładnie) wit. B6....
no i nie łykam tego Mg teraz, ale tylko czekam na objawy niedoboru...

zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 30.09.

Ostatnia edycja:
Witajcie:)!

Ja też mam wątpliwości co do łykanie magnezu. Normalnie prawie zawsze, z małymi przerwami, muszę łykać, bo jak badam jego poziom, to zawsze tuż przy dolnej granicy...nerwus jestem i tyle, więc zużywam sporo tego pierwiastka ;)

Ale tabletki chyba zawsze są kompleksem Mg z wit. B6, bo tak lepiej sie wchłania magnez,
no i w związku z tym teraz też mam wątpliwości, bo łykam Feminatal N i tam jest 23% dziennej dawki Mg, i ok. 100% (nie pamiętam dokładnie) wit. B6....
no i nie łykam tego Mg teraz, ale tylko czekam na objawy niedoboru...

zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 30.09.

To moze zadzwon do lekarza i sie zayptaj skoro wizyte masz dopiero pod koniec miesiaca? Ja tez lykam feminatal, w ktorym jest kwas foliowy i nie biore na razie dodatkowego kwasu...

Dziewczyny, wczoraj w kalkulatorze ciazowym obliczylam, ze jestem w 2 tyg i 3 dniu ciazy (liczac od owulacji, a nie ostatniej miesiaczki) i do lekarza ide w ten piatek czy jest szansa, ze usg mi juz ta ciaze potwierdzi? Dopiero jutro bede miala wynik pierwszej bety i tego samego dnia zrobie drugi raz zeby wiedziec czy przyrasta czy nie...

Myślę, że na USG jest za wcześnie.
A jeśli chodzi o to dzwonienie do lekarza, to czekam dopiero na pierwszą wizytę, poza tym u mnie gin przyjmuje tylko we wt i czw i dodzwonienie sie graniczy z cudem...

Feminatal N ma bardzo dużą dawkę kw. foliowego, więc raczej nie będzie potrzeby łykania dodatkowej.

hej dziewczyny
nie pislam wczoraj bo jak bylam u lekarza a daleko mam bo prawie 100 km to przy okazji odwiedzilam znajoma tam mieszkajaca...
pozniej w drodze do domu wymiotowalam 2 razy jeszcze i strasznie sie czulam w domu , zaczelo mnie ucho bolec i lewy migdal , takze nawet nie wchodzilam na bb tylko poszlam do lozka
lekarz powiedzial ze mam po tej stronie co mnie boli osadzone jajeczko.. a raczej juz dzidziuslia bo pieknie bije serduszko:-)
no i mowil ze jestem przeziebiona i stad nasilenie bolu na ta strone macicy....
do tego mam nie dziwigac bo macica jest jeszcze oslabiona dlatego bola mnie jajniki czasem jak wstaje czy cos.... no a poza tym bez zastrzezen :)
a ja tak sie strasznie martwilam :-p:zawstydzona/y:
aha bliyniakow niestety nie bedzie... ale wazne zeby bylo zdrowe...moze nastepnym razem sie uda ;)
dziekuje za trzymanie kciukaskow
poziomki - przeciez wiesz, ze wszystko bedzie dobrze! :) daj znac jak wrocisz z usg i dzieki za podpowiedz z magnezem

madline - dzieki rowniez, napisz co Tobie powiedzial Twoj gin o magnezie

Kamcia - napisz prosze czy oprocz opieki polozniczej jaka masz w swoim obecnym miejscu, latasz takze do PL do ginka?
nie wiem czy masz na mysli ladfanie do polski
, czy lattanie ze bieganie po polskich ginnekologach w Irlandii:-p
wiec tak bylam kilka razy u polskiego gina w irlandii
1 po to aby zadal czy wszystko ok (po lekkim krrwawieniu w 6 tc) ale niepotrzebnie bo dostalam tez skierowanie na scan irlandzki i powiedzieli mi dokladnie to samo:tak: a tu musialam wybulic 100e:baffled:
2 u innego pl gina bo tamten mi nie odpowiadal , na badaniu cytomegalii i toxoplazmozy oraz aby dowiedziec sie czy wszystko przebiega prawidlowo...i ile wazy dzidzius
3 dowiedziec sie jaka ma poec bo w ie nie mowia wogole
4 na usg 3 d i filmik 3d:zawstydzona/y: przy okazji dowiedziec sie czy dziecko jest ulozone prawidlowo i ile wazy

i raz bylam w polsce w 14 tc u mojego gina zeby zrobil przeziernosc karczkowa, bo to bylo dla mnie na tyle wazne ze innym ginom nie ufalam:-p :sorry:

a teraz pojde tylko do pl gina dowiedziec sie jaka jest plec i zrobic filmik 3d , co do przeziernosci nie wiem czy polece do pl ale chyba tak:tak: bo przy okazji bede musiala wymienic dowod na nowy

Ostatnia edycja:
Kamcia no widzisz, wszystko jest w porządku, świetnie! I nawet lepiej, że nie ma bliźniąt, jak ty byś sobie poradziła z trójką małych dzieci ;-) A tak to może jeszcze będzie ci dane cieszyć się kolejną ciążą za jakiś czas ;-) :-)

ocyzwiscie ze ciaza trzeba sie cieszyc... ale po wczorajszym jak niemal wyplulam gardlo bo "cos" mi wadzilo i wymiotowalam..
to ja dziekuje .. zastanawiam sie czy sie jednak zdecydowac na 3 dziecko...
w planach mielismy 3 za 6 lat... ale nie wiem ...
zobaczymy:-p
chcialabym te bliznieta teraz.... juz mysm miala 3 gotowa i spokoj , bez zadnych obiawow ciazowych....:zawstydzona/y:

aha mam zdjecie usg... no ale wstawe pozniej troszke ... jak D przyjdzie i zajmie sie Vi

reklama
A co ty na to, ze przy bliźniętach objawy uderzają często ze zdwojoną siłą? ;-) :-) A brzuch jest przeogromny i niektóre kobiety muszą rodzić naturalnie? A jak zaczyna płakać w nocy cała trójka? A potem trzeba jednocześnie zrobić wyprawkę do szkoły dla armii dzieci, kupować nowe ubrania jednocześnie, zabawki x 3... Dla mnie jest więcej minusów niż plusów. A jak później cała trójka uda się jednocześnie na studia albo wyjedzie z domu?
Dziękuję za takie atrakcje ;-)

Do góry