reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Jolek- super że tak mogliście pooglądać swojego szkraba i że wszyściutko jest ok ale z tym seksem nie pozazdroszczę bo jak tu się powstrzymać od orgazmu toć to najprzyjemniejsze :-D
Salsera- ważne że z dzidzią Ok a następna wizyta na pewno będzie już dokładniejsza. Ja też się nie szczepiłam na nic innego po za tymi zalecanymi w dzieciństwie i teraz też póki co nie zamierzam

reklama
ja tez nigdy nie stosowalam dodatkowych szczepionek, moj maz to lata co pol roku cos sobie wstrzykuje, a i tak chodzi zasmarkany, zreszta ja sie ciesze, bo mam bardzo silny organizm nie chorowalam juz 2 lata ( odpukac ) ale jak mnie juz zlapie to tak porzadnie i powiem Wam, ze nawet antybiotyki mi nie pomagaja. Ja sie musze wymeczyc pod koldra z tydzien i mi przejdzie. A tak wogole to na gype to sie nie szczepi przed zima, a nie juz w trakcie gdzie w ciagu dnia mozna sie zarazic? Ja w ciazy nie zrobilabym sobie szczepionki, nawet jak mnie leb napiepsza i brzuch to nawet nospy nie biore, bo niewiadomo co komu i w jakich ilosciach zaszkodzi...

Mój debiut w tym temacie więc zacznę od ostatniego USG (tzw. badanie przesiewowe w 1 trymestrze ciąży). Badanie odbyło się 5 listopada w 12 tygodniu + 1 dzień ciąży, Szpital bielański Warszawa. Wyniki:
Akcja serca: 167 ud/min
CRL: 55,0 mm
Przezierność karkowa (NT): 1,2 mm
BPD: 18,0 mm
łożysko: tylna ściana wysoko
Kość nosowa widoczna,prawidłowa.

Trisomia 21 1:4591
Trisomia 18 1:6502
Trisomia 12 1:71715

Termin porodu wg USG : 19 maja 2011;-)

Dzidzia podobno zdrowiutka, padło podejrzenie na dziewczynkę...ale mam się nie sugerować. Mój mąż się załamał :-D żebyście widziały jaką miał minę.... hihihih i prosi pania dr : " Proszę jeszcze raz sprawdzić, to nie możliwe."

mycha to jeszcze wcześnie na płeć więc niech się mąż nie łamie :)) A na kiedy masz zaplanowane następne USG?

Futrzaczku z tym seksem to ja na razie nie narzekam bo jakoś nie mam ostatnio ochoty, ale mój M miny ciekawej to nie miał

Zapomniałam dodać zdjęcia:)

usg.jpg

jolek kolejne usg to będzie już połówkowe w ostatnim tygodniu grudnia. Ja również uważam że nie ma co się martwić ten mój mężulek;) jeszcze za malutkie bobo było aby stwierdzić czy X czy Y.
Swoją drogą następnego dnia już mu przeszło i stwierdził, że księżniczkę też udźwignie ;-)

No nie ma innego wyjścia:))
Ja miałam wczoraj USG i na 60% mi pani doktor płeć określiła. A rozmawiałam w poczekalni z dziewczyną która teraz w grudniu rodzi to mówiła że miesiąc temu dowiedziała się,że urodzi jednak nie chłopca a dziewczynkę.

reklama
Do góry