reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Aneczka śliczna dziewczynka;-)
ja wizytę mogę zaliczyć do udanych i jestem spokojniejsza dzidzia fajnie się ułożyła jakby wiedziała że będziemy ją podglądając maleństwo rozwija się prawidłowo wszystko dobrze rozwinięte u mnie łożysko na swoim miejscu,wody płodowe ok,
a w środę następna wizyta muszę zrobić w końcu glukozę do tego mocz i morfologia wybieram się w poniedziałek myślę że jakoś to przeżyję,

na koniec lekarz wręczył mężowi zestaw próbek ''chłopiec czy dziewczynka'' .

reklama
Aneczka-gratuluję udanej wizyty :) córcia śliczna :)

Infekcji współczuję, wyobrażam sobie jak się mordujecie. Ale trzeba walczyć, bo dobrze by było być w formie do porodu.

Wracajac do tej infekcji - to utrusnia mi ona nawet organizacje zycia :p
Bo mialam ladny plan aby dzis w przychodni zrobic badania krwi i cytologie za jednym zamachem, na a Nystatyna pokrzyzowala mi plany. Bo musze czekac 10dni kuracji a potem jeszcze 6 dni po odstawieniu globulekb aby wykonac te cytologie. A co za tym idzie badania krwi tez wykonam za 2 tyg bo nie chce mi sie chodzic po 2 razy do przychodni.

Dziewczynki kochane:)
Jesteśmy już po wizycie, maleństwo ma 627 g, mamy filmik 15 minutowy, dzidź pięknie się rozwija i znienacka nam mój gin wypalił, że to będzie dziewczynka :-D Ja na to, że co? A on "to wy nie wiecie, a chcecie wiedzieć?" heh udany , jakbyśmy nie chcieli ?;-) Tak więc będzie malutka Polunia (Igorek za drugim podejściem;-))
Przytyłam prawie 4 kg od początku ciąży (dokładnie 3 i pół).
Cieszymy się, że maleństwo jest zdrowe, byłam nastawiona na synusia (tak mi jakoś wszyscy mówili) i gdy gin powiedział, że to dziewczynka, to powiedziałam żeby sprawdził dobrze, bo może tam coś jednak jest :-)
Z chłopca cieszylibyśmy się tak samo, najważniejsze, że się pięknie rozwija, dodam potem fotki:-)

reklama
Do góry