reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
ptecer to gratuluje jednak dwóch córeczkek! Co do szyjki to nie jest tak źle (moja ma 1,7cm), ale przy bliźniakach pewnie bardziej trzeba uważać. Najważniejsze, ze lekarz w porę reaguje, a szew na pewno zrobi swoje!
powiedz, czy duzo lezysz?wiem, ze masz pessar i tak sie zastranawiam, czy ja bede musiala tylko na siebie uwazac, czy lezec-> ja nie znosze nic nie robic

dziewczynki Kochane, dziekuje Wam wszystkim i kazdej z osobna za gratulacje-> w dowod wdziecznosci wstawiam zdjecia moich panienek:-)
2.jpg3.jpg4.jpg

ptencer woooow super zdjęcia, jak dokładnie wszystko widać!! Dzieciaczki wyglądają normalnie jak dzidziole w 9 m-cu! Super!:-D

ptencer śliczne dziewczynki:-) Jesli chodzi o szyjkę, to gdyby nie pessar musiałabym leżeć cały czas. Poniewaz mam załozony nie muszę. Moge chodzić, ale nie za dużo, nic nie dźwigać i generalnie wiecej wypoczywać niz cos robić. Tylko, ze ja nie mam póki co żadnych skurczy, twardnień brzucha czy ciągnięć, na co mam zwracać uwagę czy się nie pojawia. Jak coś takiego się pojawi to dostanę leki i prawdopodobnie bedę musiała leżeć.
Zresztą wszystko okaże się w piątek, bo mam kontrole po założeniu pessara.
Ponoć najgorsze jest chodzenie po schodach i długie siedzenie, bo wtedy dzidzia napiera na szyjkę.
A w temacie szwu to pewnie wiecej Ci powie Emy, jak to jest u niej.

Margana-> ja tez nie mam na szczescie skurczy, twardnien brzucha itp. Ja mysle bardzo pozytywnie, bardziej jako srodek prewencyjny to traktuje
Emy-> powiedz mi prosze, jak funkcjonujesz ze szwem?Czy duzo lezysz i dlaczego masz go zalozony?

reklama
Witam dziewczyny po lekkiej przerwie :p Miałam dzisiaj wizytę, na którą szłam z ogromną nadzieją poznania płci maluszka, ale niestety się nie udało... Ale już nie długo USG połówkowe więc się wtedy dowiem :) pan doktor tylko zrobił króciutkie usg, żeby zobaczyć jak tam się miewa dzieciątko :)

ptencer - ja również gratuluję córeczek! :) prześliczne są :)

Do góry