reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Kasiulka mam to samo, też jestem po cesarce. W sumie może to stres po całym okresie ciąży, że się zaciskamy bezwiednie :baffled: Jeśli któraś z Marcówek ma jakieś pojęcie to chętnie też się dowiem, z czym to może być związane.

reklama
:/ Vetka ja próbowałam z żelem i bez zmian niestety. Ciekawe co jeszcze może być powodem. A najlepsze jest to że lekarz tak jak u Kasiulki stwierdził, że wszystko jest w porządku.

ale że co w tej głowie? :( ja bym juz chciala normalnie sie kochac a tu taki bol i mysle tylko zeby juz to sie skonczylo bo mnie boli :( z żelem oczywiscie probujemy bo posucha tam jak nigdy;/

Ja też jestem po cesarce i u mnie jest już normalnie, ale w czasie ciąży miałam takie problemy jak wy. Czytałam gdzieś, że są tabletki jakieś na wilgotność ale to gin by musiał przypisać, ale osobiście ich nie stosowałam...

A ja po sn mam takiego stracha na sama mysl, ze mnie paralizuje... az mi zal mojego Emka;/ Najgorsze jest, ze nawet nie sprobuje tak sie boje...

Dziewczyny ja tez mam ten problem. Moj gin stwierdził zapalenie. Powiedział, ze po porodzie błona śluzowa musi sie zregenerowac i przepisał mi tabletki dopochwowe Vagifem. Drogie, jak skończę brać, to powiem czy skuteczne.
A no i mój K. myślał ze po porodzie sn bede rozlazla, wiec zeby zwiekszyc moje doznania kupil prezerwatywy z wypostkami, co dało dla mnie efekt tarki. Masakra! Zwykle prezerwatywy powodowaly znacznie mniejszy ból, ale jednak nadal ból. Stad wizyta u lekarza. tabletki bierze sie 2 tygodnie.

Ja w końcu poszłam jeszcze do mojego lekarza prowadzącego ciążę i powiedział, że musi się tam w środku wszystko odbudować na nowo, że w czasie karmienia piersią też jest tam wyjałowione wszystko. Dał Lactovaginal dwa opakowania, na czas stosunku powiedział żeby stosować Provag żel a oprócz tego na wargi Pimafucort, bo coś mnie tam piekło jak się załatwiałam i w czasie mycia też. Marcina nic nie piecze ani nie swędzi więc to tylko u mnie coś się dzieje. Oby się tam ładnie odbudowało co trzeba, bo już bym chciała wrócić do normalności ;)

reklama
Do góry