reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Byliśmy profilaktycznie u ortopedy a tymczasem okazało się, że mamy problem:-(
prawy staw biodrowy za bardzo ruchomy, mamy dostać jakąś poduchę, któraś z Was o tym pisała...

ewi Twoja Malutka to miała? dobrze pamiętam?

reklama
Katjusza,Malinka moja tez ma tego ''bociana'';) najbardziej widac z tyłu głowy blisko karczku i na samym czubku(tymi sie nie martwie bo pod włosami nie widac;)) i nad noskiem miedzy brwiami lekko.Czytałam ze te zmiany schodza w 100% do pierwszego roku zycia.
Madzik no to nie fajnie:( oby szybko sie wyrownało wszystko:)

Vetus a no widzisz i znowu sprzeczne informacje;) aaa to odparzenie u Gosi po plasterku juz pieknie schodzi,smarowałam takim zelem(aktualnie nie miałam nic z tego co pisałas) co doktorka dała na oczy ale mowiła ze własnie jak cos sie zrobi od plastrow to tez go mozna uzyc.

a ja odkryłam genialną rzecz chroniąca przed odparzeniami (szczególnie w nocy, jam małe leży długo w pampku). U syna sprawdzał mi się alantan zasypak a u córci - cóz - właził w cipeczkę i raczej szkodził niz pomagał, więc szukałam. Sudokrem za bardzo wysusza i też właził w fałdki. I tak odkryłam lanolinę, kupiłam ją w razie popekanie sutków i jest genialna! Cudnie chroni wargi sromowe przed kontaktem z moczem.

a ja odkryłam genialną rzecz chroniąca przed odparzeniami (szczególnie w nocy, jam małe leży długo w pampku). U syna sprawdzał mi się alantan zasypak a u córci - cóz - właził w cipeczkę i raczej szkodził niz pomagał, więc szukałam. Sudokrem za bardzo wysusza i też właził w fałdki. I tak odkryłam lanolinę, kupiłam ją w razie popekanie sutków i jest genialna! Cudnie chroni wargi sromowe przed kontaktem z moczem.

to chyba linomag w ten sposób działa... my stosujemy i jest super; nie ma cynku tylko właśnie lanolinę z tego co pamiętam. Jeszcze na maksa ochronne i utrzymujące nawilżenie jest : aquastop.png
może być stosowane do całego ciałka ale też i na pupę.

a my mamy takie brązowe znamię na udzie...początkowo myśleliśmy że to siniak ale to chyba po prostu jakaś nieschodząca plamka:-)

Madzik tak to moja mała ma dysplazję. Już 4 tygodnie chodzi w tej pielusze ortopedycznej. Za tydzień mamy kontrolę.

reklama
dziewczyny a mam pytanie,chyba z innej beczki,czy ktoras z was miala cos takiego po cesarce (!) podczas stosunku strasznie mnie boli,normalnie jakbym dziewica byla:))) jest tak ciasno i mnie boli tam,no tragedia poprostu,rozumiem po porodzie SN ale mialam cesarke i nic chyba nie powinno tam sie robic;/ bylam u ginka ale stwierdzila ze jest ok...co to moze byc?ma ktoras pojecie?

Do góry