reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ja jej robię wałeczek z pieluchy...więc mały śpi na wznak oparty oczywiście o pieluchę... póki co neurolog mówiła by na 10 dni go obrócić w drugą stronę... jeśłi po 10 dniach nie będę widziała poprawy to pójdę do poradni gdzie pokażą jakieś ćwiczenia czy coś... kurde... nie chcę by z mojej winy dziecko było krzywe:-(

reklama
Moja Małgosia chyba tez cos ma z napieciem,w wiekszosci patrzy na lewo i jak lezy na plecach to tez głowe obraca na lewo.Czesto kłade ja na prawym boku ale czy to cos pomoze?

Katjusza- ale mała jest sliczna jak słodko spi.......

mój tez ciagle głowa na lewo a ja go obacam na prawo i podkładam poduche i na wznak jakos spi........i głowa jest asymetryczna

bo u nas to nie chodzi nawet o samą głowę.... ale o cały układ ciałka...bo jak on cały czas zwraca główkę na prawo to ciałko jest wygięte w lewo (taki naturalny odruch) i nawet jak mu "na siłę" przekrzywię główkę to nic nie da bo ciałko ciągle jest wygięte w łuczek... i właśnie o ten łuczek chodzi... a gdyby odwracał w drugą stronę główkę to i łuczek by był raz z jedej strony raz z drugiej ...

a u ciebie Pinka niesymetria główki na bank szybko zniknie jak mały tak podnosi już główkę:-) ja się ciut stresuję bo mój ma b małe ciemiączko i boję się że szybciej zarośnie niż główka stanie ię symetryczna...

ale mój nie ma niesymetrii dlatego własnie ze go obracam całego... główka jest ok
pozniej wam wkleje jak ja go obracał całego razem z główką;-)) moj tez ma małe ciemiączko Wiki tez miała i szybko jej nie zanikło nie martw sie wszystko bedzie ok...........zdązy mu sie głowa unormowac......

mam taką nadzieję...bo tak sobie myślę że w innym razie to duża część osób miałaby niesymetryczne głowy... martwi mnie w sumie to że on przez tą główkę cały niesymetryczny jest ... ale tak sobie myślę że on ma dopiero 7 tygodni, my mamy to na uwadze, więc powinno wszystko dobrze się skonczyć i w końcu go wyprostujemy :-)

futerko- gdyby nie rosła to wszyscy mielibysmy głowy takie jak 6 m-c dzieci a tak nie jest:) a asymerię ułożeniową ma nawet połowa noworodków, a w wieku 6 m-cy juz tylko nieliczne, najczęściej te, u których jej niezauważono, nie korygowano lub dzieci z nnymi jeszcze problemami neurologicznymi więc uszy do góry:)

reklama
no to mam je u góry:-)

a ja właśnie wróciłam od gina... wszystko ok...po za tym że mam ćwiczyć ostro kegla przez 2 miechy... :-)

Do góry