reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Futrzakowa super wiesci ,oby tak dalej.Moze zadzwon i zapytaj doktorka o te badania,ja na watku lutowek czytałam ze nie tylko tydzien ma znaczenie ale tez chodzi o wielkosc dzidziusia.
Ja dziewczynki ide na usg i z wynikami dzis na 15.30 wiec trzymajcie kciuki,.
Ola.80 ja też dzisiaj mam wizytę tyle, że na 17:30 i będę miała USG genetyczne. A do tego złapało mnie znów ucho i po dzisiejszej wizycie u rodzinnego nic mi nie przepisał tylko dał skierowanie do laryngologa. Tak więc jutro kierunek poradnia laryngologiczna.

reklama
Ja mmialam badanie genetyczne na poczatku 12 tygodnia i ogolnie wyczytalam ze badanie NT- mozna zrobic tylko pomiedzy 11- 13tc6dni (tak pisze w Wikipedii)mam nadzieje ze Wasi lekarze dobrze Was poinformowali bo to ma duży związek z tym ile dzidzia ma wymiarów- bo zbyt duża to niedokładne wyniki:( trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

futrzakowa, tylko tu jest wlasciwie tylko nfz ;) nie ma takiego podzialu, do prywatnych lekarzy tez musisz miec skierowanie. A jak pojde do gina z ciaza, to mi powiedza, ze chyba lepiej do psychiatry mam isc ;) bo tu nie ma zwyczaju chodzenia w ciazy do gina, totalnie inna kultura. Np z malym bylam u lekarza tylko pare razy, bo tak jak dzwonie sie umowic, to przez telefon diagnozuja, ze to przeziebienie i zostac w domu i czekac ;) no ale dobrze ze antybiotykami nie szprycuja chociaz te telefoniczne porady to oszalec mozna.

a usg na wlasne zyczenie 250 PLN plus 20PLN za wydruk zdjecia;) i nawet nie wiem czy jakas konsultacja w to wliczona czy nie.........i kurde serio nie slyszalam zeby kto robil wiecej niz jedno USG, a w pracy polowa lasek w ciazy jest. Oni niby jakos tu wiedza, jak cos jest nie tak i wtedy jest dodatkowe badanie....

odbije mi ;)

Futrzaku..w końcu z Nami, już zachodziłam w głowę co Cię tak długo po tej wizycie nie ma. ;-)Co do genetycznego to się nie martw , bo ja mam wizytę 5 września i to będzie 14 tydzień z groszem i lekarz mówił ,że z tym problemu nie ma, grunt aby to zrobić w tych okolicach czasowych..tak więc głowa do góry i dbaj o siebie!!:-)

ja też mam wyznaczone genetyczne usg na 2 września czyli na 14 tydzień ;)

Juz jestem po badaniach.Dzieki za kciuki,pomogły.
Wyniki super,usg i pomiary dzidzi sa w normie i nie mam zaleconych padan prenatalnych ani testu pappa.Maluszek fikał raczkami i nozkami tak ze ciezko go było złapac w odpowiedniej pozycji,serducho biło jak szalone.Maz był zachwycony,stwierdził ze mały kopał jak Ronaldo ;)
A i z usg wyszło ze to 10 tydzien.

Ja mmialam badanie genetyczne na poczatku 12 tygodnia i ogolnie wyczytalam ze badanie NT- mozna zrobic tylko pomiedzy 11- 13tc6dni (tak pisze w Wikipedii)mam nadzieje ze Wasi lekarze dobrze Was poinformowali bo to ma duży związek z tym ile dzidzia ma wymiarów- bo zbyt duża to niedokładne wyniki:( trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

ja ufam mojemu ginkowi:-) co nie przeszkadza by przedzwonić do niego :-D...a badania genetyczne między 11 a 14 tyg... a że moje bobo wg usg ciut mniejsze jest niż by wynikało z OM więc myślę że spokojnie da radę :-)

Agata - kurcze...ja wiem że ciąża to nie choroba ale mi by chyba odbiło z takim szwedzkim luzem:-) hehe... ja w Szwecji byłam chyba z 15 razy po miesiącu - półtorej ... więc conieco wiem o ich zachowaniach ...choć przyznam nie wiedziałam że maja takie podejście do ciąż czy przeziębień dzieciaczków... zastanawiające...

Ostatnia edycja:
ola gratuluje

a co co podejscia do ciazy. To czy szwecja,anglia czy irlandia- podejscie podobne.
Ja ma usg i wizyty u gina tylko dlatego,ze wybralam sobie polskiego ginekologa jako gp, choc kilka lat wstecz polscy ginekolodzy jeszcze nie mieli tu takich uprawnien (przynajmniej z tego co mi wiadomo).
Pierwsze swoje badania (czyli mocz i chyba krew) bede miala dopiero 16 wrzesnia,a usg (takie ktore powinno byc jako moje 'pierwsze') pewnie cos kolo 20-24 tygodnia ciazy...

reklama
Dzieki dziewczyny za gratulacje.
Wspołczuje tym co musza tak długo czekac na usg,ja bym chyba nie dała rady,na te dzisiejsze czekałam w nerwach a to juz trzecie było.Trzymam kciuki za Wasza wytrwałosc.Ja nastepna wizyte mam na 13 wrzesnia,nie wiem czy bedzie wtedy usg,jesli tak to chyba bede miała wielka dziure w portfelu(usg+wizyta 220zl).
No i na zwolnieniu pozostaje do konca ciazy.

Do góry