reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Właśnie mam taką cichą nadzieje ze będzie parka...albo dwa chłopaki tez by mogły byc...wiem ze to dziwne- wszystkie chcecie dziewczynki...ale ja z mężem mami istne babińce w domach- poza tym wszyscy kuzynowie mojego M maja same córy i nie ma kto rodu przedłużać po nazwisku. Jakby się nam udał choć jeden chłopak- cała rodzina pękałaby z dumy:)

nie wszystkie ;-)
mi tym razem juz tak nie zalezy na plci.Wiec co bedzie to bedzie.
Dziewczynka- fajnie,bedzie parka
Chlopak- tez fajnie, uwielbiam mojego synka, mam sporo ciuszkow po nim,a Bartus mialby kompana do zabawy.

Za to w pierwszej ciazy,oprocz tego,ze najwazniejsze bylo zeby bylo zdrowe to oboje chcielismy chlopczyka. Zarowno ja , jak i moj maz bardzo chcielismy miec synka.
I sie udalo :) wiec teraz to juz mniej wazne :)

reklama
My już po dwóch wizytach, w tym usg, słyszałam też bicie serduszka naszej dzidzi:)), kolejna wizyta 26 sierpnia w tym usg 4d, robiłam też badania krwi i moczu, wyniki na razie w normie i mam nadzieję że tak pozostanie, w pierwszej ciąży przyplątała mi się cukrzyca ciążowa w 29 tyg., trochę się obawiam co będzie teraz tym bardziej że słodkie za mną chodzi i kusi:(
co do płci dzieciątka to nie mamy żadnych konkretnych oczekiwań - będziemy się cieszyć równie mocno z synka jak i z córeczki:)

ja jeszcze przed ciaza chcialam dziewczynke a teraz to mi plec obojetna aby bylo zdrowe wszyscy mowia ze bedzie chlopak bo dobrze sie czuje i dobrze wygladam ale zobaczymy za pare tygodni:)

A ja jestem po pierwszej wizycie i pierwszym usg. Wyniki mam prawie podręcznikowe, zdrowa jak byk znaczy się :) Fasol ma się świetnie ma ponad 7 mm, widziałam już serduszko. Jak na takiego małego osobnika to kurcze rozrabia jak pijany zając przewracając mój organizm do góry nogami :) Ale najważniejsze jest że fasol zdrowy :)

My też staraliśmy się o chłopaka:-p. Teraz płeć jest obojętna, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. Już nie mogę się doczekać następnego USG ehh...

A ja jestem po pierwszej wizycie i pierwszym usg. Wyniki mam prawie podręcznikowe, zdrowa jak byk znaczy się :) Fasol ma się świetnie ma ponad 7 mm, widziałam już serduszko. Jak na takiego małego osobnika to kurcze rozrabia jak pijany zając przewracając mój organizm do góry nogami :) Ale najważniejsze jest że fasol zdrowy :)
Hehe, my też na nasze maleństwo mówimy Fasol. Bo zaparliśmy się dziko z Małżem, że to TEN Fasol, a nie TA fasolka. Chłopaka chcemy koniecznie. Same baby w rodzinie się rodzą od jakiś 20 lat, najwyższa pora na chłopa. Poza tym jeśli córka wda się we mnie, to primo - przerąbane mam, pozagryzamy się jak nic, secundo - Małż to dopiero z takimi dwoma babonami by miał przerąbane :laugh2:. Póki co M. ma teorię, że na pewno będzie synek, bo tak mi daje popalić i tak rozrabia - dziewczynka nie miała by na to sumienia ;-).

Ja już chcę 24 sierpnia i USG genetyczne. Chcę zobaczyć, jak Fasol macha do nas łapkami!!!

Magdzior, to też koniecznie napisz potem, jakie wrażenia. Cieszę się bardzo, bo z USG dostaniemy filmik do oglądania w domku. Już się zapowiedzieliśmy moim rodzicom, że im wrzucimy na youtube, żeby sobie mogli jak najszybciej wnuka obejrzeć :)
Oprócz USG robię tego dnia test PAPP-A, ale jakoś się nie denerwuję ani USG ani testem. Będzie na pewno dobrze, Fasol pewnie zdrów jak rybka. Musi być, skoro ma siłę tak dać popalić mamusi ;-)

Ja tylko USG mam mieć póki co robione. I podobnie jak Ty jestem spokojna. 18 mam normalne USG, więc jak tu wszystko będzie dobrze to na tym następnym również:)

reklama
Nadrabiając... byłam u ginka 11tego sierpnia - fasolina miała wtedy 17,7mm i serducho biło pięknie ... ginek założył kartę ciąży i wszystko wygląda ok :-D następna wizyta we wrześniu:-)

Do góry