na razie było bez usg, tylko z badaniem ręcznym. ale w przeciwieństwie do pierwszej wizyty juz nie mówił, że macica mała, tylko że wszystko w normie. pytałam o filmik z najbliższego usg, to powiedział, że jak bardzo chcę to nie ma sprawy ale on by proponował w 21 tygodniu, bo wtedy najlepiej wszystko widać. a co do jedzenia i innych tego typu porad to mam jeść to na co mam akurat ochotę, bo organizm dobrze wie co potrzebne (z zastrzeżeniem tych bezwzględnie zakazanych surowych jajek i niepasteryzowanych serów i mleka). no i oczywiście nie przemęczać się i nie dźwigać, bo teraz jest moment, kiedy łożysko przejmuje ostatecznie produkcję progesteronu, więc mam ogólnie na siebie uważać.
reklama
fiffronka supcio, że wszystko dobrze, bardzo się cieszę, a co do badań, to też robię je na tydz przed wizytą. kolejna w przysżłym tyg.
rosmerta jak ja cię rozumiem. pojechałam dzisiaj o 8 na czczo oddać krew, myślałam że się uwinę, wpadnę do domu i wszamię śniadanie, a przyszło mi czekać 2,5 godz. myślałam, że im tam podłogę zarzygam
rosmerta jak ja cię rozumiem. pojechałam dzisiaj o 8 na czczo oddać krew, myślałam że się uwinę, wpadnę do domu i wszamię śniadanie, a przyszło mi czekać 2,5 godz. myślałam, że im tam podłogę zarzygam
H
Harsharani
Gość
Bylam dzis u nefrologa i mam zostac na antybiotyku do konca ciazy... A po ciazy kolejne badania i operacja.......
Bylam dzis u nefrologa i mam zostac na antybiotyku do konca ciazy... A po ciazy kolejne badania i operacja.......
futrzakowa
yea! to ja!
ehhh... chyba nie ma wyjścia i trzeba się dostosować...
magdzior1985
Fanka BB :)
Harsharani - musisz się dostosować do zaleceń lekarza, nie masz wyjścia Bidulka:-(
Ja mam z kolei problem z wątróbką i nie wiadomo jak ciąża wpłynie na jej stan. Póki co wyniki mam lepsze niż przed ciążą, oby tak dalej.
Ja mam z kolei problem z wątróbką i nie wiadomo jak ciąża wpłynie na jej stan. Póki co wyniki mam lepsze niż przed ciążą, oby tak dalej.
a_gala
Witam Was wszystkie marcowe mamusie
Ja co prawda mam termin na początek kwietnia, ale od wczoraj męczy mnie pewna sprawa. Bylam wczoraj po raz kolejny na USG (7 tc) i niestety nie bylo jeszcze serduszka, a i zarodek "niewyrazny", mam jeszcze isc za tydzien i wtedy powinno sie juz pokazac. Strasznie sie martwie i boje dodam, ze dzisiaj robilam betke i wynik byl bardzo ladny 36 742....
jak to bylo u Was, kiedy pierwszy raz widzialyscie serduszko?
Ja co prawda mam termin na początek kwietnia, ale od wczoraj męczy mnie pewna sprawa. Bylam wczoraj po raz kolejny na USG (7 tc) i niestety nie bylo jeszcze serduszka, a i zarodek "niewyrazny", mam jeszcze isc za tydzien i wtedy powinno sie juz pokazac. Strasznie sie martwie i boje dodam, ze dzisiaj robilam betke i wynik byl bardzo ladny 36 742....
jak to bylo u Was, kiedy pierwszy raz widzialyscie serduszko?
Nie jestem ekspertem ale moze poprostu to jest wczesniejszy tydzien a nie 7 i dlatego nie było serduszka? Po za tym chyba u kazdego w innym tempie wszystko sie rozwija.Ja akurat w 7tyg i 5 dniu juz słyszałam serduszko.
Skoro betka ładnie rosnie to pewnie jest wszystko ok,nie martw sie na zapas bo stres szkodzi fasolce,bedzie dobrze.
Skoro betka ładnie rosnie to pewnie jest wszystko ok,nie martw sie na zapas bo stres szkodzi fasolce,bedzie dobrze.
reklama
cliford
Ola ..gratuluję tak dobrych wieści u lekarza i trzymaj tak do samego końca!!
Harsharani ...współczuję ,ale skoro lekarz tak mówi to chyba tak trzeba- będzie dobrze, głowa do góry!!
Harsharani ...współczuję ,ale skoro lekarz tak mówi to chyba tak trzeba- będzie dobrze, głowa do góry!!