reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

witam
dlugo mnie nie bylo..ale juz jestem...
dzisiaj wlasnie bylam na wizycie u mojego ginka i ... maly jest wiekszy o 4 tygodnie. Wazy juz ok 3300 i lekarz powiedzial, zeby sie nie martwic bo bobas bedzie rosl jeszcze do 37tygodnia... i moze nie bedzie za duzy na naturalny porod.
Wszystko sie okaze za 2 tygodnie, bo wtedy ginek zdecyduje co robic.. czy cc, czy czekac na naturalny..
Spakowana juz jestem, wiec teraz tylko czekac mi pozostalo..

Maggy a czy masz jakieś wskazania do CC???? Czy tylko chodzi o wagę dziecka? No i Ty mieszkasz na Malcie, więc przypuszczam, że tam rodzisz i pewnie inne zwyczaje..
Bo ja mam takie same obawy, mój synek w 33 tygodniu ważył już 3100g, na kolejną wizytę idę w tę środę i aż się boję, że będzie już koło 4kg. Teoretycznie do terminu zostanie mi wtedy 2tyg, plus ewentualne 2 przenoszenia i 5kg jak się patrzy..

reklama
A w sumie to nie pamietam, czy już pisałam.... w środe byłam u gina i powiedział, że najbliższe 2 tygodnie mogę być spokojna, bo nic sie nie powinno wydarzyć: szyjka długa i niedojrzała do porodu... więc mam troszkę czasu na poszukiwania sprzętów wszelkiego rodzaju dla córeczki i do mieszkania :)

zgadzam sie z vetka tez nie jestem za przyspieszaczami porodu no moze poza sexem wlasnie - dzidzius sam wie kiedy ma wyjsc a my jeszcze mozemy cos schrzanic przez przyspieszanie wiec czekam spokojnie ;-) - w koncu, co ma wisiec nie utonie;-)

Kurde ja to się boję porodu jakoś coraz bardziej, nie wiem czego... I ani mi się śni przyśpieszać, jak K mnie głaszcze po brzuszku to po łapach od razu dostaje :-). Moja znajoma bardzo szczuplutka jej syn urodził się 4100g i nie chcieli zrobić jej cc, potem miała 22 szwy...

Ancia ja też się boję, ale nie samego porodu tylko ran :/ Jeszcze mi Mila napisała, że w pokoju miała dziewczynę, co urodziła dziecko z wagą 4300g i ją szyli 40min :/

Hej :)
W piątek miałam wizyte u hematologa i wyniki badań, PLT wyszły mi 110tys., rozmaz prawidłowy, TSH w normie, i przede wszystkim ta witamina B12 wyszła mi niby w normie, ale jednak na dolnej granicy, 224 a norma była chyba od 190-990 czegoś tam, ale nie wiem czego :-D dostałam wit.b12 w zastrzykach 10 kapsułek, ałaa.. mam nadzieje, że się poprawi i to nie szkodzi mojej córci, tydzień przed porodem mam powtórzyć morfologię, ciekawe kiedy będzie ten 'tydzień' jak mnie już coś skurcze łapią..

reklama
wredniaku - fajnie ze wyniki ok! wlasnie jak to przeczytalam to tez sie zastanawiam skad ty masz niby wiedziec kiedy bedzie tydzien przed porodem?:)sama chcialabym to wiedziec:)

Do góry