reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

witam
dlugo mnie nie bylo..ale juz jestem...
dzisiaj wlasnie bylam na wizycie u mojego ginka i ... maly jest wiekszy o 4 tygodnie. Wazy juz ok 3300 i lekarz powiedzial, zeby sie nie martwic bo bobas bedzie rosl jeszcze do 37tygodnia... i moze nie bedzie za duzy na naturalny porod.
Wszystko sie okaze za 2 tygodnie, bo wtedy ginek zdecyduje co robic.. czy cc, czy czekac na naturalny..
Spakowana juz jestem, wiec teraz tylko czekac mi pozostalo..

Maggy a czy masz jakieś wskazania do CC???? Czy tylko chodzi o wagę dziecka? No i Ty mieszkasz na Malcie, więc przypuszczam, że tam rodzisz i pewnie inne zwyczaje..
Bo ja mam takie same obawy, mój synek w 33 tygodniu ważył już 3100g, na kolejną wizytę idę w tę środę i aż się boję, że będzie już koło 4kg. Teoretycznie do terminu zostanie mi wtedy 2tyg, plus ewentualne 2 przenoszenia i 5kg jak się patrzy..

reklama
A w sumie to nie pamietam, czy już pisałam.... w środe byłam u gina i powiedział, że najbliższe 2 tygodnie mogę być spokojna, bo nic sie nie powinno wydarzyć: szyjka długa i niedojrzała do porodu... więc mam troszkę czasu na poszukiwania sprzętów wszelkiego rodzaju dla córeczki i do mieszkania :)

zgadzam sie z vetka tez nie jestem za przyspieszaczami porodu no moze poza sexem wlasnie - dzidzius sam wie kiedy ma wyjsc a my jeszcze mozemy cos schrzanic przez przyspieszanie wiec czekam spokojnie ;-) - w koncu, co ma wisiec nie utonie;-)

Kurde ja to się boję porodu jakoś coraz bardziej, nie wiem czego... I ani mi się śni przyśpieszać, jak K mnie głaszcze po brzuszku to po łapach od razu dostaje :-). Moja znajoma bardzo szczuplutka jej syn urodził się 4100g i nie chcieli zrobić jej cc, potem miała 22 szwy...

Ancia ja też się boję, ale nie samego porodu tylko ran :/ Jeszcze mi Mila napisała, że w pokoju miała dziewczynę, co urodziła dziecko z wagą 4300g i ją szyli 40min :/

Hej :)
W piątek miałam wizyte u hematologa i wyniki badań, PLT wyszły mi 110tys., rozmaz prawidłowy, TSH w normie, i przede wszystkim ta witamina B12 wyszła mi niby w normie, ale jednak na dolnej granicy, 224 a norma była chyba od 190-990 czegoś tam, ale nie wiem czego :-D dostałam wit.b12 w zastrzykach 10 kapsułek, ałaa.. mam nadzieje, że się poprawi i to nie szkodzi mojej córci, tydzień przed porodem mam powtórzyć morfologię, ciekawe kiedy będzie ten 'tydzień' jak mnie już coś skurcze łapią..

reklama
wredniaku - fajnie ze wyniki ok! wlasnie jak to przeczytalam to tez sie zastanawiam skad ty masz niby wiedziec kiedy bedzie tydzien przed porodem?:)sama chcialabym to wiedziec:)

Do góry