reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Futrzak u mnie pisze ze strepto... aga.... nie wyhodowano i pani w brussie powiedziała ze to jest dobry wynik;)
Martita no to juz wiesz na czym stoisz,fajnie;)

reklama
Maya....trzymam kciuki aby jeszcze się maleństwo zdecydowało i zrobiło fikołka!! ;-)

Lokata...gratuluję dobrych wieści!!! ;-)

MArtita...to jeszcze troszkę czasu masz! Będzie dobrze ;-)

Fifronko-Jeśli ty byłaś zaszczepiona przed ciążą to dziecku nic nie grozi. I własnie dlatego trzeba sie szczepić że można złapać w szpitalu, u fryzjera, u kosmetyczki. Wystarczy drobne niedociągnięcie przy sterylizacji sprzetu np. cążek do skórek lub maszynki do strzyżenia i kłopot gotowy.
A dzidzia jest jest obligatoryjne szczepiona więc nie ma strachu

ja po 1 konsultacji z lekarzem i mam 3 wskazania do cc i jeszcze skierowanie do innego pulmonologa, bo lekarka jak zobacyzła moje dawki leków to złapała się za glowę i stwierdziła, że mam dawki jak na ciężką astmę - IV stopień, a na 100% takiego stopnia nie mam...
i teraz mam pytanie:
szczepilam się na WZW, ale po 2 latach wyszło, że nie jestem raczej zaszczepiona, bo podali mi wodę, albo nic podczas szczepienia - sprawa oparła się o prokuraturę i było wielu poszkodowanych, no i nie szczepiłam sie już... a chyba powinnam przed cc, co?

Pastelka-zadzwoń do swojego szpitala czy wamagają. Jest skrócony tryb szczepienia przy planowych ale pilnych zabiegach załatwia się całość w tydzień a potem doszczepia po 6 miesiącach

Ostatnia edycja:
Pastelko-przepraszam, tak do ciebie
Zadzwoń najpier do szpitala czy wymagaja a potem niestety skonsultuj to z ginekologiem i w twoim przypadku możliwe że z pulmonologiem też. Lekarz musi wystawić skierowanie na skrócony tryb szczepień

reklama
oki dzięki Vetka :-)
jutro zacznę dręczyć lekarzy...

a wiesz może jeszcze jakie mogą być znieczulenia przy cc? Bo u nas chyba podpajęczynówkowe - a ja się boję, że znowu będę miała zespół popunkcyjny, czy mam w takim razie coś innego do wyboru, czy niestety muszę poddać się temu znieczuleniu?

Do góry