reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ja co prawada nie mialam zadnych antygenpw..jednak przy drugim badaniu wyszlo mi ab rh D + podczas gdy w pierwszym badaniu tego "D" nie bylo......w sumie sama neiwiem dlaczego..gin nic o tym nie mowil .........

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Przeciwciała anty-D nie występują normalnie we krwi osób z grupą Rh-, natomiast mogą się pojawić po kontakcie z antygenem D czyli wygląda na to że albo doszło do błędu podczas oznaczenia albo miałaś faktycznie kontakt z tym antygenem bo np. dziecko go ma. W razie transfuzji przetaczana krew musi być zgodna w układzie AB0 i antygenie D układu Rh. I tyle. Faktycznie dzidziusiowi nic nie grozi bo płód nie ma kontaktu z krwią matki.
Ja po cc leżałam 5 dni ale to było 9 lat temu.

A teraz co u mnie.
Szyjka skrócona, aktywność skurczowa macicy obecna w badaniu palpacyjnym (omacywanie) potwierdzona w KTG, plus 3 stopień dojrzałości łożyska oznaczają L4 od dziś i gdyby nie moja 10 letnia znajomość z moją dr i mąż lekarz to już dzis byłabym na oddziale patologi ciąży. A tak fenoterol + Isoptin, leżenie i byle doczekać końca 36 tygodnia, co może nie być łatwe, bo szacowana masa Małej to 2800 g w 38-40 tyg

Vetka to widze, ze nie najlepiej u Ciebie... przemeczasz sie i to przez to... Moze czas bys wystopowala, co?? Trzymaj sie byc doczekala jak najdluzej!!

Co do tych moich badan, to napisalas, ze nie wystepuje u osob z grupa RH-.... ale ja mam RH+ wiec to chyba normalne.... A wiesz co to sa te antybodies-Lea??

Czy nie może być już wszystko ok :-( Odebrałam wyniki i oczywiście dalej CRP wzrosło i jest 21 .... Vetko znowu proszę Cie o pomoc... bo już kiedyś mi pisałaś że to infekcja w organizmie , ja z nią walcze od 3ch miesięcy ciągle jest jakos 20scia a jak da antybiotyk to spada do 10ciu, i wybiore go to znowu wzrosło do 21 mg/l . Już nie wiem co mam o tym myślec, tyle złych rzeczy się naczytałam na internecie :( Co o tym myślisz kochana??

Kurcze Vetko My Ci tu o problemach a Ty sama biedna musisz leżec ... mam nadzieje ze bedzie wszystko wporządku i doczekasz spokojnie terminu :*

Ostatnia edycja:
Vetka - wieści nie najlepsze od Ciebie niestety, ale dasz rade;-) Jeszcze 3 tyg. musisz wytrzymać, no ale czego się nie robi dla dobra dziecka:tak: Komu jak komu, ale Tobie nie trzeba mówić, że teraz musisz zastosować się do zaleceń lekarki. Trzymam kciuki &&&&

Vetuś teraz masz jak w banku za te wszystkie porady i czuwanie profesjonalnym okiem nad nami, że ściskamy kciuki za Ciebie, żebyś dotrwała jak nadłużej :*

Dziękuję dziewczyny!
Masala- Lea to kolejny antygen grupowy krwi, ale mający marginalne znaczenie. Jeśli masz Rh+ to wogóle ten antygen D nie stanowi problemu, chyba że będa przetaczać ci krew z jakiegos powodu, ale w taki przypadku i tak sie robi tzw. próbę krzyżową, więc SPOKOJNIE
Ona - takie CRP może być nawet przy "dziurze w zębie", skoro nie rosnie to raczej nie jest to stan zapalny który postępuje. Skoro spada po antybiotykach to wydaje się mieć tło bakteryjne. A jak np. twoje zatoki? Stawy? Ale wartości 2 cyfrowe nie są wykładnikiem jakiegoś znacznego stanu zapalnego, więc nie zamartwiaj się. Byc może że twój organizm tak reaguje w ciąży i nie jest to wcale stan zapalny tylko nieswoista reakcja. To nie jest rutynowy parametr oznaczany u cięzarnych i nie wiem czy tla tego odmiennego stanu są normy.

reklama
Vetka trzymam kciuki za Was kochana, leż i odpoczywaj, zresztą sama pewnie wiesz że to teraz konieczność:tak:

Do góry