reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ja co prawada nie mialam zadnych antygenpw..jednak przy drugim badaniu wyszlo mi ab rh D + podczas gdy w pierwszym badaniu tego "D" nie bylo......w sumie sama neiwiem dlaczego..gin nic o tym nie mowil .........

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Przeciwciała anty-D nie występują normalnie we krwi osób z grupą Rh-, natomiast mogą się pojawić po kontakcie z antygenem D czyli wygląda na to że albo doszło do błędu podczas oznaczenia albo miałaś faktycznie kontakt z tym antygenem bo np. dziecko go ma. W razie transfuzji przetaczana krew musi być zgodna w układzie AB0 i antygenie D układu Rh. I tyle. Faktycznie dzidziusiowi nic nie grozi bo płód nie ma kontaktu z krwią matki.
Ja po cc leżałam 5 dni ale to było 9 lat temu.

A teraz co u mnie.
Szyjka skrócona, aktywność skurczowa macicy obecna w badaniu palpacyjnym (omacywanie) potwierdzona w KTG, plus 3 stopień dojrzałości łożyska oznaczają L4 od dziś i gdyby nie moja 10 letnia znajomość z moją dr i mąż lekarz to już dzis byłabym na oddziale patologi ciąży. A tak fenoterol + Isoptin, leżenie i byle doczekać końca 36 tygodnia, co może nie być łatwe, bo szacowana masa Małej to 2800 g w 38-40 tyg

Vetka to widze, ze nie najlepiej u Ciebie... przemeczasz sie i to przez to... Moze czas bys wystopowala, co?? Trzymaj sie byc doczekala jak najdluzej!!

Co do tych moich badan, to napisalas, ze nie wystepuje u osob z grupa RH-.... ale ja mam RH+ wiec to chyba normalne.... A wiesz co to sa te antybodies-Lea??

Czy nie może być już wszystko ok :-( Odebrałam wyniki i oczywiście dalej CRP wzrosło i jest 21 .... Vetko znowu proszę Cie o pomoc... bo już kiedyś mi pisałaś że to infekcja w organizmie , ja z nią walcze od 3ch miesięcy ciągle jest jakos 20scia a jak da antybiotyk to spada do 10ciu, i wybiore go to znowu wzrosło do 21 mg/l . Już nie wiem co mam o tym myślec, tyle złych rzeczy się naczytałam na internecie :( Co o tym myślisz kochana??

Kurcze Vetko My Ci tu o problemach a Ty sama biedna musisz leżec ... mam nadzieje ze bedzie wszystko wporządku i doczekasz spokojnie terminu :*

Ostatnia edycja:
Vetka - wieści nie najlepsze od Ciebie niestety, ale dasz rade;-) Jeszcze 3 tyg. musisz wytrzymać, no ale czego się nie robi dla dobra dziecka:tak: Komu jak komu, ale Tobie nie trzeba mówić, że teraz musisz zastosować się do zaleceń lekarki. Trzymam kciuki &&&&

Vetuś teraz masz jak w banku za te wszystkie porady i czuwanie profesjonalnym okiem nad nami, że ściskamy kciuki za Ciebie, żebyś dotrwała jak nadłużej :*

Dziękuję dziewczyny!
Masala- Lea to kolejny antygen grupowy krwi, ale mający marginalne znaczenie. Jeśli masz Rh+ to wogóle ten antygen D nie stanowi problemu, chyba że będa przetaczać ci krew z jakiegos powodu, ale w taki przypadku i tak sie robi tzw. próbę krzyżową, więc SPOKOJNIE
Ona - takie CRP może być nawet przy "dziurze w zębie", skoro nie rosnie to raczej nie jest to stan zapalny który postępuje. Skoro spada po antybiotykach to wydaje się mieć tło bakteryjne. A jak np. twoje zatoki? Stawy? Ale wartości 2 cyfrowe nie są wykładnikiem jakiegoś znacznego stanu zapalnego, więc nie zamartwiaj się. Byc może że twój organizm tak reaguje w ciąży i nie jest to wcale stan zapalny tylko nieswoista reakcja. To nie jest rutynowy parametr oznaczany u cięzarnych i nie wiem czy tla tego odmiennego stanu są normy.

reklama
Vetka trzymam kciuki za Was kochana, leż i odpoczywaj, zresztą sama pewnie wiesz że to teraz konieczność:tak:

Do góry