reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

kasieńka, bosa - fajnie że wszystko u was ok:-)

bosa -w szpitalu w którym ja rodzę po sn jest się w szpitalu dwie doby a po cesarce cztery. Oczywiście przy założeniu że wszystko jest dobrze:-)

reklama
Kasienko gratuluję dobrych wieści od Hani ;)

Bosa kruszynka z tej Waszej Stellki ;) Super, że potrafisz się tak pozytywnie nastawić do cc, bardzo mądrze, bo po co się stresować :)

Futrzak - cieszę się, że wszystko ok:-)
Kasieńka, Bosonóżka - rewelacyjne wieści:tak:
Bosa - ja też jestem pozytywnie nastawiona do cc, może dlatego, że w sumie od początku wiedziałam, że tak zostanie rozwiązana moja ciąża:-) U mnie w szpitalu w 4 dobie po się wychodzi, oczywiście jeśli wszystko jest ok. No ale dzień wcześniej się idzie, żeby zdążyli zrobić badania i konsultacje z anestezjologiem i ewentualnie innymi lekarzami, jeśli zaszłaby taka potrzeba. Czyli w sumie w 5 dniu wyjście. Moja lekarka o tyle fajnie planuje, że cesarka w piątek, żeby był później spokój, wiadomo w piątki wypisy i robi się luz, no i żeby Emek mógł cały czas przebywać ze mną bez brania wolnego. Aha i u nas jeśli nie ma przepełnienia to po cesarce jest izolatka dla większego komfortu;-)

kasieńka i bosa superowe wieści!:-)
bosa ja po cc wyszłam na 3-cią dobę ,ze mną było dobrze i z dzieckiem też ,nie miała żółtaczki więc nas puścili.Fajnie Ci że cc-ja tam nie miałam naturalnego porodu ale wcale za nim nie tęsknie :-D

Hej Dziewczyny:)
Mam dość nietypowe do Was pytanie:p Bo ja zawsze kiedy chodziłam na badania depilowałam miejsca intymne ale teraz staje się to dość trudne:p Z powodów wiadomo jakich:D Czy Wy chodzicie do gin niewydepilowane? Dla mnie to dość krępujące bo zawsze starałam się żeby włosków nie było bo było mi tak wygodniej. A co do badań to ostatnio byłam na usg i malutka ma:
Waga ok 2 kg.
Wymiar dwu-ciemieniowy :8,54 cm
Obwód główki: 30,4cm
Obwód brzuszka: 29,8 cm
Długość kości udowej : 6,49 cm

ana4 dzieki...w sumie tym kwasem najmniej sie przejmuje .....martwi mnie najbardziej ten podwyzszony poziom Neutrofili # bo to zdarza sie poraz pierwszy ,wiec jesli ktoras by miala chwilke to prosze zreknijcie do wyniczkow ...moze to okaze sie standardem..z gory dzieki

reklama
Wlasnie wrocilam ze szpitala i jeszcze mniej wiem niz wiedzialam jadac tam;/
Vetka mam nadzieje, ze poratujesz:))

Mianowicie w krwii wykryli mi jakies przeciwciala (antybodies Lea) I wyszlo RH D, we wczesniejszych wynikach tego nie bylo... powiedzili mi, ze musza je powtorzyc, bo nie wiedza, czy to pomylka czy nie ale ma to znaczenie w razie transfuzjii krwii... twierdza, ze Malej nic nie grozi... ale ja sama nie wiem, bo w wynikach mam tez napisane, ze kolejna probka powinna byc oddana w 28 tygodniu, wiec troszke zwlekali... Miala ktoras z Was podobny problem??

Do góry