reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Wpadam , zerkam , gratulujęęęę wszystkim mamusią dobrych wieśi :***:-) i wracam dalej do odpoczynku i remontów ;)))

Ahhh... vetko Nasza * Najwięszka Wiedzo Kochana * ;))) hehe może i mi podpowiesz czy wynik na paciorkowca mam Lactobacillus SP - LICZNE i Enterococcus SPP - NIELICZNE jest wporządku... ?? Wyczytałam na jednym forum ze Lactobacillus SP - LICZNE to niby dobrze to jakis kwas mlekowy co chroni przed zakażeniami pochwy , a na innym ze może powodować jakieś początki nadżerki ?? z góry dziekuje za info :*:tak:

Wpadam , zerkam , gratulujęęęę wszystkim mamusią dobrych wieśi :***:-) i wracam dalej do odpoczynku i remontów ;)))

Ahhh... vetko Nasza * Najwięszka Wiedzo Kochana * ;))) hehe może i mi podpowiesz czy wynik na paciorkowca mam Lactobacillus SP - LICZNE i Enterococcus SPP - NIELICZNE jest wporządku... ?? Wyczytałam na jednym forum ze Lactobacillus SP - LICZNE to niby dobrze to jakis kwas mlekowy co chroni przed zakażeniami pochwy , a na innym ze może powodować jakieś początki nadżerki ?? z góry dziekuje za info :*:tak:

Wynik posiewu prawdłowy, zarówno Lactobacillus jak i Enteroccus są naturalną florą pochwy, tak wogóle to powinny Ci tylko napisać że posiew w kierunku Streptococcus - ujemny, wtedy nie miałabyś nad czy się zastanawiać. Bo w końcu po to sie robi to badanie u ciężarnej. :-)
Reszta flory w nadmiarze może powodować rózne dolegliwosci ale leczy sie pacjentke a nie wyniki a o ile wiem lekarz nic niepokojącego w pochwie nie znalazł, więc WYNIK POSIEWU JEST PRAWIDŁOWY

Vetka myśle... wstane zerkne... i wiedziałam że moge na Ciebie liczyć ;)))):-):-) DZIEKUJE BARDZO :*** Ahhh jak dobrze ze mamy Ciebie ;))):*:-)

Ja po wizycie u gina. Z maluszkiem wszystko ok, wymiary tak jak zwykle z terminu usg, czyli 34 tydz. 2 dni. Synek wazy 2430 g.
Nawet szyjke mi sprawdzil (choc tu rzadko mam cos takiego robione) ,szyjka ma 1,5 cm ,ale rozwarcia nie ma wiec jest ok.
Z B. mialam zagrozenie wczesniejszym porodem,a urodzilam w terminie wiec pewnie i tym razem uda sie dotrzymac mimo wszystko.
Bartoszek byl owiniety 2 razy pepowina i teraz zapytalam czy moze sprawdzic czy widac czy i ten sie nie owinal... i zaluje ,ze zapytalam, bo najprawdopodobniej jest owiniety (widac pepowine pod szyjka). No,ale B. sie szczesliwie urodzil i takie przypadki z owinieciem sie zdarzaja wiec powinno byc dobrze.... choc i tak bede sie pewnie troche martwic,no ale sama jestem sobie winna- moglam nie pytac ;-)

bede trzymac kciuki,zeby bylo wszystko ok!

Mnie tez polozna dzis zbadala (w sypialni :-) ) i mniej optymistycznie,ale nadal ok :)

reklama
rudzik... sama mam malego kuzyna ktory tez byl owiniety pepowina a dzis szaleje jak wariat takze nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze;-) ja sie dzis zapisalam na zajecia z karmienia i szczepionek itp, te co przegapilam jak w szpitalu wyladowalam takze obym tym razem na nie dotarla:sorry2:

Do góry