reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

madzikim - tutaj gina widzisz tylko w szpitalu jak jest cos nie tak - glownie... a tak to polozna ciaze prowadzi... daj boze zeby trafic na dobra:p

aha przelozylam sobie wizyte na 22 lutego ale nie konsultowalam sie z polozna jeszcze tak sie jej wbije - a co mi tam!

reklama
wszystko ok orpocz:
1.takie cos po ang to mean cell haemoglobin nie moge znalezc tlumaczenia...norma jest:27.0-32.0 a ja mam :32.5
dodam ze to nie normalna hemoglobina bo tam tez jest i wynik i jest w normie

2.hematokryt norma jest: 0.360-0.440 a ja mam :0.354
3. takie cos po angielsku to tak pisze: PLATELETS:znalazlam tlumaczenie :plytki krwi: norma to150-450 a ja mam 125

czy ktos wie co to oznacza??

Ostatnia edycja:
No to i ja melduje sie po wizycie no więć tak
z nocnymi bólami mam iśc do rodzinnego na ekg i żeby mnie obejrzała
szyjka zachowana bez rozwarcia
na wadze +0
w brzusiu +1cm
usg miałam znowu więc moje maleństwo przybrało w 3tyg 700g i waży teraz2300:szok:
wszystkie wymiary prawidłowe oczywiście nózka jak zwykle dłuższa o4tyg od innych pomiarów czyli nogi to po tacie ma i bardzo dobrze bo matka kurdupel
płyn owodniowy w normie wyniki krwi i moczu cudo hemoglobina rośnie mi z wizyty na wizyte mimo że nie biore kompletnie nic i nie jadam rzeczy które by powodowały jej wzrost

dziękuję ola też mam ten syrop przepisany, tylko nie wiem czy brać go w trakcie jedzenia? po? czy to nie ma znaczenia? codziennie? czy tylko jak problem jest?

Ja mam zalecone codziennie rano przed sniadaniem i tak tez robie;)
Papciarku no to nic tylko sie cieszyc ze zdrowej corci i dobrych wynikow,no i braku tycia;)gratuluje:)

buziaczek a czy oprócz wyników nie miałaś jeszcze listu,bo ja dostałam ze wyniki są dobre i nie muszę nic w związku z tym robić.A nie wysłali Ci przypadkiem zawiadomienia ze musisz się np. umówić na wizytę?? Bo zwykle jak coś jest nie tak,to oni zaraz wzywają i myślę ze niepotrzebnie się martwisz.

Ja wiem, ze mean cell hemoglobin czyli wlasnie MCH to jest wlasnie normalna hemoglobina w krwii... wiec nie wiem...
Bo jest jeszcze MCHC i MCV, ale to MCH wlasnie pokazuje czy sie ma anemie czy nie, przy czym 32,5 spoko, bo z tego co sie orientuje to powyzej 35 jest niezbyt ok :)

kochane jestescie ze cos sie na tym znacie bo ja to noga z tego jestem:-)
to wam powiem ze tak:
mam i tak wizyte u tego konsultanta bo mialam to krwawienie i temu te wyniki mi chyba dopiero teraz przyslali bo wtedy wszystkie wyniki juz byly gotowe poza krwia wlasnie i dopiero teraz sa. A zawiadomienie o terminie wizyty z konsultantem mam tez poczta dostac tak w zeszlym tyg w szpitalu mowili do 2 tyg mam je miec na check up-chyba.. z tym listem teraz to tylko mi dopisali tam recznie ze mam wpiac do maternity notes i tyle i tu sa dwie hemoglobiny jedna zwykla jakas a druga ta mean cell h. i ta zwykla jest ok a ta druga to powyzej normy ale tylko o 0.5... a to jakies MCHC tez jest osobno i pisze ze w normie:nerd::-) no i te PLATELETS jakies mniejsze :confused:

a co do tego 32,5 to mi na tej kartce ze szpitala teraz pisze ze norma jest 27.0-32.0:baffled:

malinka wiem ze odchylenia nie sa duze ale zaznaczone tlustym drukiem i po tym krwawieniu to mi sie juz stresowac nie chce - z tym akurat dobrze mowisz:sorry2:

reklama
papcia ja to się nie mogę nadziwić tej Twojej wadze, jak to +0:szok:
córa ładnie rośnie:tak:

buziak ależ Twoje wyniki w normie! tak mój gin komentuje podobne odchylenia, a że wytłuszczone, to może system automatycznie zaznacza....
ja mam ze 3 razy gorsze parametry np., żelazo norma od 7 a ja 4, mam leki:tak:

te współczynniki MCV, MCHC itp. to tak obrazowo mówiąc wielkość/objętość czerwonych krwinek, ja mam całe życie grubo pod krechą bo po prostu mam tak małe, ważne żeby ilość krwinek była w normie, u mnie rzadko, czy w ciąży czy nie....

Do góry