reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Milusia wcinaj wcinaj ja od razu mówiłam że Ty za mało jesz co to jest5 pierogów!!
No słusznie zauważono że za 20 dni posypią sie już marcjańskie dzieciaczki ja Cie kręce to już......

reklama
Bosonózko-mam nadzieję, że rozwiałam troche twoje watpliwosci co do metod wspomaganego porodu (2 strony wstecz). I naprawdę zrób konsultacje okulistyczna u innego gina z dobrym badaniem dna oka w trójlustrze
Vetka, wielka jesteś duchem i umysłem (bo opakowanie masz drobniutkie :-))! Dzięki wielkie!
A badanie w trójlustrze miałam, okulistka stwierdziła degenerację siatkówki, ale powiedziała też, że dopóki siatkówka się nie odkleja, to w zasadzie mogę naturalnie rodzić. A że nie jestem przekonana, czy powinnam czekać na ewentualne odklejenie siatkówki, to umówię się do innego lekarza. Zrobię raz jeszcze badanie dna oka, zmierzę ciśnienie i chyba najwyższy czas na GDX i pole widzenia - ciąża czy nie ciąża, chcę wiedzieć w jakim stanie są moje biedne włókna nerwowe w oczkach i czy widzę, ile widzieć powinnam.
Oby było ok!

Milusia te 3 tygodnie miną jak z bicza strzelił o ile będziesz oczywiście tutaj z nami przesiadywać ;)))) Wsuwaj ile wlezie!! W ogóle to super, że masz tak wszystko poukładane i dobrego gina, jakoś bliźniacze ciąże z racji większego ryzyka są lepiej prowadzone i monitorowane niż pojedyńcze, takie moje małe spostrzeżenie i doświadczenie..
A masz już jakiś pomysł jak będziesz odróżniać Amelkę od Oliwki w pierwszych dniach, masz jakieś wstążeczki czy coś?? ;)

Malinka- ja to cały czas sie zastanawiam jak bardzo będą sie różnic od siebie. Ale mam plan żeby umówić się z ginem na oznaczenie ze Oliwka to ta z góry i z lewej a Amelka z prawej i z głębszej części mojego brzucha:) emkowi cały czas przypominam ze jak będzie czekać na sali to ma dopilnować żeby mialy to gdzieś zapisane w tych szklanych łóżeczkach a w ostateczności będę instruować wszystkich na sali w trakcie cc:) hi hi:-D

Milutek - maluszki po urodzeniu są oznaczone opaską z nazwiskiem matki i płcią na rączkę, hmm u Ciebie to będą jeszcze musieli dodać numerek czy cos, imion dziecka w moim szpitalu nie piszą ;) Więc nawet po opaskach będziesz wiedizała któa jest która, ale ja sądzę, a nawet jestem pewna, że będziesz je rozróżniała bez problemu ;) uwierz

Milutek - maluszki po urodzeniu są oznaczone opaską z nazwiskiem matki i płcią na rączkę, hmm u Ciebie to będą jeszcze musieli dodać numerek czy cos, imion dziecka w moim szpitalu nie piszą ;) Więc nawet po opaskach będziesz wiedizała któa jest która, ale ja sądzę, a nawet jestem pewna, że będziesz je rozróżniała bez problemu ;) uwierz
Masz racje z tymi opaskami- wyleciało mi to z głowy. Poproszę ładnie położne żeby za nazwiskiem albo przed napisały pierwsza literkę imienia:) myślę ze w ramach tego ze to będą bliźniaczki to zrobią nam ta przyjemność:) A z drugiej strony to myślę ze jak mi je przy cc pokażą to będę w stanie je rozróżnić:)

reklama
madzik - gratulacje dobrych wieści

cornelka
- super że u ciebie też wszystko dobrze:-) a z tą płcią to na prawdę nie lada "zabawa" :-) no aż dziw bierze że nic się nie da zauważyć:-)

milutek - trzymam kciuki byście wytrzymały do 24tego:-) a lekarz pewnie panikarz:-) przecież 1800g to nie lada waga i to jeszce razy 2 :-D hihi:-) dobrze że wszystko się pięknie układa:-) a tak niedawno się martwiłaś czy do świąt dotrzymasz:-)

Do góry