reklama
Vetka, wielka jesteś duchem i umysłem (bo opakowanie masz drobniutkie :-))! Dzięki wielkie!Bosonózko-mam nadzieję, że rozwiałam troche twoje watpliwosci co do metod wspomaganego porodu (2 strony wstecz). I naprawdę zrób konsultacje okulistyczna u innego gina z dobrym badaniem dna oka w trójlustrze
A badanie w trójlustrze miałam, okulistka stwierdziła degenerację siatkówki, ale powiedziała też, że dopóki siatkówka się nie odkleja, to w zasadzie mogę naturalnie rodzić. A że nie jestem przekonana, czy powinnam czekać na ewentualne odklejenie siatkówki, to umówię się do innego lekarza. Zrobię raz jeszcze badanie dna oka, zmierzę ciśnienie i chyba najwyższy czas na GDX i pole widzenia - ciąża czy nie ciąża, chcę wiedzieć w jakim stanie są moje biedne włókna nerwowe w oczkach i czy widzę, ile widzieć powinnam.
Oby było ok!
Milusia te 3 tygodnie miną jak z bicza strzelił o ile będziesz oczywiście tutaj z nami przesiadywać ))) Wsuwaj ile wlezie!! W ogóle to super, że masz tak wszystko poukładane i dobrego gina, jakoś bliźniacze ciąże z racji większego ryzyka są lepiej prowadzone i monitorowane niż pojedyńcze, takie moje małe spostrzeżenie i doświadczenie..
A masz już jakiś pomysł jak będziesz odróżniać Amelkę od Oliwki w pierwszych dniach, masz jakieś wstążeczki czy coś??
A masz już jakiś pomysł jak będziesz odróżniać Amelkę od Oliwki w pierwszych dniach, masz jakieś wstążeczki czy coś??
Malinka- ja to cały czas sie zastanawiam jak bardzo będą sie różnic od siebie. Ale mam plan żeby umówić się z ginem na oznaczenie ze Oliwka to ta z góry i z lewej a Amelka z prawej i z głębszej części mojego brzucha emkowi cały czas przypominam ze jak będzie czekać na sali to ma dopilnować żeby mialy to gdzieś zapisane w tych szklanych łóżeczkach a w ostateczności będę instruować wszystkich na sali w trakcie cc hi hi
Milutek - maluszki po urodzeniu są oznaczone opaską z nazwiskiem matki i płcią na rączkę, hmm u Ciebie to będą jeszcze musieli dodać numerek czy cos, imion dziecka w moim szpitalu nie piszą Więc nawet po opaskach będziesz wiedizała któa jest która, ale ja sądzę, a nawet jestem pewna, że będziesz je rozróżniała bez problemu uwierz
Masz racje z tymi opaskami- wyleciało mi to z głowy. Poproszę ładnie położne żeby za nazwiskiem albo przed napisały pierwsza literkę imienia myślę ze w ramach tego ze to będą bliźniaczki to zrobią nam ta przyjemność A z drugiej strony to myślę ze jak mi je przy cc pokażą to będę w stanie je rozróżnićMilutek - maluszki po urodzeniu są oznaczone opaską z nazwiskiem matki i płcią na rączkę, hmm u Ciebie to będą jeszcze musieli dodać numerek czy cos, imion dziecka w moim szpitalu nie piszą Więc nawet po opaskach będziesz wiedizała któa jest która, ale ja sądzę, a nawet jestem pewna, że będziesz je rozróżniała bez problemu uwierz
reklama
futrzakowa
yea! to ja!
madzik - gratulacje dobrych wieści
cornelka - super że u ciebie też wszystko dobrze:-) a z tą płcią to na prawdę nie lada "zabawa" :-) no aż dziw bierze że nic się nie da zauważyć:-)
milutek - trzymam kciuki byście wytrzymały do 24tego:-) a lekarz pewnie panikarz:-) przecież 1800g to nie lada waga i to jeszce razy 2 hihi:-) dobrze że wszystko się pięknie układa:-) a tak niedawno się martwiłaś czy do świąt dotrzymasz:-)
cornelka - super że u ciebie też wszystko dobrze:-) a z tą płcią to na prawdę nie lada "zabawa" :-) no aż dziw bierze że nic się nie da zauważyć:-)
milutek - trzymam kciuki byście wytrzymały do 24tego:-) a lekarz pewnie panikarz:-) przecież 1800g to nie lada waga i to jeszce razy 2 hihi:-) dobrze że wszystko się pięknie układa:-) a tak niedawno się martwiłaś czy do świąt dotrzymasz:-)