buziaczek1
Fanka BB :)
same dobre wiesci
gratulacje marcjanki;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczynki muszę się z Wami podzielić emocjami po dzisiejszej wizycie
Moja gwiazda waży ok 1 kg czyli wreszcie tyle co inne Marcowiątka bo już się zaczynałam martwić. Nadal jest dziewczynką, jest dobrze odżywiona i mam wystarczająco wód płodowych ( w 1 ciąży małowodzie) - kilkanaście razy w ciągu dnia czuję ruchy z tego powodu + temperament dziecka;-)
Co do porodu to straaaach...czekamy do termiu - 29 marzec (pewnie ostatnia będę) i jeżeli nie zacznie się samo to cc. Czyli sn jest możliwy....dlatego w pośpiechu szkoły rodzenia szukam bo zapomniałam jak się oddycha.
Wywoływania już nie będzie, 10 h męczarni też nie (jjeżeli nie będzie widocznych predyspozycji to cc bo nie mogę wspomagaczy dostać) więc w zasadzie mi ulżyło
dziękuję, że mogłam się tym podzielić
Dziewczynki muszę się z Wami podzielić emocjami po dzisiejszej wizycie
Moja gwiazda waży ok 1 kg czyli wreszcie tyle co inne Marcowiątka bo już się zaczynałam martwić. Nadal jest dziewczynką, jest dobrze odżywiona i mam wystarczająco wód płodowych ( w 1 ciąży małowodzie) - kilkanaście razy w ciągu dnia czuję ruchy z tego powodu + temperament dziecka;-)
Co do porodu to straaaach...czekamy do termiu - 29 marzec (pewnie ostatnia będę) i jeżeli nie zacznie się samo to cc. Czyli sn jest możliwy....dlatego w pośpiechu szkoły rodzenia szukam bo zapomniałam jak się oddycha.
Wywoływania już nie będzie, 10 h męczarni też nie (jjeżeli nie będzie widocznych predyspozycji to cc bo nie mogę wspomagaczy dostać) więc w zasadzie mi ulżyło
dziękuję, że mogłam się tym podzielić
Vetka, a jakie jest Twoje zdanie na temat próżnociągu, czy kleszczy? Czy to są W PEŁNI bezpieczne metody?
Bo obawiam się, że ze względu na niewielkie zwyrodnienie siatkówki i poważne zagrożenie jaskrą mogę dostać wskazanie nie do cc, a właśnie do wspomagania kleszczami lub próżnociągiem. Tymczasem tylko w rodzinie w miarę bliskiej mam 2 przypadki porażenia i zaburzeń neurologicznych, co ma związek z użyciem kleszczy i vacuum właśnie.
I tak myślę, że jeżeli moja okulistka nie będzie się potrafiła w końcu określić, czy ja powinnam mieć cc, czy rodzić sn i dla bezpieczeństwa (czyjego?) zaleci wspomaganie mechaniczne, to ja stanę na rzęsach, ale doprowadzę do cc! Jakoś mniej ryzykowne dla dziecka mi się to wydaje.
A swoją drogą zaintrygowałaś mnie predyspozycjami do ułożenia pośladkowego dziecka. Moja gwiazda nadal nożyskami na dola majta, ja jestem z porodu pośladkowego, siostra mojej mamy miała syna ułożonego pośladkowo, mała mojej siostry też się dupcią do świata wypięła. Może coś w tym jest? Tyle, że Stellka to jeszcze chyba ma masę czasu na obrót :-)