reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No raczej wskazań nie ma, po prostu powiedziała, że jest taka opcja i kosztuje 50zł co 2 tyg. do końca ciąży, a M powiedział, że skorzystamy. To może powinnam odwołać?:sorry2:

Albo przejdę się raz jutro i pomyślę czy nie zrezygnować z kolejnych...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
To już od Was zależy:) Skoro aktualnie (30tc) zaproponowała płatnie (dla Waszego spokoju), tzn, że na tym etapie ciąży jest to badanie ponadstandardowe. Warto jednak pod koniec ciąży zwrócić uwagę Pani dr, że KTG jest w standardzie i NFZ je refunduje (na wypadek, gdyby do końca chciała, byście płacili 50zł).

Katjusza- twoja królewna to prawie wagowo mojego dogania ehheh dorodna babeczka bedzie gratulacje!!!
Koncia- to tylko sie cieszyc ztakich dobrych wiesci a synus to tez juz kawałek kloca:szok: coraz wieksze te dzieci heheh

No raczej wskazań nie ma, po prostu powiedziała, że jest taka opcja i kosztuje 50zł co 2 tyg. do końca ciąży, a M powiedział, że skorzystamy. To może powinnam odwołać?:sorry2:

Albo przejdę się raz jutro i pomyślę czy nie zrezygnować z kolejnych...
Koncia, absolutnie nie ma potrzeby robienia KTG profilaktycznie. Na tym etapie ciąży robi się je tylko gdy ciężarna odczówa skurcze i to powyżej 3 w wg innej normy 8 w ciągu 1h, wtedy KTG jest bezpłatne. I od 41 tyg. ciązyzalecają celem mnitoringu, ale wtedy robi się je codziennie a nawet 2xdziennie i też bezpłatnie

Buziaczek- fajnie ze u dzidzi wszystko oki a ty nam szybciutko wracaj do zdrówka:)

Katjusza- śliczna waga- superowo:) a mocz masz racje powtórz za jakiś czas. Teraz przez święta nasze organizmy przechodziły rozmaite rewolucje:)

Trzebiska- taki mamy głupi sezon na przeziębienia...a w brzuszku to widac ze masz uparciuszka:) hi hi ważne zeby był zdrowy co nie?!:)

Koncia- ktg nie jest obowiązkowe:) jest konieczne wtedy kiedy sa ku temu przesłanki: skurcze itp. Brzydko powiem ze Was zwyczajnie ginka naciąga na kasę! Ale do rzeczy- waga rewelacja:) no popatrz termin wg.usg przesunął Ci się na taki jak mój:) Az umieram w takim razie z ciekawosci ile moje dziewczyny teraz waza:)

Ostatnia edycja:
A ja jestem trochę zaniepokojona, bo mi się brzuch dziś obniżył i strasznie mnie młody uciska, aż go podnoszę rękoma tak mi niewygodnie:szok:
Moja ginka nie naciąga, ona tylko informuje o możliwości:-p ona nie robi tego KTG, tylko jakaś położna w szpitalu, w którym ona nawet nie pracuje. Ja bym nie wzięła tego KTG, ale M chciał, to teraz będzie odwoływał :-)

Koncia- to jest Wasza decyzja:) ale tak jak piszą nawet dziewczyny...jest to ciut za wcześnie a tym bardziej jesli jest oki...a 50zł co dwa tyg.do konca to troszkę jest kasy...wszystko to tez zależy od Waszych finansów!

Właśnie jestem po wizycie u mojej gin, wszystko jest ok, mała juz jest główką w dół, a mój termin raczej się przyspieszy i może to być połowa lutego, ciekawa jestem ile wytrzymamy...... A i powiedziała że Zuzka, będzie duża jeśli będzie rosła w takim tempie, to jej waga będzie koło 4kg!!!! juz się boję.... Poza tym wyniki, bardzo dobre i kolejna wizyta za 4 tygodnie, no i przybrałam od 1 grudnia tylko o,5 kg!!!!

reklama
Właśnie jestem po wizycie u mojej gin, wszystko jest ok, mała juz jest główką w dół, a mój termin raczej się przyspieszy i może to być połowa lutego, ciekawa jestem ile wytrzymamy...... A i powiedziała że Zuzka, będzie duża jeśli będzie rosła w takim tempie, to jej waga będzie koło 4kg!!!! juz się boję.... Poza tym wyniki, bardzo dobre i kolejna wizyta za 4 tygodnie, no i przybrałam od 1 grudnia tylko o,5 kg!!!!
to swietnie ze malenstwo rosnie zdrowo! ...ja to nie mowie ile juz przytylam...:zawstydzona/y::-D

Do góry