reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
dokładnie nie wiem, bo szczegółowe usg 26 stycznia, ale ginka stwierdziła,że będzie duża, a ja chciałam max 3,5 kg
opowiadała mi dziś jak miała dziewczynę, która rodziła pierwsze dziecko i miało 4,8 kg, przeraziłam się.....

J...
I chciałam zapytać dziewczyn ,które korzystają z NFZ czy KTG jest płatne? Czy jest też konieczne u każdej ciężarnej?
Bo wydaje mi się, że przy prawidłowej ciąży jest zbędne, ale wzięłam dziś M na wizytę i nas ginka wmanewrowała w KTG płatne 50zł.:-p Co 2 tyg.
ja korzystam z pryw gina, ale na ktg od ok 38/39 tc jeździłam do szpitalnej przychodni i codziennie można za darmo sobie robić. Wcześniej nie ma zwykle potrzeby, chyba że będą Cię brały skurcze... w 40tc chodziłam codziennie :tak: ale teraz już wiem, że bezsensownie skoro skurczy nie czułam.

Ja też dziś po wizycie - i wszystko gra! Mała ułożona główka w dół, kopała celnie w głowicę od usg jak szalona, aż mnie bolało. Miałam znów sprawdzane przepływy /usg doppler/ i jest ok. Szyjka mimo stawiania się macicy trzyma się doskonale i ma ponad 4 cm :-D! Z tego powodu dziś z M. swiętowaliśmy w łóżku :tak:Dostałam kartę pomiaru ruchów i mam zacząć niedługo liczyć.
Cieszę się jak głupia że wszystko ok i że nie muszę leżeć. Energia mnie az rozpiera.

Zuza to witaj w klubie, mój maluch jak tak dalej pójdzie to będzie miał ponad 4,5 kg :szok:

Pastela super, że wszystko dobrze u Was :tak:

Ja wczoraj byłam na teście obciążenia glukozą i jakie było moje zdziwienie kiedy ten wstrętny, niedobry płyn który trzeba wypić okazał się takim zwykłym napojem energetycznym ( lucozode) :szok: a ja cała zestersowana od paru dni jak ja to coś wypiję :-D a tu zwykła orężada :-D
wyniki dopiero w piątek, mam nadzieje, ze wszystko będzie oki :tak:

Dziewczyny.. wróciłam własnie z usg i nie wiem co myśleć. Dziecko jest większe o ponad 4 tyg, niby lekarz mówił że pomyłki się zdarzają ale badał go kilka razy i za każdym było tak samo. Czy któraś z Was miała podobnie?? Strasznie się znowu o niego boję a moja ginka ma dziś operacje i dłuuugo będzie poza zasięgiem. ;(

Cat Balu-ale nie martw sie skoro maluszek jest zdrowy to nic nie szkodzi ze w lutym sie urodzi wazne ze bedzie przy tobie i to wczesniej niz nasze! a co do choroby ginki to najlepiej idz do rodzinnego i on ci poradzi co teraz robic;-)

Ostatnia edycja:
Cat jesli nic sie nie dzieje to sie nie martw albo idz jeszcze do innego gina na usg i zobacz co Ci powie

ja wczoraj bylam na wizycie wszystko wporzadku i w koncu 4 stycznia ide na usg i przykatuje lekarza o plec juz nie moge sie doczekac 3majcie kciuki abym sie dowiedziala no i wypytam o wage oczywiscie zebym wiedziala mniej wiecej jakie sie urodzi a no i moje dziecko jeszcze raczej sie nie przekrecilo bo nozki czuje nadal w kanale:(

właśnie dzwonili do mnie ze szpitala, że wyniki z glukozy wyszły źle :-( i znowu jutro do szpitala. Ja już mam naprawdę tego dość, pierwszą ciąże przeszłam książkowo, nic żadnych dolegliwości a teraz cały czas coś :wściekła/y:
Jeszcze mi tylko cukrzycy brakuje :wściekła/y: chyba się zaraz poryczę :-(

reklama
Agnes w tym cudownym kraju mogli cos pomieszac, wiec nie denerwuj sie na zapas. A robili Ci tu tylko glukoze czy glukoze z obciazeniem?? Bo w Edim tej z obciazeniem nie chca robic?!;/

Do góry