reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Milutku -masz już wodę to nic nie powinno CIę wkurzać ;) Dziewczyny zdrowe, więc będzie dobrze. Odpoczywaj dużo.

a tak na pocieszenie to napiszę Tobie, że zona mojego kolegi z pracy /drobniutka o wymiarach ok 1,6 wzrostu i ok 45kg wagi przed ciążą/ urodziła swoich 2 synów w 40tc drogą naturalną hehe Nie wiem jak ich donosiła tak długo, bo takiego brzucha przy takiej posturze kobiety to jeszcze nie widziałam! Obaj chłopcy po prawie 3kg! A ta artystka to prawie do końca na rower się ladowała i jeździła do sklepu! No, ale ona to ze starszego pokolenia, my jakieś słabsze jesteśmy i musimy uważać...

Pastela ah jak zazdroszcze koleżance jazdy rowerem jak ja za tym tęsknie
ja o ile dobrze policzyłam to miałam już 11razy robione usg i juz mam zaplanowane następne więc chyba nie ma reguły u mnie wszystko jest w porzadku a tak jakoś dużo ich wyszło a w szpitalu miałam 2 w ciągu 4dni więc raczej szkodliwe to nie jest

papciarkowa - lekarz robi tyle razy ile uzna, że potrzebuje, w 1 ciąży miałam 15 wizyt /znalazłam dziś zeszyt z podliczeniem kosztów, haha tak bawiłam się w to wtedy /i na każdej usg + byłam 3 razy na oddziale patologii i tam też usg robili kilka razy.

Pastela a w jakiej formie jest dzidziuś koleżanki? tak czy siak trzymam kciuki za maleństwo żeby z każdym dniem było silniejsze!
Myszaa mnie wyszły powyżej normy wyniki z testu na obciążenie glukozą i jestem pod opieka diabetologa, mam dietę i mierzę dziennie poziom glukozy glukometrem

To ja się pochwalę, że powtórka z glukozy dała lepsze wyniki :)
Nie ma cukrzycy, więc nie muszę przechodzić na żadną dietę. Tylko do końca ciąży mam nadal unikać soków i słodkich owoców, a wszystko powinno być dobrze. Cieszę się, bo ja to nie umiem odmawiac sobie przyjemności i nie wiem jak to byłoby z tą dietą. Pewnie z myslą o dziecku bym jakoś wytrzymała, ale tego nigdy na pewno nie wiadomo...

reklama
Do góry