reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Cat moze poprostu masz starsza ciaze i dlatego dzidzia jest duza? pamietam ze na pomiarach fałdki itd tez wyszło u Ciebie za duzo a potem badania pokazały ze jest wszystko ok,moze to tez swiadczyło o tym ze dzidzia jest starsza i duza:)bedzie dobrze ,nie martw sie:)

Reszcie dziewczyn gratuluje pozytywnych wiesci,tak trzymac;)

reklama
Katjuszka...gratuluję zdrowej i duuuuużej dziewczynki!!! Nic tylko się cieszyć!!!:tak:;-)

Koncia...najważniejsze ,że Maksiu dobrze się rozwija i ,że ładnie rośnie!! A co do ktg to pierwsze słyszę aby było płatne ,no i wiem ,że się je robi w standardzie po 39 tc...:tak:;-)

Zuza...gratuluję!! Ale dlaczego poród już w połowie lutego? Taka duża dzidzia czy co? ;-)

Pastela...obyś już do końca przynosiła nam tak świetne wieści!!:-)

Cat..myślę ,że jeśli dzidzia zdrowa to nie masz o co się martwić!!!;-)

Cornelka...trzymam więc moooocno kciuki!!:-)

ginka powiedziała że mój termin to w zasadzie od połowy lutego do początku marca i wtedy już mogę spokojnie rodzić, bo wszystko jest super, Ale Mała, ma dziś dzień, od samego rana kopie jak szalona....:-)

Wlaśnie co do terminu ostatniej miesiaczki to jestem go pewna, poza tym zgadzal sie ze wszystkimi usg do 26 tyg. W 28 już było 2,5 tyg do przodu a teraz ponad 4..

Agnes w tym cudownym kraju mogli cos pomieszac, wiec nie denerwuj sie na zapas. A robili Ci tu tylko glukoze czy glukoze z obciazeniem?? Bo w Edim tej z obciazeniem nie chca robic?!;/

Nie wiem, chyba z obciążeniem, bo miałam dwa razy pobieraną krew :-( wątpię, że coś pomieszali, jutro idę znowu na wizytę do szpitala to się dowiem co i jak

A my za chwilkę jedziemy do gina:) Bede go prosić o pomierzenie wagi dziewczynek- martwi mnie ten nierosnący już brzuszek. a ze ostatnio mieliśmy to długie usg to na pewno gin będzie mieć opory!!!

Cat
- ja to bym na Twoim miejscu sie cieszyła ze dzidzia zdrowa i lepiej w ta stronę niż w druga:):) inna jest sprawa taka ze może usg sie pomyliło bo skąd masz te info ze jest 4tyg.do przodu- ile dzidzia waży. A może po prostu szkrabik będzie duzy:)

Cornellka- trzymam kciuki żeby dzidzia ładnie nóżki rozłożyła...a jak to będzie dziewczynka to niech to zrobi chociaż raz- dla rodziców...a potem niech mocno nogi w kupie zaciska ha ha :-D:-D:-D

Agnes- kurcze i tak to jest z tymi badaniami...choćby nie wiem co nic nie da się przewidzieć ani na nic nie ma reguły!!

milu ciagnij ciagnij! ja tez 17go bede nalegac zeby mi potwierdzili chlopaka na 100 % bo mi powiedzieli ze na 85 bo zawsze malego mozna z np palcem u stopki pomylic...a ja juz mam wszystko niebieskie:):-D

Zuza wazne ze dziecko zdrowe, a ze duze? widocznie jesz duzo witamin i odzywiasz zdrowe dzidzie :) jakos urodzisz, nie martw sie :)

Cat, to bedziesz miala wczesniej dziecko przy sobie :) kompletuj wyprawke i sie nie martw :) moze faktycznie zaszlas wczesniej w ciaze, a pozniej to nie byl okres tylko krwawienie.

Agnes trzymam kciuki by powtorne badanie wyszlo dobrze!

Milutek, i jak tam? Wiesz jak duze masz dziewczynki?

Dzwoniła pani doktor, mam powtórzyć za tydz USG i test obciążenia glukozą tylko tym razem 75g ;/ Dziecko jest ułozone miednicowo i jest tak duże że się prawdopodobnie już nie odwróci. Jeżeli bedzie dalej tak przybierał to skieruja mnie na wczesniejszą cesarkę. ;/ teraz ma ponad 2300 gram. :baffled: podejrzenie makrosomii płodu.

reklama
Hej my już po wizycie:)
...ale z tym wazeniem to tak jak pisalam był problem- lekarz wymyślał wiec się uparłam na pomiar szybki chociaż jednej dzidzi a dokładniejsze pomiary będę mieć u tego drugiego we wtorek:) No wiec nie bede ukrywac ze takie byle jak były mierzone te rożne fragmenty dzidzi i wyszła waga jak to gin określił około 1800-1900g!! Nie chciałam z nim dyskutować bo zaczął się temat tego pójścia do szpitala...na wszystko mial odpowiedz ze sprawdzimy w szpitalu.....niby na badania i obserwacje- na co ja sie nie godzę bo mam wszystko juz ustalone z tym drugim ginem który mnie będzie ciąć.
Szyjka sie super trzyma, zero infekcji i macica miękka:) Także jestem bardzo zadowolona z tego:)
Od 9 grudnia przytylismy dodatkowe 1,5kg. Na podsumowanie mamy teraz 16kg z groszami na+ :)

Do góry