reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ja nie płacę za żadne usg, wszystko robię na nfz.

A córeczka kuzynki odwróciła się na tydzień przed terminem z OM, a dwa przed rzeczywistym porodem :)

reklama
To widocznie lekarz wie co robi :) moze ma jakies przykre doswiadczenia z przeszlosci... wazne ze z dzieckiem w porzadku :)

Czyli bobas moze sie w ostatniej chwili obrocic, hmmm. Jakos mnie to martwi troche, chciaz mamy jeszcze 9 tygodni :(

Aga-cina-może oczywiście, ale szanse po 32-34 tygodniu znacznie maleją że dzidzia się odwróci. Dlatego właście usg w 32 tyg jest wiążące i jeśli dziecko jest ułożone pośladkowo to powtarza sie je w 34-36 tyg i jesli nadal jesl ułożone posladkowo to planuje się cc

Aga-cina-może oczywiście, ale szanse po 32-34 tygodniu znacznie maleją że dzidzia się odwróci. Dlatego właście usg w 32 tyg jest wiążące i jeśli dziecko jest ułożone pośladkowo to powtarza sie je w 34-36 tyg i jesli nadal jesl ułożone posladkowo to planuje się cc
5 stycznia sie okaze czy czeka nas kolejne usg...

Jak wczesniej chcialam rodzic przez cc, tak teraz jakos wolalabym naturalnie, a tu prosze, maly wygodnie ulozony boczkiem.

ja też czuję że mały jest boczkiem ułożony... ale ma jeszcze czas żeby się obrócić:-) na pewno w szkole rodzenia zapytam się o ćwiczenia pomagające w obracaniu dziecka:-)

Podobno schylanie jest dobre by pomoc dziecku obrucic sie, ale moje malenstwo daje mi do zrozumienia podczas tej czynnosci, ze nie powinnam mu dokuczac ;) juz wytresowal sobie mamusie.

Hej witam się i ja po Glukozie... pewnie jako ostatnia :-D ale dobra oranżadka smakowała.

Wyniki jutro - kurcze trochę się boje... czy ktoś u nas ma cukrzycę ciążową??

Malwinka- ja mam usg co 3 tyg.i uważam ze to jest ok ale nie dlatego ze mma blizniaki ale dlatego ze gin ma wgląd na wszystko- np.serducho, czy dzidzia sie rucha, jak jest ułozona i czy łożysko się nie odkleja itp.:)

Aga- ja mam 2 ginów- jednego na nfz i nie płace u niego za żadne usg:) natomiast u tego prywatnego mam cene za wizytę razem z usg- za każdym razem:)

reklama
aga_cina - moja też ułożona wzdłuż :dry: bardzo mi z tą jej pozycją wygodnie, bo nic już nie okopuje, ale mam nadzieję, że zdecyduje się niedługo zanurkowć glową w dół :sorry2:
Wiktor szybko był ułożony prawidłowo i smyrał mnie po żebrach.
W środę mam wizytę ciekawe co gin powie ;-)

Koleżanka urodziła w 30tc teraz na wigilię, bo się zdenerowała, że jej facet nie dojechał do niej w ten dzień :-( Dziecko waży 1,4kg i jest w Poznaniu.
Nie denerwować się więc baby!!!

Do góry