reklama
bosonozka sliczna coreczka,a jaka juz duza
buziaczek ja mam gr. krwi 0 rh- (co zreszta juz kilka razy pisalam ;-) ) moj synus mial rh+ wiec mam nadzieje,ze drugi bedzie mial rh - .....
No ale do rzeczy, tak to prawda,ze daja zastrzyk przy kazdej ciazy,ale w praktyce jest to tak,ze jesli nic sie nie dzieje (przy badaniu krwi nie ma przeciwcial i jesli nie wystepuje krwawienie w czasie ciazy) to wtedy anty-d daja dopiero po porodzie (do 72 godz. o ile sie nie myle). Ja z Bartkiem dostalam jeszcze jeden jak bylam w ok 26 tyg. bo mialam lekkie krwawienie,wiec na wszelki wypadek dali.
Przy nastepnych ciazach jesli przy badaniu krwi nie wykryja przeciwcial to anty-d dostaje sie rowniez dopiero po porodzie (lub tak jak u milutka- po poronieniu).
buziaczek ja mam gr. krwi 0 rh- (co zreszta juz kilka razy pisalam ;-) ) moj synus mial rh+ wiec mam nadzieje,ze drugi bedzie mial rh - .....
No ale do rzeczy, tak to prawda,ze daja zastrzyk przy kazdej ciazy,ale w praktyce jest to tak,ze jesli nic sie nie dzieje (przy badaniu krwi nie ma przeciwcial i jesli nie wystepuje krwawienie w czasie ciazy) to wtedy anty-d daja dopiero po porodzie (do 72 godz. o ile sie nie myle). Ja z Bartkiem dostalam jeszcze jeden jak bylam w ok 26 tyg. bo mialam lekkie krwawienie,wiec na wszelki wypadek dali.
Przy nastepnych ciazach jesli przy badaniu krwi nie wykryja przeciwcial to anty-d dostaje sie rowniez dopiero po porodzie (lub tak jak u milutka- po poronieniu).
buziaczek1
Fanka BB :)
czyli w praktyce daja jeden nie 3 jak mowila polozna czyli tak jakos pomiedzy mna a milutkiem... fajnie dobrze wiedziec oby tylko bylo ich potrzebnych jak naj mniej!a u ciebie wszystko ok z ciazami?
o mnie pytasz?
jesli tak to, tak,poki co u mnie jest ok. Z bartkiem tak jak pisalam dostalam anty-d kolo 26 tyg i po porodzie. Synus ma grupe rh + , wiec konflikt byl, ale po porodzie zrobili mu badania i wszystko bylo ok.
W tej ciazy badanie na przeciwciala mialam robione tylko raz (niestety tu cos malo ich robia....) narazie zadnych przeciwcial nie wykryto. I mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze z drugim syneczkiem
jesli tak to, tak,poki co u mnie jest ok. Z bartkiem tak jak pisalam dostalam anty-d kolo 26 tyg i po porodzie. Synus ma grupe rh + , wiec konflikt byl, ale po porodzie zrobili mu badania i wszystko bylo ok.
W tej ciazy badanie na przeciwciala mialam robione tylko raz (niestety tu cos malo ich robia....) narazie zadnych przeciwcial nie wykryto. I mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze z drugim syneczkiem
No widzisz Ruda czyli tak jak mi lekarz mówił. Ja już się wystraszyłam ze coś przeoczyłam po poronienie miałam 5 lat temu, wiec mogłam coś zapomnieć A jak mialam krwotok i plamienia pod koniec wakacji to wtedy robiłam badanie na przeciwciała których na szczęście nie stwierdzono
buziaczek1
a nie wiem mi mowila polozna we wtorek ze teraz dostane w 28 tyg potem w trzydziestym ktoryms i potem po porodzie i jak bedzie nastepny maluszek to w trakcie ciazy tez mi maja dawac...w dupe zastrzyk
nikusiazory
Dzisiaj o 11 wrocilam ze szpitala:-(...przez pieprzone stresy non stop mam podwyzszone tetno...i we wtorek pod wieczor zobaczylam mroczki przed oczami, a potem dopiero lekarza nad soba:/ tetno wysokie a cisnienie 90/50 :/ z dzidzia wszystko ok. wazy moj maluszek prawie 750g. wod mam sporo, lozysko na miejscu. Ograniczyc stresy mam...gdyby sie jeszcze dalo:-( piepszony bank spoznia sie sporo z decyzja o kredyt, a babka z mieszkania juz powinna dostac kase:--( i m0oze nam spiepszyc spod nosa z mieszkaniem:--( dokumenty sie pogubily, dochodzenia robione...jak tu sie nie stresowac:-( lezalam na sali z kobietami po terminach i z oczekujacymi na cesarke...dziewczyny zestresowane, akurat sie tak zlozylo, ze wszystkie mamusie oczekiwaly pierwszego dzidziusia...no i przez trzy dni przezywalam razem z nimi te chwile....ahhhh....dopiero teraz widze jak to bedzie...no i powiem, ze boje sie:-)
K
koncia
Gość
nikusia, dla maleństwa postaraj się wyluzować ja się zawsze wyżalę na forum i stresy mijają bardzo mi to pomaga
Nikusia- proszę cie spokojnie...bez nerwów...głębokie wdechy!!!!!!!!! I nie nakręcaj sie dodatkowo tym pobytem w szpitalu i tym co tak usłyszałas bo z tego co piszesz to masz dość własnych problemów. Widze ze Tobie tak jak i mnie: ostatnio tylko kłody pod nogi...brak słów. Najważniejsze ze u dzidzi wszystko jest oki wiec głowa do góry masz dla kogo to zrobić
reklama