reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Masala, ja to muszę konto na Allegro sprawdzić, czy mąż już tam jakiejś szpady albo floretu nie zakupił ;-)

Na razie chłopina przekłada sobie w głowie plany i pomysły na synka, na takie dla dziewczyny. Najbardziej zawiedziony jest, że nie będzie bił i grabił z synusiem w okolicznej wiosce Wikingów (od niewolenia niewiast miał być dziadek ;-)). Ale do uczenia gry w szachy od 3 roku życia już się przekonał :-)

Bosa ale wiesz co zal mi ich troche... wyobraz sobie, ze Ty bys sie tak nastawila i by sie okazlo, ze to nie to. Ja bym sie zalamala chyba. Na szczescie ja zawsze chcialam dziewuszke.
Moj chodzi po mieszkaniu i gada cos pod nosem... az sie boje podejsc:p

reklama
Bosa ale wiesz co zal mi ich troche... wyobraz sobie, ze Ty bys sie tak nastawila i by sie okazlo, ze to nie to. Ja bym sie zalamala chyba. Na szczescie ja zawsze chcialam dziewuszke.
Moj chodzi po mieszkaniu i gada cos pod nosem... az sie boje podejsc:p
Masala, ale właśnie ja byłam nastawiona na chłopca dokładnie tak samo, jak mój M. I to jeszcze przed ciążą! Ja po prostu nie wyobrażałam sobie posiadania córeczki, zawsze widziałam nas z małym chłopcem. A w 13 tygodniu lekarz powiedział nam, że będzie syn na 90%!
A tu nagle niespodzianka! Przyznam się, że na początku ryczałam po prostu :zawstydzona/y:. Musiałam sobie całe myślenie przestawić.
A radość z naszej córeczki-gwiazdeczki zaczęła się, jak zaczęliśmy robić listę fajnych rzeczy, które można robić z dziewczynką. A jest ich masa!

Moje kochanie właśnie szuka najlepszych sekcji sportowych w okolicy i sprawdza od kiedy może niunia zacząć jaki sport uprawiać. Aktualne plany prezentują się następująco (pokaż mężowi, to się pocieszy):
- od zagojenia pępka - basen i pływanie (bo zdrowo i "ogólnierozwojowo")
- od 4 roku życia - karate albo aikido (bo gwiazdeczka musi wiedzieć jak się bronić i lepiej żeby dawała upust energii poza domem)
- od 7 roku - szermierka (bo elegancko i tatuś tak wymyślił ;-))
- od 11 roku - łucznictwo (bo przecież każdy lubi sobie postrzelać).

No nie wariat? Ma chyba w planach zrobienie ze Stelli ikony dzielnicy, która przed wyborami samorządowymi będzie prezentowana jak osiołek w cyrku - bo wszystkie sporty, które wymieniłam, może gwiazda uprawiać w zasięgu spacerku od domu w okolicznych sekcjach. No to zła dzielnica? Dooobra! :-D:-)

OO to widzisz Bosa ja dosc nowa na tym formum, weic nie wiedzialam ze chcialas chlopca... ale faktycznie lista rzeczy, ktore mozna robic z dziewczynka imponujaca...:) I ja musze nad czyms takim pomyslec...a poki co jutro ide na kolejne zakupy!! Koniec z bialymi szmatkami!! Kolory rzadza!! :pP

reklama
Do góry