reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Maruda no i bolało bo co chwilę coś gdzieś mnie boli a zwłaszcza po lewej stronie a pamiętam że jak byłam w 1 ciąży to doktorce się nie podobało coś właśnie lewa nerka ale już o tym zapomniałam.Dzwoniłam do gin. i kazała mi zrobić jeszcze raz mocz bo może był źle.i kazała 2xdziennie Dopegyt :-( -no trudno.Jutro się okaże i wyjaśni -dam znać co i jak:-)

reklama
Buziaczek - gratuluje synusia:):-)

Pestusia- super ze kolejny mężczyzna. Widać ze zdrowy maluch skoro fika i bryka a i waga fajna:):-D

Maruda- ja myślę ze skoro wysyp jednego dnia to wysyp samych chłopaków:-):-). Te badania na które było już za późno robi sie do 13tyg.i jest to tak zwana przezierności karkowa!! Sprawdź w karcie ciąży czy masz tam jakieś parametry pod skrótem NT- lekarz prowadzący powinien był ci takie badanie zrobić obowiązkowo. Z tym ze jak jest ok to nawet nie mówią czasem ze go zrobili ale w papierach powinno to być:):)

Milutek - bryka bryka, ale tylko jak sam zechce, taki z niego agent! a wczorajsze usg trwało 20 minut bo stwierdził, że mamy patrzeć na jego plecy i pupkę, a nie na to co ma między nóżkami:> w końcu po moich usilnych prośbach i próbach doktora żeby jakoś go przewrócić, odwrócił się na chwilkę, pokazał twarzyczkę i ptaszka, po czym wrócił do swojej poprzedniej pozy:> już go uwielbiam za tę upartość:D

Maruda- ja myślę ze skoro wysyp jednego dnia to wysyp samych chłopaków:-):-). Te badania na które było już za późno robi sie do 13tyg.i jest to tak zwana przezierności karkowa!! Sprawdź w karcie ciąży czy masz tam jakieś parametry pod skrótem NT- lekarz prowadzący powinien był ci takie badanie zrobić obowiązkowo. Z tym ze jak jest ok to nawet nie mówią czasem ze go zrobili ale w papierach powinno to być:):)
No niestety - to był ten jeden jedyny raz co poszłam z NFZtu.. I lekarz zapomniał, bądź nie chciał.. nie wiem - le na pewno nie zrobił - bo w kolejnym miesiącu poszlam do tej mojej - i już było za późno.Szkoda troche, ale się nie martwię, bo wierzę, ze mam zdrową dzidzię w sobie :-)

pestusia gratuluje synusia ! i udanej wizyty

pabella dobre wiesci :) a plci jeszcze nie gratuluje,skoro jeszcze nie na 100% :)

maruda rowniez gratuluje synka i ze wszystko z dzidzia dobrze

kurcze,ale straszycie tymi zmianami plci.U nas siusiaka bylo widac na 2ch usg dosc dokladnie wiec mam nadzieje ze nam sie taka przygoda nie przytrafi :-D:-D

Pestusia- To u mnie jest tak jak u Ciebie z jedna dziewuszką- serducha jej na genetycznym zbadać nie mogli bo się uparcie wierciła i nie dało sie trzykrotnie złapać akcji serca:) To miło zauwazac juz pewne cechy charakteru u naszych maluszków- co nie? Choćby tak jak u Ciebie- upartość a u mnie jedna mega ruchliwa a druga spokojna jak anioł:) Zobaczymy jak to będzie po porodzie:-):-)

Maruda- o kurcze to szkoda- ale nie ma się co martwic na zapas- na pewno będzie dobrze:);-)

Ruda- eee tam ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu- skoro tyle razy powiedzieli ci ze będzie chłopak to tak zostanie. Lekarze zawsze ostrożnie podchodzą do stwierdzania obecności chłopaka- a jak nie sa pewni to wolą nic nie mówić:):-D

No i w zwiazku z tymi nagłymi zmianami płci u Waszych brzdacow to ja jeszcze nie chwale sie na 100% swoja dziewusia;)
Maruda na pewno wszystko jest ok.
Ruda trzymam kciuki zeby płec sie nie zmieniła.
Pestusia fajnie ze wszystko ok i gratuluje synka,
Pabella ciesze sie ze jest dobrze a na płec poczekamy;)

reklama
Pinkuś...gratuluję syneczka!!! Nooo rośnie nam chłopska gromadka :-)

Buziaczek...no to i ja wiedząc ,że i u mnie synek jeszcze bardziej się z Tobą cieszę!!:-)

Pestusia...nie no po prostu bomba - kolejny chłopak!!!!:-)

Będą synusie mamusi ;-)

A co do wagi to chociażby przykład właśnie
Pestusi - na suwaczku ma ,że dziecko osiąga 16 cm dł i waży 200 g a tymczasem jej synek ma 18 cm i 352 g więc nie sugerujmy się tym co tu piszą- bo każda ciąża jest indywidualna :tak:;-)

Pabela...
no to ładnego psikusa robi Ci to twoje maleństwo :-):-)

Maruda
...i kolejny synuś !! Gratuluję !! Ależ będą przystojniaki się rodzić w tym marcu :-)

Rudzik ..a u mnie na usg trzy razy ,że synuś więc mam przeogromną nadzieję ,że tak pozostanie - bo chcę SYNUSIA!!!:tak:;-)

Do góry