reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Karmelia cudowna wiadomość!!!I śliczne zdjęcie. Wydaje mi się,że moja ginka miała słaby aparat usg bo pamiętam że na tym etapie z Zosią też nic nie było, tzn błędnie zmierzyła zarodka 1,5 mm a bylo ponad 3.Ale póki co muszę łazić prywatnie, w styczniu wreszcie przenoszę się na karową ( o ile dotrwam:)

reklama
Karmelia super!!! cieszę się razem z Toba:):):)
ja wczoraj była też u dr ale co z tego tylko pomacała, ponaciskala i tyle. niestety nie stać mnie na wizyty prywatne więc pewnie do pierwszego usg sobie trochę poczekam...może będę ostatnia. póki co wolę się nie nakręcac że cos może być nie tak...
Dziewczny które już są po...gratuluje i cieszę sie razem z wami;)

Anii ja chodziłam prywatnie i też tylko mnie ponaciskała i pomacała i wzieła 90zł ale zmieniam lekarza i w piątek już do innego idę i wreszcie usg zrobię... już się nie mogę doczekać bo większość już swoje fasolki widziała:-( no ale piątek już niedługo:tak:

witam wszystkie dziewczyny :)
o tym, że jestem w ciąży dowiedziałam się w sobotę, wczoraj zrobiłam beta hcg- i wyszło 2926 a więc 5-6tydzień- SZOK- myślałam, że to będzie 3-4!!! :)
5 listopada idę do gin- chce zrobić badania i no właśnie co jeszcze powinnam zrobić?? czy gin zrobi mi juz usg?? będzie coś widać??
czytałam wcześniejsze wypowiedzi- o co chodzi z tym pustym jajeczkiem? czy gdyby było puste, to hcg mimo tego i tak wychodzi??
mam mętlik w głowie i za bardzo nie ogarniam tego :)
aaaa i czy powinnam brać jakieś witaminy? kw. foliowy?? przyznaje się, że nic nie brałam :)

uffff... to chyba wszystko.... :)

pozdrawiam Was wszystkie ;)

Witaj Frubasku :) Gin może, ale nie musi zrobić Ci usg, jeśli jest powyżej 6 tygodnia, to powinna być widać serduszko (ale też nie zawsze). Puste jajo płodowe, to jajo bez zarodka (mnie się niestety przytrafiło kiedyś), wtedy po prostu nie widać serduszka... Z witaminami możesz się wstrzymać do wizyty u gina, natomiast kwas foliowy łykaj koniecznie!

Trzymam kciuki!

dzięki :)
dobrze, że jest to forum- bo przyznaję się jestem totalnie zagubiona...
pytam o to jajeczko bo niby test wyszedł i badania krwi też- ale ja nie mam żadnych innych objawów ciąży....
oczywiście m nie mam, ale pierwszą jeszcze miałam- nie mam nudności, piersi mi nie rosną, zachcianek żadnych nie mam- w kuchni szaleje aż miło- nie odrzuca mnie od jedzenia.... czy to normalne??

pytam o to jajeczko bo niby test wyszedł i badania krwi też- ale ja nie mam żadnych innych objawów ciąży....
oczywiście m nie mam, ale pierwszą jeszcze miałam- nie mam nudności, piersi mi nie rosną, zachcianek żadnych nie mam- w kuchni szaleje aż miło- nie odrzuca mnie od jedzenia.... czy to normalne??

to może być normalne,ja miałam tak w pierwszej ciaży kompletnie nic nie czulam.Jedynie to potworna zgaga dwa ostatnie miesiace ciazy.

Gratuluje Ci fasolki:-):-):-)

Kochana daj ci Pania Boże zeby ciebie nie dopadły mdłości i inne cholerstwa:)
Mi w pierwszej ciązy nic nie było.. kompletnie. Całą ciążę czółam się super..
Teraz też myślałam że tak będzie... a jednak nie.. Mdłości męczą mnie 24h na dobę.. najgorzej w nocy..
Na twoim etapie ciąży jeszcze nie musisz nic odczówać...mdłosci najczęsciej zaczynają się ok 7 tc.

reklama
oj dziękuje Wam kochane :)- dobrze, że tu wpadłam :)

5 listopada mam pierwszą wizytę u gin, to będzie jakoś koniec 6 tyg- strasznie się stresuje, czy wszystko będzie w porządku

Do góry