reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Witam z rana :-) ja tylko na szybko chciałam powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko super, serduszko bije, nic się nie odkleja, nasze maleństwo ma całe 8,2mm :-) wracam dziś do pracy (zwolnienie miałam na przeziębienie, bardziej profilaktycznie) chociaż strasznie mi się nie chce ;-) następna wizyta za dwa tygodnie, żeby sprawdzić czy fasolka rośnie zdrowo. Wg usg termin przesunął się na 15. czerwca (z 10.), ale mój gin uważa że o ile nie ma widocznych odchyleń od normy, nie ma co się przejmować na takim etapie kilkoma dniami różnicy ;-) no i faktycznie na zdjęciu jest niby wiek ciąży 6w5d ale +/- 5d więc to się zgadza z moimi obliczeniam a propos owu. I tego się mój lekarz trzyma, narazie nie będzie się sugerował OM.
A tak na miły początek dnia, wklejam zdjęcie maleństwa :-) pierwsza fotka, prawda że podobne do mamusi?? :-) IMG246.jpg

Jejku normalnie na skrzydłach dziś będę się przemieszczać :happy2: Pozdrawiam i życzę takich samych pomyślnych wiadomości dla każdej z was!!

Ostatnia edycja:
Musisz jakoś wytrzymać, ja czekałam 3 tygodnie, bo oczywiście na pierwszej wizycie jeszcze nic nie było widać i się trochę stresowałam. Ale wczoraj mnie tak naszło coś, jak my tak ledwo tydzień, czy 2-3 tygodnie wytrzymujemy, to jak my chcemy przetrwać 9 miesięcy?? :)

Jakoś nam zleci, tym bardziej, że cały czas czeka się na pewne etapy :) Teraz czekam na I usg, potem na przezierność karkową, potem na ruchy, potem kolejne ważne usg w 22tc, no i badanie w kierunku cukrzycy ciążowej, która dopadła mnie w poprzedniej ciąży itd... czyli ciągle coś :)

Zebrra widzę, że odliczamy razem do przyszłego wtorku!! Jak szłam na usg w 7tc żeby zobaczyć serduszko, to trzęsłam się jak galareta - aż gin się zestresował i jak już okazało się, że wszystko ok, to widziałam, że też mu ulżyło. Domyślam się, jak się denerwujesz :-)

Karmelia, wspaniała wiadomość :) a jaki maluszek do mamy podobny ;)

Ja właśnie jutro odbieram wyniki badań krwi, m.in na cukrzycę ciążową (z powodu sporej nadwagi jestem w grupie ryzyka) ale jestem dobrej myśli, słodkiego jem mało, herbaty i kawy nie słodzę od 10 roku życia, jedyne, co może mi cukier napędzać to owoce ;) Za trzy tygodnie kolejne USG i to będzie już końcówka 12 t.c. też się denerwuję, ale staram się trzymać :)

dagamit, każda z nas się chyba denerwowała jak miała serduszko zobaczyć :) zresztą trudno nam się dziwić, skoro mój mąż doczekać się nie mógł ;)

reklama
Karmelia, piękna dzidzia !!!!! i masz 100% racji ... cała mama ;-)

Ja też od wczorajszej wizyty jak na skrzydłach :tak:

Agabre, &&&& za wyniki !!!

Dagamit, Zebrra ... oby szybciutko Wam zleciał czas do wtorku !!

Do góry