reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Cześć Dziewczyny!!!!!
JA WŁASNIE WRÓCIŁAM DO DOMU!!! JESTEM PO USG GENETYCZNYM!!!!
WSZYSTKO W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU. WSZYSTKIE POMIARY KSIĄŻKOWO PRAWIDŁOWE!!!!
DZIDZIA MA PRAWIE 6 CM. KOŚĆ NOSOWA WIDOCZNA, KOŚĆ UDOWA PRAWIDŁOWA, PĘCHERZ MOCZOWY, ŻOŁĄDEK, SERDUSZKO,MÓZG,
PRZEPŁYWY NACZYNIOWE - SUPER PRAWIDŁOWE. PRZEZIERNOŚĆ KARKU TEŻ SUPER!! TAKŻE LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE DZIDZIUNIA ZDROWA JAK RYBKA. JUTRO IDĘ NA TESTY Z KRWI ALE POWIEDZIAL, ŻE TO JUŻ TYLKO FORMALNOŚĆ, BO POMIARY IDEALNE.
ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!!!!!!!
Poza tym, dzidzia bardzo ruchliwa, machała do nas rączką (BYŁAM Z MĘŻEM I CÓRKĄ) i brała kciuka do buźki.
Cudowny widok!!!!!!
Niestety o płci mi nic nie powiedział. Kolejną wizytę mam 16 grudnia ale bez USG ale lekarz stwierdził, że weźmie mnie na USG na chwilę i powie mi jaka płeć, bo już będzie widać, więcd będę wiedziała przed Świętami.
Acha z USG wychodzi że jestem w ciąży 12 tyg i 1 dzień więc prawie tak samo jak z OM.

reklama
Ja-zołza - można się podobno też zarazić od źle umytej sałaty ( ślimaki ), jak kociej kuwety od dawna nie dotykam i staram się oduczyć kicię chodzenia mi po głowie - dosłownie ma taki zwyczaj.
Aestima - mnie podsunięto karteczkę do podpisu, że ryzyko poronienia wynosi 0.5 %. Koleżanka mnie "uraczyła" opowieścią, że jej ciotka zrobiła i do końca ciąży musiała leżeć i brać leki na podtrzymanie ciąży. A do tej pory było wszystko ok. Ja robię też ze względu na wiek.
Traschka - tam gdzie ja poszłam opis usg od razu, ale lekarz supernierozmowny - krew w ciągu 7 dni roboczych i to jest superszybko podobno.

Doris, cudownie!!! :-) Aż mi się paszcza ucieszyła, kiedy czytałam Twojego posta - taka pozytywna energia z niego bije :-D Kochana, oby maluszek rozwijał się dalej tak samo - i zazdroszczę tego 16.grudnia - oj, jak tak poczytałam Was, też bym chciała znać płeć :-) U nas ja jakoś delikatnie przeczucia kieruję w stronę dziewczynki, K. coś mówił o chłopcu - ogólnie i tak będziemy się cieszyć, niezależnie od płci, jednak ciekawość mnie zżera ;-)

Doris - super :-) Mi krew zrobili od razu. Ja z środowego "państwowego" usg mam zdjęcie z machającą rączką :-D
Tylko pamiętaj o jednym - jak mówi mój gin - 100 % prawidłowy test Pappa nie daje pewności, że wszystko jest ok. - jest 8 % granica błędu.:-(

Forever_young, tak, tak, sałaty w ogóle nie jem, bo bardzo ciężko domyć ją dokładnie. Nic mi się nie stanie, jeśli przez kilka miesięcy sobie jej odmówię.
Moja kocica nie chodzi mi po głowie, ale uwielbia kłaść się na klacie
z pupą pod moim nosem - od zawsze ją zwalam w takiej sytuacji, a ona uparcie, już 3 lata, włazi tak samo :-p

Doris wielkie gratulacje dla ciebie i maleństwa!!! :)

Zołza - myślę dokłądnie tak samo, absolutnie nic nie zmusiłoby mnie do przerwania ciąży. Zatem w moim przypadku amniopunkcja niczego by nie zmieniła.

Forever - to zależy od podejścia. Skoro wiem, ze i tak zachowam maleńswto niezależnie od tego czy będzie chore czy nie, nie widzę powodu robienia amniopunkcji. Zrobiłam Pappa bo przekonała mnie lekarka, że warto. Jest wiele chorób, które w razie wykrycia można od początku nadzorować i leczyć - to mnie przekonało. Ale ten 1% sprawia, że nie podejmę ryzyka. 1% to bardzo dużo.

Witajcie!
Ja też już po wizycie i usg.
U mojego dzieciątka też wszystko ok :-D :-D :-D
Akurat sobie spał jak go/ją podglądaliśmy. Z badania wynika,że jestem w 15 tyg, a nie w 14.
Termin przypada na 25 maja. Dzidziunia ma 8 cm. Przezierność 1,4 :-D
Tylko czuję mały niedosyt, bo kości nosowej nie dało się dojrzeć, bo jakoś tak ukośnie się ułożyło.
Najważniejsze, że już po wszystkim.
Jestem mega SZCZĘŚLIWA!!!

doris to będziemy "razem" leżeć 16 na samolociku hahahahaha bo ja też mam wizyte w ten dzień, cieszę się że wszystko ok

reklama
Do góry